Σύγκρουση τρένων: Aντιδράσεις για τους καλλιτέχνες που βγήκαν στη σκηνή εν μέσω πένθους

Σύγκρουση τρένων: Aντιδράσεις για τους καλλιτέχνες που βγήκαν στη σκηνή εν μέσω πένθους

Πάολα, Βέρτης, Τσαλίκης και Γιαννιάς ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων - Το «αντάρτικο» του Πλούταρχου

paola-vertistsalikis
Η απόφαση ορισμένων καλλιτεχνών να εμφανιστούν στη σκηνή και να τραγουδήσουν, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, συγκέντρωσε σωρεία αρνητικών σχολίων.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι τραγουδιστές εξήγησαν τον λόγο, που προέβησαν σε αυτή την απόφαση, τα επικριτικά σχόλια παραμένουν.

Πάολα - «Τα χρήματά μου θα δοθούν στο νοσοκομείο της Λάρισας
Η εμφάνιση της Πάολας το βράδυ του Σαββάτου στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά, προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις, με το κοινό να της αφήνει σχόλια στα social media, τονίζοντάς της πως θα έπρεπε κι εκείνη να κρατήσει πιο χαμηλό προφίλ και σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών, να μην βγει στη σκηνή.

Η ίδια θέλησε να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, εξηγώντας πως σκοπός της είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την εν λόγω εμφάνιση να δοθούν στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονται οι περισσότεροι από τους τραυματίες της μοιραίας σύγκρουσης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη του TikTok και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η δημοφιλής τραγουδίστρια ακούγεται να λέει πάνω από τη σκηνή: «Είμαι άνθρωπος γενναίος και δεν θα μασούσα να χάσω τα χρήματά μου απόψε. Όμως, ήρθα εδώ και θέλω τα χρήματα που θα ερχόντουσαν στο καμαρίνι μου, αύριο να φύγουνε για το νοσοκομείο της Λάρισας», με το κοινό της να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο


Η αποχή του Πλούταρχου
Μπορεί η Πάολα να αποφάσισε να τραγουδήσει, αλλά ο Γιάννης Πλούταρχος, με τον οποίο εμφανίζονται στο ίδιο μαγαζί, διαχώρισε τη θέση του από την πρώτη στιγμή, ενημερώνοντας το κοινό του πως θα απέχει. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν θα συμμετάσχω στο αποψινό πρόγραμμα».

Το πρωί της Δευτέρας 6/3, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινό», ότι συνάντησε τον Γιάννη Πλούταρχο σε μαγαζί των νοτίων προαστίων και όταν τον ρώτησε για το θέμα, ο τραγουδιστής του απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο καθένας λειτουργεί βάσει της συνείδησής του».

«Κατά τύχη έρχεται ο Πλούταρχος και κάθεται δίπλα μου. Μαζί ήμασταν με τον Πλούταρχο. “Ο καθένας λειτουργεί βάσει της συνείδησής του”, αυτό μου είπε ο άνθρωπος. Και κάποια άλλα που δεν μπορώ να πω», συμπλήρωσε ο παρουσιαστής.
Γιάννης Πλούταρχος: «Ο καθένας λειτουργεί βάσει της συνείδησής του»

Τσαλίκης: «Όταν έχασα τον αδερφό της γυναίκας μου πήγα στο μαγαζί να δουλέψω»
Ένα από τα μουσικά σχήματα που λειτούργησαν κανονικά, είναι εκείνο που εμφανίζεται ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Γιώργος Γιαννιάς. Πριν ακόμη ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα, οι δύο καλλιτέχνες βγήκαν στη σκηνή, προκειμένου ο Γιώργος Τσαλίκης να ξεκαθαρίσει τον λόγο που το μαγαζί δεν έμεινε κλειστό.

«Για να περάσουμε καλά μέχρι το πρωί θέλω να σας πω δύο πολύ σύντομα και αληθινά λόγια, χωρίς να πέσουμε, εκ μέρους και του Γιώργου γιατί το συζητήσαμε. Όλοι ζήσαμε ακριβώς τα ίδια αυτές τις ημέρες. Την πίκρα τη στενοχώρια και την απογοήτευση. Όταν ήμουν στο Ρομέο έχασα τον αδερφό της γυναίκας μου και το επόμενο βράδυ πήγα στο μαγαζί να δουλέψω. Σε αυτό το μαγαζί δουλεύουν 50-60 άτομα. Γι' αυτούς δεν είναι διασκέδαση, είναι η δουλειά τους. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Μέσα από τη μουσική έρχεται η θεραπεία. Σήμερα το βράδυ λοιπόν, χωρίς να ξεχνάμε θα θεραπευτούμε μέσα από την μουσική. Καλή διασκέδαση» είπε ο τραγουδιστής.

Δείτε το βίντεο
Η απάντηση Τσαλίκη σε όσους κρίνουν τα μαγαζιά που άνοιξαν εν μέσω εθνικού πένθους


Νίκος Βέρτης: «Τα χρήματα θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων»
Και ο Νίκος Βέρτης θέλησε να πει και δυο λόγια από την πίστα, για την απόφασή του να τραγουδήσει κανονικά, λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Ελπίζω και εύχομαι να περάσουμε μια όμορφη βραδιά. Απόψε, όπως καταλαβαίνετε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά. Για όσους δε γνωρίζετε, η απόφαση πάρθηκε παρέα με όλο το προσωπικό και την επιχείρηση. Προσπαθήσαμε και εμείς να συνεισφέρουμε , επειδή ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, να προχωρήσει η λειτουργία του μαγαζιού, να διασκεδάσετε και να περάσετε όσο όμορφα γίνεται.

Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα πάνε σε αυτόν τον καλό σκοπό που θα διαβάσετε στα social media. Γενικά, δεν είναι σωστό να λες όταν κάνεις ένα καλό. Είναι λάθος. Όμως, σε αυτή την περίπτωση, έπρεπε να το πούμε γιατί διαφορετικά θα γινόταν χαμός, καταλαβαίνετε. Το πιο εύκολο πράγμα για εμάς θα ήταν να κάτσουμε σπίτι μας. Πόσω μάλλον για εμένα που ήμουν και άρρωστος αυτές τις μέρες αλλά ήταν μεγαλύτερή μου χαρά να συνεισφέρω στο ελάχιστο, αν μπορώ» είπε από την πίστα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο «Breakfast@Star»
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqz6l7ht0nih)

Με ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έκανε γνωστό πως μαζί με την επιχείρηση και όλους τους υπαλλήλους αποφάσισαν να παρουσιάσουν κανονικά το πρόγραμμά τους στο κοινό με σκοπό όλα τα έσοδα να διατεθούν στις οικογένειες των θυμάτων.

Μεταξύ άλλων, έγραψε στην ανάρτησή του:
«Η επιχείρηση, οι καλλιτέχνες και το προσωπικό αποφάσισαν να λειτουργήσουν τη σημερινή βραδιά παρότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην πατρίδα μας μετά το τραγικό δυστύχημα των τελευταίων ημερών. Θεωρήσαμε ότι το πένθος μας θα το δείξουμε πιο έμπρακτα βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που ίσως αυτές τις μέρες χρειάζονται τη βοήθειά μας πέρα από το να δώσουμε αίμα.

Τα έσοδα λοιπόν της σημερινής βραδιάς θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων που φυσικά κανένα χρηματικό ποσό δε μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους. Όπως επίσης, στους ηρωικούς συνανθρώπους μας που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται εκεί παρόντες και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Βέρτης.

Το ξέσπασμα Λιάγκα - «Δεν  ντρεπόμαστε λίγο;»
Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου. Μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» ο δημοσιογράφος εναντιώθηκε σε υψηλούς τόνους, στους τραγουδιστές που βγήκαν στην πίστα.

Αναλυτικότερα, είπε: «Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η εβδομάδα του σοκ που πάθαμε όλοι μας. Και δεν το πάθαμε μόνο επειδή πέθαναν 57 και ακούστηκαν τέρατα, ότι ευτυχώς που πέθαναν κάποιοι και τώρα που πέθαναν, θα φτιάξουν τα πράγματα. Δεν ντρεπόμαστε να τα λέμε αυτά; Δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι πρέπει να θυσιαστεί κόσμος; Τι είναι; Τι είμαστε παιδιά; Αυτά είναι χυδαία, αυτά είναι σε μυθεύματα αρχαίας τραγωδίας που θυσιάζαμε το παιδί μας για να φυσήξει ούριος άνεμος για τον τρωικό πόλεμο. Εδώ τι γίνεται τώρα; Ανθρωποθυσίες για να φτιάξουν οι σιδηρόδρομοι;».

Δείτε το βίντεο

Άγριο ξέσπασμα Λιάγκα για όσους βγήκαν να τραγουδήσουν εν μέσω πένθους - «Δεν ντρεπόμαστε λίγο;»

Στην πορεία, ο Γιώργος Λιάγκας επισήμανε ότι: «Θα τα πω και για τους τραγουδιστές που τραγούδησαν και κοροϊδεύουν τον κόσμο… Τα λεφτά θα πάνε στα νοσοκομεία; Δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα; Ζητιάνοι είναι οι άνθρωποι; Έχασαν τα παιδιά τους! Πέθαναν τα παιδιά τους και οι ίδιοι. Είναι ζωντανοί νεκροί. Θα πάνε λέει τα λεφτά στο νοσοκομείο της Λάρισας… Επαίτες είναι οι άνθρωποι; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα. Να ξανασυστηθούμε. Να ξέρετε ποιους δοξάζετε και ποιους ανεβάζετε! Και τους θεωρείτε ινδάλματα και είδωλα. Είτε είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί».

«Εμείς που ζούμε και δεν είχαμε και συγγενείς, θα το ξεπεράσουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι εγώ το Σαββατοκύριακο πήγα με τα παιδιά μου κι έφαγα, πήγαμε για μπάνιο. Η ζωή συνεχίζεται. Αλί από αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους… Που έχασαν τη ζωή τους» κατέληξε.

Καίτη Γαρμπή: «Η ώρα απαιτούσε από όλους μας σιωπή» 
Με ανάρτησή της στο Twitter, η Καίτη Γαρμπή εναντιώθηκε στην απόφαση των συναδέλφων της, να ανέβουν στην πίστα και να τραγουδήσουν.

Αναλυτικότερα, έγραψε:

«Η απώλεια είναι ασύλληπτη και δεν νοείται χώρος από κάθε τέχνη να μην ανέλαβε το καθήκον να συμβάλει στο μεγάλο εθνικό μας πένθος. Η ενσυνείδηση είναι καλλιτεχνικό χαρακτηριστικό και η ώρα απαιτούσε & αυτό το ΣΚ από όλους μας σιωπή και σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειες τους».
Η κίνηση των παραπάνω καλλιτεχνών, σχολιάστηκε αρνητικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Δειτε μερικά σχόλια στο Twitter
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης