Μη μιλάς: Το τραγούδι-σταθμός στην καριέρα της Πίτσας Παπαδοπούλου θα ακουστεί στο «Σπίτι με το MEGΑ»

Μη μιλάς: Το τραγούδι-σταθμός στην καριέρα της Πίτσας Παπαδοπούλου θα ακουστεί στο «Σπίτι με το MEGΑ»

Απόψε στις 21:00 στο MEGA - Δείτε το βίντεο

spiti-me-to-mega-423423__1_
Όταν σκεφτόμαστε την Πίτσα Παπαδοπούλου, ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο τραγούδι της που μας έρχεται στο μυαλό, είναι η μεγάλη της επιτυχία «Μη μιλάς». Τραγούδι-καρπός της πολύ επιτυχημένης σύμπραξης του Αντώνη Βαρδή στη μουσική και του Γιάννη Πάριου στους στίχους, αυτό το αλησμόνητο κομμάτι κυκλοφόρησε το 1987, στον δίσκο «Ανευ όρων».

Ο Αντώνης Βαρδής δέχτηκε την πρόταση να γράψει έναν ολόκληρο δίσκο για την Πίτσα Παπαδοπούλου τον χειμώνα του 1987. Εκ πρώτης όψεως, το όλο εγχείρημα φάνταζε ιδιαιτέρως τολμηρό, αν σκεφτεί κανείς ότι η ερμηνεύτρια είχε γίνει ευρέως γνωστή στο χώρο κατά βάση με εμπορικά λαϊκά σουξέ κυρίως των δύο πολύ επιτυχημένων δημιουργών Τάκη Μουσαφίρη και Τάκη Σούκα, όπως «Κόψε κάτι», «Δεν μας ένιωσε καρδιά μου» κ.ά.

Δείτε το βίντεο με την Πίτσα Παπαδοπούλου να ερμηνεύει το «Μη μιλάς» στη σκηνή του «Σπίτι με το MEGA»:

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA: ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ "ΜΗ ΜΙΛΑΣ"

Η Πίτσα Παπαδοπούλου δέχτηκε με χαρά να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί σε κάτι διαφορετικό και κάπως έτσι, ο Αντώνης Βαρδής άρχισε να ετοιμάζει τα κομμάτια. Πρότεινε μάλιστα στον Γιάννη Πάριο να του δώσει στίχους για να αναδείξει με τη μοναδική χροιά της η λαϊκή τραγουδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο όμως, οι στίχοι τού «Μη μιλάς» προέκυψαν από ένα ερωτικό γράμμα που είχε βρει ο Αντώνης Βαρδής στο καμαρίνι του Γιάννη Πάριου. Ο Βαρδής, μετουσίωσε φράσεις-κλειδιά από εκείνο το τρυφερό γράμμα σε στίχους, τους έντυσε με μουσική και τα υπόλοιπα ανήκουν στην Ιστορία.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου σφράγισε με την ερμηνεία της ένα πραγματικά σπουδαίο τραγούδι, το οποίο παραμένει διαχρονικό, το ερμηνεύει σε κάθε της εμφάνιση και δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμα στην καριέρα της που θα απολαύσουμε απόψε στις 21:00 στο «Σπίτι με το MEGA».

Από τον αξεπέραστο στίχο στο κουπλέ «Εκείνος που πονά καταλαβαίνει» μέχρι το δυνατό ρεφρέν-σύνθημα «Μη μιλάς δεν είναι απαραίτητο /Μη μιλάς θα φύγω σ’ ένα τέταρτο», κάθε φορά που το ακούμε live, η συγκίνηση παραμένει ίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέμος σε Βανδή: «Ζεις δεύτερη εφηβεία» - Η αποστομωτική απάντηση της τραγουδίστριας

Απαγωγή Μαρσελίνο: 33 χρόνια από το έγκλημα με θύμα τον «Μαραντόνα της Αγίας Βαρβάρας»

Μητσοτάκης: Η καλύτερη δικαίωση των θυμάτων στα Τέμπη να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης