Δέκα «ιέρειες» της πασαρέλας που διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους
gisele-naomi-moss_2_long-arthrou_2

Δέκα «ιέρειες» της πασαρέλας που διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους

Από τη Ναόμι Κάμπελ μέχρι τη Ζιζέλ, αυτά είναι τα supermodels που απέδειξαν ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός

Το πέρασμα του χρόνου ήταν κόκκινο πανί για τη βιομηχανία της μόδας των περασμένων δεκαετιών. Μεγάλοι σχεδιαστές και brands των 60s και των 80s επένδυαν κυρίως σε νεαρά μοντέλα και αντιμετώπιζαν την ομορφιά σαν ένα χάρισμα με «ημερομηνία λήξης».

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το μόντελινγκ έχει εξελιχθεί και έχει ανοίξει τις πόρτες του σε γυναίκες όλων των ηλικιών.

Σε αυτή τη στροφή προς τη συμπερίληψη και την χωρίς περιορισμούς εκπροσώπηση στον χώρο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της πασαρέλας. Γυναίκες όπως η Ναόμι Κάμπελ ή η Κέιτ Μος αποτελούν πρότυπα ομορφιάς μέχρι και σήμερα, έχοντας ξεπεράσει τους ηλικιακούς φραγμούς που επέβαλλαν στερεότυπα του παρελθόντος.

Ακολουθούν μερικά από τα supermodels των περασμένων δεκαετιών που παραμένουν «ιέρειες» της πασαρέλας, διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ζωής  τους.

Κέιτ Μος - 49 ετών
Η Κέιτ Μος βρίσκεται στον χώρο της μόδας από την ηλικία των 14 ετών. Έχει βρεθεί στα εξώφυλλα πολλών περιοδικών κύρους και έχει περπατήσει για μερικούς από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στον κόσμο. Είναι επίσης γνωστή για τις συνεργασίες της με διάφορα brands όπως Longchamp και Calvin Klein. Βρίσκεται λίγο πριν τα 50 και παραμένει εντυπωσιακή, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα στη βιομηχανία.

 

Ζιζέλ - 42 ετών
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η Ζιζέλ, το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο, μιας και οι εταιρείες δίνουν ακόμη «μάχη» για το ποια θα καταφέρει να κλείσει μια συμφωνία μαζί της.

Στην περίπτωση της Ζιζέλ, η φύση έκανε το «θαύμα» της, αφού οι διαφορές της Βραζιλιάνας καλλονής του σήμερα, με τον «ξανθό άγγελο» 1998, οπότε και έκανε το ντεμπούτο της στο σόου του Αλεξάντερ ΜακΚουίν, είναι ελάχιστες. Η ομορφιά της, το καλλίγραμμο κορμί της και η φρεσκάδα στο πρόσωπό της φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να την εγκαταλείψουν.

Σίντι Κρόφορντ - 57 ετών
Η Σίντι Κρόφορντ ξεχώρισε ως μοντέλο κατά τη δεκαετία του '80 και του '90. Έχει βρεθεί στα εξώφυλλα αμέτρητων περιοδικών και έχει περπατήσει για τους διασημότερους σχεδιαστές στον κόσμο. Έχει γίνει η «μούσα» δημοφιλών brands όπως η Revlon και η Pepsi. Εν έτη 2023, η Αμερικανίδα καλλονή εξακολουθεί να εμπνέει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

 

Ναόμι Κάμπελ - 52 ετών
Η ομορφιά της Ναόμι Κάμπελ και ο τρόπος που περπατά στην πάσαρέλα την καθιστούν ένα από τα πρόσωπα - σταθμούς στην παγκόσμια μόδα. Η Κάμπελ βρίσκεται στον χώρο για πάνω από τρεις δεκαετίες και έχει συνεργαστεί με σχεδιαστές της κλάσης Gianni Versace και Azzedine Alaia. Είναι από τις πρώτες μαύρες γυναίκες στον χώρο και η παρουσία της στη μόδα άλλαξε το status quo των προηγούμενων δεκαετιών, δίνοντας το πράσινο φως σε όλες τις έγχρωμες γυναίκες να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στην παγκόσμια μόδα.

Στα 52 της έχει καταφέρει να διαγράψει μία αξιοζήλευτη πορεία ως μοντέλο. Η Vogue και το Elle είναι μερικοί από τους σταθερούς πελάτες της.


Έλενα Κρίστενσεν - 54 ετών
Η Έλενα Κρίστενσεν ήρθε από την πατρίδα της, Δανία, για να κατακτήσει τις πασαρέλες τη δεκαετία του '90. Οι φωτογραφήσεις και οι συνεργασίες με αξιοσημείωτα brand της υψηλής ραπτικής δεν έλειψαν από την καριέρα της. Τις ώρες που δεν φορά ρούχα μεγάλων οίκων μόδας, η Κρίστενσεν παίρνει θέση πίσω από τον φωτογραφικό φακό. Η πορεία της ως φωτογράφος διαγράφει επίσης αξιοσημείωτη πορεία, μέσα από συμφωνίες της με περιοδικά όπως το Nylon και το Marie Claire. Ο χρόνος δεν της στέρησε την ομορφιά, καθώς είναι μία από τις πιο γοητευτικές παρουσίες του χώρου, μερικά χρόνια πριν «πατήσει» τα 60.

Χάιντι Κλουμ - 49 ετών
Η Χάιντι Κλουμ υπηρέτησε τη μόδα για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Είναι ένας από τους διασημότερους «αγγέλους» της Victoria's Secret, ενώ έχει συνδεθεί άμεσα και με το τηλεοπτικό ριάλιτι, Project Runway, του οποίου έχει υπάρξει οικοδέσποινα για πολλά χρόνια. Η Vogue και το Marie Claire είναι μόνο δύο από τα περιοδικά για τα οποία έχει φωτογραφηθεί. Μέχρι και σήμερα παραμένει ένα ενεργό μοντέλο και μία «ανάσα» πριν τα 50 εξακολουθεί να είναι περιζήτητη από περιοδικά και διάφορα brands, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα όλων των εποχών.

Σάλομ Χάρλοου - 49 ετών
Η Σάλομ Χάρλοου είναι από τις γυναίκες της λίστας, που δεν φαίνεται πως έχει φτάσει τα 50. Η Κανδή που έμεινε γνωστή για την ιδιόρρυθμη ομορφιά της, περπάτησε στην πασαρέλα για μεγάλους σχεδιαστές όπως ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν και η Chanel. Και απ' ό,τι φαίνεται δεν θα σταματήσει σύντομα το catwalk. Μέχρι και σήμερα φορά πολυτελείς δημιουργίες υψηλής ραπτικής και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, όντας ένα από τα πιο ενεργά και «μάχημα» μοντέλα της γενιάς της.

Ελ Μακφέρσον - 58 ετών
Η Ελ Μακφέρσον, γνωστή και ως «The Body» (Το Σώμα) είναι μοντέλο, ηθοποιός, επιχειρηματίας και τηλεπαρουσιάστρια. Γνωστή για την εντυπωσιακή της εμφάνιση και την επιτυχημένη καριέρα της στη βιομηχανία της μόδας, η Μακφέρσον έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας όπως Chanel,  Valentino και Yves Saint Laurent.

Σήμερα είναι 58 ετών και δεν χάνει ποτέ την ώρα της σωματικής άσκησης, κάτι που «μαρτυρούν» και οι φωτογραφίες της στο Instagram.

 




Κλόντια Σίφερ - 52 ετών

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν την Κλόντια Σίφερ από πολλά μοντέλα των 80s, παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Περπάτησε πολλές πασαρέλες στη διάρκεια της καριέρας της, αλλά έκανε τη διαφορά μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες που έκανε για μάρκες όπως η Chanel και η Guess. Η εμφάνισή της σήμερα, δεν διαφέρει πολύ από εκείνη της «σύγχρονης Μπριζίτ Μπαρντό», όπως συχνά την αποκαλούσαν.

Τάιρα Μπανκς - 49 ετών
Η Τάιρα Μπανκς γίνεται 50 και δεν έχει χάσει ούτε τη φήμη της, ούτε τους εκατομμύρια φαν της ανά τον κόσμο. Μαζί με τη Ναόμι Κάμπελ αποτελεί βασική εκπρόσωπο των μαύρων γυναικών στη βιομηχανία της ομορφιάς, την οποία υπηρετεί από τα 15 της χρόνια.

Η Μπανκς έχει ένα από τα πιο πλούσια βιογραφικά στο μόντελινγκ, καθώς έγινε εξώφυλλο για πολλά περιοδικά, όπως το GQ και το Sports Illustrated Swimsuit Issue, ενώ ήταν και ένας από τους δημοφιλείς αγγέλους της Victoria's Secret.

Κρίστι Τέρλινγκτον - 54 ετών
Η Κρίστι Τέρλινγκτον είναι  μοντέλο, ακτιβίστρια και επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1969 στο Walnut Creek της Καλιφόρνια και έγινε γνωστή στα τέλη του 1980 και στις αρχές του 1990 ως ένα από τα αυθεντικά supermodels, μαζί με τις  Ναόμι Κάμπελ και Λίντα Εβαντζελίστα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Τέρλινγκτον έχει συνεργαστεί με πολλούς σχεδιαστές και μάρκες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Calvin Klein, Chanel, Versace και Maybelline.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης