Σέλι Ντουβάλ: Επιστρέφει στο Χόλιγουντ μετά από 20 χρόνια και αποκαλύπτει γιατί εξαφανίστηκε

Σέλι Ντουβάλ: Επιστρέφει στο Χόλιγουντ μετά από 20 χρόνια και αποκαλύπτει γιατί εξαφανίστηκε

H ηθοποιός μετά το εμβληματικό φιλμ «The Shining» θα παίξει σε μία νέα ταινία τρόμου, ενώ δηλώνει πως δεν είναι αργά για να κερδίσει ένα Όσκαρ

shining_arthro_2
Η Σέλι Ντουβάλ ήταν ένα κινηματογραφικό είδωλο στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Τζακ Νίκολσον στην εμβληματική ταινία του Στάνλεϊ Κούμπρικ «The Shining», με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς στο «Popeye» και σε μια σειρά από αναγνωρισμένες ταινίες του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Όλτμαν, συμπεριλαμβανομένων των «3 Women» και «Nashville».
Shelley_Duvall2
«The Shining» (1980)
Το 2002 εξαφανίστηκε από το Χόλιγουντ και έκτοτε ζει στο Τέξας. Η 73χρονη επέστρεψε στην υποκριτική σε μια ανεξάρτητη ταινία τρόμου με τίτλο «The Forest Hills», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου.

Παρά την πολυετή εξαφάνισή της από την κινηματογραφική βιομηχανία, η Ντουβάλ δεν έχει χάσει το ταλέντο της και ανυπομονεί να δείξει ότι εξακολουθεί να έχει αυτό που χρειάζεται.
Popay
Με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στο «Popeye» (1980)
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο People, στο πλαίσιο προώθησης της νέας της ταινίας, η ηθοποιός δήλωσε πανέτοιμη για την επιστροφή της, σχολιάζοντας με χιούμορ: «Η Τζέσικα Τάντι κέρδισε ένα Όσκαρ όταν ήταν 80 ετών, μπορώ ακόμα να κερδίσω ένα κι εγώ».

Παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τεράστια ονόματα του Χόλιγουντ, η Ντουβάλ δήλωσε πως δεν ήταν πάντα εύκολη ή κερδοφόρα η ζωή ως ηθοποιός: «Δεν πληρωνόσουν πολλά - μόνο κλίμακα συν 10 τοις εκατό. Νόμιζαν ότι οι γυναίκες απλώς παντρεύονταν και ο σύζυγος θα τις συντηρούσε. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει για όλους».
3-women-1977
Η Σέλι Ντουβάλ στην ταινία «3 Women» (1977)
Κλείσιμο
Γιατί η Σέλι Ντουβάλ εξαφανίστηκε από το Χόλιγουντ
Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν διάφορες θεωρίες για τους λόγους που η Ντουβάλ, εξαφανίστηκε από το Χόλιγουντ. Κάποιοι πίστευαν ότι απλά κουράστηκε από τη βιομηχανία και αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική. Άλλοι πιστεύουν ότι «εκδιώχθηκε», λόγω της απροθυμίας της να συμμορφωθεί με τα πρότυπα ομορφιάς του Χόλιγουντ. Η πιο γνωστή θεωρία όμως, έως τώρα, ήταν ότι υπέστη ψυχική κατάρρευση.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η ίδια στη συνέντευξή της στο People, ο λόγος που εξαφανίστηκε, ήταν η οικογένειά της. Η ηθοποιός επέστρεψε στο Τέξας το 2002, όταν ο αδερφός της διαγνώστηκε με καρκίνο και οι ρόλοι της υποκριτικής άρχισαν να στερεύουν.

«Είναι το μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο που έκανα ποτέ, αλλά ήταν για πολύ σημαντικούς λόγους - για να έρθω ξανά σε επαφή με την οικογένειά μου», αποκάλυψε η Ντουβάλ.
spl1415141_010_SPLASH_EXCLUSIVE
Η Σέλι Ντουβάλ αποκάλυψε πως ο πραγματικός λόγος που έφυγε από το Χόλιγουντ, ήταν η οικογένειά της
Από κει και πέρα, είναι ήδη γνωστό πως η Σέλι Ντουβάλ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Σε συνέντευξή της στον Dr. Phil το 2016, είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από μια σπάνια παραληρητική διαταραχή, το σύνδρομο Capgras. Οι παραισθήσεις της Ντουβάλ ήταν μάλιστα τόσο σοβαρές, που νόμιζε ότι την απειλούσε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος είχε πεθάνει αρκετά χρόνια πριν.

Η εμφάνιση της ηθοποιού στην εκπομπή του Dr. Phil είχε δεχτεί επικρίσεις από ορισμένες πλευρές, με πολλούς να κατηγορούν τον παρουσιαστή ότι εκμεταλλεύεται την ψυχική ασθένεια της Ντουβάλ για λόγους τηλεθέασης. Ωστόσο, άλλοι τον επαίνεσαν, για το γεγονός ότι επέστησε την προσοχή στην κατάσταση της ηθοποιού.
Celebs Criticize Dr. Phil For 'Exploitative' Shelley Duvall Interview
Σε κάθε περίπτωση, όλοι αναμένουν τη μεγάλη επιστροφή της ηθοποιού στο «The Forest Hills». Στην υπόθεση της νέας ταινίας τρόμου που παίζει, ένας άντρας βασανίζεται από εφιαλτικά οράματα μετά από τραύμα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια κατασκήνωσης στο δάσος του Κάτσκιλ.

Δείτε το τρέιλερ
The Forest Hills - Official Trailer (2022) Edward Furlong, Shelley Duval
Φωτογραφίες: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης