Ζερόμ Καλούτα: «Έζησα τον διαχωρισμό από την πολιτεία, όχι από το περιβάλλον μου»

Ζερόμ Καλούτα: «Έζησα τον διαχωρισμό από την πολιτεία, όχι από το περιβάλλον μου»

«Από το κράτος φορολογούμαι αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχω την ελληνική υπηκοότητα και δεν μπορώ καν να ψηφίσω», είπε ο τραγουδιστής

Zerom_Kalouta
Με αφορμή τη συμμετοχή του στο J2US ο Ζερόμ Καλούτα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και μίλησε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που δέχθηκε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα καθώς και την άνοδο του νεοναζισμού στην Ευρώπη.

Στην ερώτηση για το αν έχει αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές για το χρώμα ή τα κιλά του ο ίδιος απαντά: «Είμαι πολύ τυχερός γιατί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στους Αμπελόκηπους, στο Γουδή και στου Ζωγράφου, σε ένα περιβάλλον πολύ προστατευμένο. Ήμουν το περίεργο και εξωτικό παιδί, που όμως οι γύρω του το προστάτευαν. Από το σπίτι μου μάλλον δεν υπήρχε το έδαφος για να καλλιεργηθούν αυτές οι συμπεριφορές. Τον διαχωρισμό δεν τον έζησα από το περιβάλλον μου αλλά από την πολιτεία, για γραφειοκρατικά ζητήματα. Δυστυχώς, ακόμη και αν ένα παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αν οι γονείς του δεν είναι Έλληνες, δεν είναι ούτε αυτό. Εγώ είμαι αυτό το παιδί. Από το κράτος φορολογούμαι, όπως όλοι, και ενώ έχω τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους τους Έλληνες, δεν έχω δυστυχώς τα ίδια δικαιώματα. Ακόμα και σήμερα δεν έχω την ελληνική υπηκοότητα. Δεν μπορώ καν να ψηφίσω».

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν τον ανησυχεί το φαινόμενο της ανόδου του νεοναζισμού στην Ευρώπη, που στη χώρα μας είχε καταγραφεί με τη δράση της Χρυσής Αυγής. «Αυτά είναι σημεία των καιρών. Η αιτία και η ρίζα του προβλήματος κρύβεται αλλού. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη στους ανθρώπους, δεν είμαστε όλοι ενωμένοι. Κάποιοι θεωρούν πως το σημερινό δικό μου πρόβλημα δεν θα γίνει ποτέ δικό του και εκεί χάνεται το παιχνίδι», είπε ο τραγουδιστής.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αποκηρύσσουν» οι αδελφοί του τον αντεισαγγελέα Κανελλόπουλο – «Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις»


Εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Εξορμήσεις Μητσοτάκη σε «δύσκολες» περιοχές


Καιρός: Νέα κακοκαιρία από σήμερα - Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για Μεγάλη Εβδομάδα, Ανάσταση και Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης