Μπλέικ Λάιβλι: Από Gossip Girl, μαμά 4 παιδιών
lively_arthro

Μπλέικ Λάιβλι: Από Gossip Girl, μαμά 4 παιδιών

16 χρόνια μετά τη θρυλική Σερίνα, η 35χρονη ηθοποιός έχει αναλάβει τον σημαντικότερο ρόλο της ζωής της

Η ερμηνεία της Μπλέικ Λάιβλι ως Σερίνα βαν ντερ Γούντσεν στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Gossip Girl» το 2007, έχει ξεχωρίσει στη σύγχρονη τηλεοπτική ιστορία.

16 χρόνια αργότερα, η 35χρονη πλέον ηθοποιός κατάφερε πολλά περισσότερα στην καριέρα της, ενώ στο «βιογραφικό» της έχει έναν ευτυχισμένο γάμο και πρόσφατα έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1987 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Οι γονείς της, Έρνι και Ελέιν Λάιβλι, ήταν και οι δύο ηθοποιοί, οπότε δεν ήταν έκπληξη που η Μπλέικ, βρέθηκε στη βιομηχανία του θεάματος σε νεαρή ηλικία. Η πρώτη δουλειά της ως ηθοποιός ήταν στην ταινία «Sandman», την οποία σκηνοθέτησε ο πατέρας της και ακολούθησαν κάποιοι μικροί ρόλοι, μέχρι την ώρα που η τεράστια ευκαιρία… της χτύπησε την πόρτα.

O ρόλος που την έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Λάιβλι κατέκτησε τις καρδιές των τηλεθεατών με την εντυπωσιακή εμφάνιση και την υποκριτική της ικανότητα στην τηλεοπτική σειρά «Gossip Girl». Ωστόσο, ο χαρακτήρας της ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο. Η Σερίνα βαν ντερ Γούντσεν ήταν πολύπλοκη, πολυδιάστατη και η ηθοποιός την υποδύθηκε με έναν μοναδικό τρόπο. Η ερμηνεία της μάλιστα ήταν τόσο πειστική που πολλοί θαυμαστές, πίστεψαν ότι η ηθοποιός έπαιζε τον πραγματικό της εαυτό.

Στο «Gossip Girl», η Σερίνα ήταν το απόλυτο It Girl. Οι ιστορίες της ήταν συχνά γεμάτες δράμα και σκάνδαλα, αλλά μέσα από όλα αυτά, η Λάιβλι κατάφερε να δώσει μια αίσθηση συμπάθειας και ανθρωπιάς στον χαρακτήρα. Είτε η Σερίνα αντιμετώπιζε τις συνέπειες του προβληματικού παρελθόντος της, είτε περιπλανιόταν σε περίπλοκες ρομαντικές σχέσεις, είτε πάλευε με την ταυτότητά της, η Μπλέικ Λάιβλι έβρισκε πάντα έναν τρόπο να την κάνει να νιώθει αληθινή.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα στην ερμηνεία της ηθοποιού, ήταν η χημεία της στην οθόνη με τους συμπρωταγωνιστές της. Είτε μοιραζόταν σκηνές με τον Νταν Χάμφρεϊ του Πεν Μπάντζλι είτε με την Μπλερ Γουόλντορφ της Λέιτον Μίστερ, η Λάιβλι είχε τον τρόπο να κάνει κάθε στιγμή να μοιάζει «ηλεκτρική».

Η χημεία της με τη Μίστερ, ειδικότερα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της σειράς. Η δυναμική μεταξύ της Mπλερ και της Σερίνα ήταν κεντρική στη σειρά, και η Λάιβλι και η Μίστερ τη ζωντάνεψαν με τρόπο που ήταν τόσο συναρπαστικός, όσο και αυθεντικός.

Η ερμηνεία της Λάιβλι δεν περιορίστηκε μόνο στη δουλειά της στην οθόνη. Σύντομα έγινε σύμβολο του στυλ κατά τη διάρκεια της σειράς, με τις επιλογές μόδας του χαρακτήρα της, να αποτελούν σημαντική πηγή έμπνευσης για τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο. Από το εμβληματικό λευκό φόρεμα στο πάρτι της Σερίνα μέχρι τα δερμάτινα μπουφάν της, το στυλ της Λάιβλι βοήθησε να καθοριστεί η αισθητική της σειράς και την καθιέρωσε ως fashion icon.

Το «Gossip Girl» έτρεξε για έξι σεζόν, από το 2007 έως το 2012, και έγινε πολιτιστικό φαινόμενο. Η σειρά επαινέθηκε για την αιχμηρή γραφή της, τη μόδα και το εθιστικό σενάριο. Η ερμηνεία της Μπλέικ ήταν μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της σειράς και την ανέδειξε σε αστέρι.

Μετά το «Gossip Girl» ήρθαν κι άλλες επιτυχίες και ένας μεγάλος έρωτας

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο «Gossip Girl», η Λάιβλι εμφανίστηκε επίσης σε αρκετές ταινίες. Το 2008, πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κωμωδία «The Sisterhood of the Traveling Pants 2», η οποία ήταν η συνέχεια της δημοφιλούς ταινίας του 2005. Το 2010, πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Μπεν Άφλεκ στο αστυνομικό θρίλερ «The Town», το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Το 2012 όμως, μετά το τέλος της σειράς που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο, η Λάιβλι έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική για να επικεντρωθεί στην προσωπική της ζωή. Παντρεύτηκε τον συνάδελφό της ηθοποιό Ράιαν Ρέινολντς σε μια ιδιωτική τελετή στη Νότια Καρολίνα. 

Η Μπλέικ Λάιβλι επέστρεψε στην οθόνη το 2016 με το θρίλερ «The Shallows». Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και ανέδειξε τις υποκριτικές ικανότητες της Μπλέικ υπό νέο πρίσμα. Το 2018, πρωταγωνίστησε στο δράμα μυστηρίου «A Simple Favor», το οποίο ήταν επίσης μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Shallows Στιγμιότυπο από την ταινία «The Shallows»

Εκτός από την καριέρα της ως ηθοποιός, η Λάιβλι κατάφερε να γίνει γνωστή και στον χώρο της μόδας. Έχει υπάρξει το πρόσωπο πολλών εμπορικών σημάτων υψηλού προφίλ, όπως η Chanel και η L'Oreal. Το 2014, λάνσαρε τη δική της μάρκα lifestyle με το όνομα «Preserve», η οποία παρουσίαζε χειροποίητα είδη σπιτιού και ρούχα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν τα πήγε τόσο καλά και έκλεισε το 2015.

Ο άντρας της ζωής της
Η Μπλέικ Λάιβλι και ο Ράιαν Ρέινολντς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ, γνωστοί για τη σπινθηροβόλα χημεία τους, τα παιχνιδιάρικα πειράγματα και τη γνήσια αγάπη τους ο ένας για τον άλλον. Η ιστορία αγάπης τους είναι μια κλασική ιστορία δύο ανθρώπων που βρήκαν ο ένας τον άλλον την κατάλληλη στιγμή και ερωτεύτηκαν βαθιά.

Η Λάιβλι και ο Ρέινολντς, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από blockbuster ταινίες όπως το «Deadpool» συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας υπερηρώων «Green Lantern» το 2011. Εκείνη την εποχή, και οι δύο ηθοποιοί είχαν άλλες σχέσεις και ήταν απλώς συμπρωταγωνιστές στο πλατό.

Ωστόσο, μόλις έναν χρόνο αργότερα η σχέση της Μπλέικ και του Ράιαν άρχισε να ανθίζει. Τον Οκτώβριο του 2011, οι δυο τους εθεάθησαν μαζί στη Βοστώνη, όπου ο ηθοποιός γύριζε το «R.I.P.D.» και εκείνη τον επισκεπτόταν στα γυρίσματα. Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να κρατιέται χέρι-χέρι, πυροδοτώντας τις φήμες για πιθανό ειδύλλιο.

Παρά τις φήμες, οι δυο τους παρέμειναν σιωπηλοί σχετικά με τη σχέση τους για τους επόμενους μήνες. Εντοπίστηκαν μαζί σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Νέα Ορλεάνη, αλλά πάντα διατηρούσαν χαμηλό προφίλ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, το ζευγάρι έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην πρεμιέρα της ταινίας «The Odd Life of Timothy Green» στη Νέα Υόρκη. 

Μετά από αυτό, η σχέση της Μπλέικ και του Ράιαν συνέχισε να δυναμώνει. Τους έβλεπαν συχνά μαζί σε ρομαντικές διακοπές και τον Δεκέμβριο του 2012, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε μια μυστική τελετή στο Boone Hall Plantation στο Mount Pleasant της Νότιας Καρολίνας.

Από τότε, έχουν γίνει ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα ζευγάρια της σόουμπιζ, γνωστοί για τα αστεία καμώματά τους και τις γλυκές χειρονομίες τους ο ένας προς τον άλλον. Συχνά μοιράζονται συγκινητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι γνωστό ότι κάνουν πλάκα ο ένας στον άλλον σε συνεντεύξεις και talk shows.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης τους, η Μπλέικ και ο Ράιαν έχουν δείξει βαθύ σεβασμό και θαυμασμό ο ένας για τον άλλον, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχουν συνεργαστεί σε διάφορα έργα, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας «A Simple Favor» του 2018, και πάντα μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον.

Σε μια συνέντευξη, ο Ρέινολντς είχε πει για τη σύζυγό του: «Με έχει κάνει πιο ενσυναισθητικό άνθρωπο. Είχα μια πολύ διαλυμένη σχέση με τον πατέρα μου. Πριν πεθάνει, με έκανε να θυμηθώ πράγματα που δεν ήθελα να θυμάμαι. Με έκανε να θυμηθώ τις καλές στιγμές».

Η Μπλέικ έχει επίσης εκφράσει τον θαυμασμό της για τον άντρα της, λέγοντας σε συνέντευξή της: «Είναι ο καλύτερός μου φίλος. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο, το να είσαι απλά ο καλύτερος φίλος».


Ο καλύτερος ρόλος της ζωής της

Μπορεί η Μπλέικ Λάιβλι να απολαμβάνει μία μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ, όμως ο καλύτερος ρόλος που έχει αναλάβει έως τώρα, είναι εκείνος της μητέρας.

Το 2014, το ζευγάρι καλωσόρισε το πρώτο του παιδί, μια κόρη με το όνομα Tζέιμς. Δύο χρόνια αργότερα, απέκτησαν άλλη μια κόρη, την Ινέζ και τον Οκτώβριο του 2019, απέκτησαν την Μπέτι. Πριν μερικές ημέρες, το ζευγάρι υποδέχτηκε το τέταρτο παιδί του.

Σε συνεντεύξεις της, η ηθοποιός έχει αποκαλύψει τις χαρές και τους αγώνες της μητρότητας και πώς έχει αλλάξει την οπτική της για τη ζωή.



Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Λάιβλι μίλησε για το πώς οι κόρες της έχουν αλλάξει τη ζωή της προς το καλύτερο και πώς την έχουν μάθει να εκτιμά τις μικρές στιγμές της ζωής. Ένα από τα πράγματα που έχει τονίσει στις δηλώσεις της, είναι η σημασία της εύρεσης ισορροπίας ως μητέρα. Έχει μοιραστεί ότι μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυάζεις τη μητρότητα και την καριέρα, αλλά έχει μάθει να βάζει προτεραιότητες και να εστιάζει σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για εκείνη.

Η Μπλέικ Λάιβλι έχει μιλήσει επίσης για τις προκλήσεις της μητρότητας, όπως η έλλειψη ύπνου και η συνεχής ανησυχία. Έχει μιλήσει για το άγχος που έχει βιώσει ως μητέρα και για το πώς έχει μάθει να το διαχειρίζεται μέσω της αυτοφροντίδας και της υποστήριξης από τα αγαπημένα της πρόσωπα. Σε όλες τις συνεντεύξεις της, η ηθοποιός έχει τονίσει τη σημασία της υποστήριξης άλλων μητέρων και της δημιουργίας μιας κοινότητας υποστήριξης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης