Σύγκρουση τρένων: Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Αμβρόσιου - «Θεομπαίχτη και σκοταδιστή» χαρακτηρίζουν τον πρώην μητροπολίτη

Σύγκρουση τρένων: Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Αμβρόσιου - «Θεομπαίχτη και σκοταδιστή» χαρακτηρίζουν τον πρώην μητροπολίτη

«Δεν σέβεται, τι περιμένει η Εκκλησία», «Αν ο διάβολος είχε μορφή θα είχε τη δική σας» είναι μερικά από τα σχόλια για τον πρώην μητροπολίτη, που διερωτήθηκε αν η τραγωδία στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα της οργής του Θεού για το... καρναβάλι

amvrosios
«Μήπως η τραγωδία στα Τέμπη είναι τιμωρία από τον Θεό λόγω καρναβαλιού;» διερωτάται ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αιγιαλείας, Αμβρόσιος και προκαλεί «κύμα» αντιδράσεων εναντίον του.

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr ο Αμβρόσιος γράφει, μεταξύ άλλων, ότι «προκειμένου περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;».

«Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι' αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;» ρωτάει στη συνέχεια.

Οι αντιδράσεις
Τα όσα έγραψε δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τις εκπομπές της επομένης. Καλλιτέχνες και παρουσιαστές πήραν θέση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο προκλητικό άρθρο του.

Μιχάλης Ιατρόπουλος - «Αν ο διάβολος είχε μορφή θα ήταν η δική σας»
Μέσα από ανάρτησή του στο Instagram, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος ανέβασε φωτογραφία του Αμβροσίου και τη συνόδευσε με ένα οργισμένο μήνυμα.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Mr tragic Αμβροσιε αν υπήρχε ο Θεός που εσείς πιστεύετε θα έπρεπε να είστε ό μηχανοδηγός του τρένου. Ευτυχως όλοι εμείς πιστεύουμε σέ έναν άλλο Θεό που εσείς μάλλον δεν γνωρίζετε Από εμένα με αγάπη f@@k you barstard.

Υ.Γ. Αν ο διάβολος είχε μορφή σίγουρα θα είχε την δική σας Περαστικά πανιβλακα. Στις επόμενες απόκριες θα ντυθώ μαλακοδιαβολος σαν εσένα ψωφιμι. Αν ήταν στο χέρι σου θα με περνούσες από ιερά εξέταση γελοίε».

Δείτε την ανάρτηση
amvrosios_iatropoulos






Κατερίνα Καινούργιου -«Πώς τον αφήνει η Εκκλησία;»
Μέσα από το «Super Κατερίνα» η Κατερίνα Καινούργιου συνομίλησε με τον αρχισυντάκτη του ekklisiaonline.gr σε πολύ έντονη συζήτηση.

«Η Εκκλησία τι περιμένει και τον αφήνει; Με αυτές τις δηλώσεις η διαδρομή του δεν την αμαυρώνει; Είμαι εξαλλη. Αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι ένας από τους γονείς που θρηνούν τα παιδιά τους να ακούνε αυτές τις δηλώσεις; Εγώ αν ήμουν Εκκλησία θα τον είχα καθαιρέσει».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr2k8vfs3kup)
Κλείσιμο


Ανδρέας Μικρούτσικος: «Σκοταδιστής, δεν σεβάστηκε τη συλλογική θλίψη»
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος επενέβη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, για να σχολιάσει τα όσα έγραψε ο Αμβρόσιος. «Αυτός ο θεοπαίχτης, ο σκοταδιστής το μαύρο σκυλί του πολέμου που δεν σεβάστηκε τη συλλογική μας θλίψη, τον πόνο των οικογενειακών βγαίνει και δίνει τις δικές του ανεκδιήγητες ερμηνείες για να παίξει μ το δικό του δόγμα με ένα παραζαλισμένο μυαλό. Όλο αυτό που έχει συμβεί είναι μία στροφή στην ιστορία» είπε επίσης οργισμένος.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr2knbs72qpd)


Δανάη Μπάρκα: «Δεν ντρέπεται;»
Το πρωί της Παρασκευής, μέσα από την εκπομπή της, η Δανάη Μπάρκα είπε αρχικά:

«Επειδή βγήκε ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, όχι δεν είναι άνθρωπος, βγήκε μία συγκεκριμένη ύπαρξή και συνέδεσε τα Τέμπη με την αγάπη του Θεού με τα καρναβάλια». Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ντρέπονται, επειδή η αγάπη που έχει ο καθένας μας για τον Θεό και τη δύναμη που έχουμε ανάγκη να παίρνουμε από κάπου. Εγώ το ονομάζω Θεός, κάποιος άλλος το ονομάζει οτιδήποτε. Αλλά τη δύναμη που μπορεί παίρνει ο καθένας μας στα δύσκολα και στα τραγικά γεγονότα της ζωής του, είναι ωραίο να την κρατάμε αγνή, ωραία, γνήσια, αυθεντική και αλήθεια να είναι το καταφύγιό μας. Το να βγαίνουν άνθρωποι που έχουν και ένα βήμα και έχουν διοριστεί από κάποιους να έχουν και έναν τίτλο και να λένε τέτοιες αηδίες που κατά καιρούς βγαίνουν και λένε, είναι κρίμα να παίρνουν στην πλάτη τους, όλο αυτό που μπορεί να σημαίνει θρησκεία και να βγαίνουν να ξεστομίζουν τέτοιες απρέπειες και χυδαιότητες, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου θρήνου και ενός τραγικού γεγονότος».

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr2mk5kmc9q9)



«Είναι άλλο η θρησκεία, η πίστη, ο Θεός, ο Χριστός. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε δει πολλούς τέτοιους ανθρώπους, που εκπροσωπούν την Εκκλησία, να φτάνουν στο σημείο να λένε πολλές χυδαιότητες, να προσέχουμε τι λεμέ, και να βουτάμε τη γλώσσα μας στο κεφάλι μας πριν μιλήσουμε, γιατί αυτά είναι πολύ ιερά για τον καθένα μας. Μιλάω φυσικά για τον Αμβρόσιο»  είπε τέλος.


Πάνος Καλλίδης: «Ο Θεός δεν τιμωρεί»
Ερωτηθείς σχετικά, ο Πάνος Καλλίδης είπε στην εκπομπή «Super Κατερίνα»: «Ο άνθρωπος προκαλεί την τύχη του με λάθος πράγματα που τον βασανίζουν στο μυαλό του. Προκαλεί την κακή ενέργεια ίσως. Αν προκαλούμε την κακή ενέργεια δεν σημαίνει ότι ο Θεός τιμωρεί».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr2ky5yxse89)





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης