Μαντόνα: Από το πανκ κορίτσι των 80's στην «παραμορφωμένη» ποπ σταρ
madonna-arthrou3

Μαντόνα: Από το πανκ κορίτσι των 80's στην «παραμορφωμένη» ποπ σταρ

Δείτε τις αλλαγές της «βασίλισσας της ποπ» από το 1980 μέχρι και σήμερα

Η Μαντόνα, αποτελεί βασική εκπρόσωπο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Γεννημένη στις 16 Αυγούστου 1958, η «βασίλισσα της ποπ» έχει αφήσει το στίγμα της ως τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός και επιχειρηματίας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Μαντόνα έχει υποστεί αρκετές αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση, με αποκορύφωμα τα πλάνα της από τα Grammy 2023 που σχολιάστηκαν έντονα στα ξένα ΜΜΕ και τα social media.

Από το ξανθό κορίτσι με το λιγοστό μακιγιάζ μέχρι και την «παραμόρφωσή» της σήμερα, η Μαντόνα θα μπορούσε να είναι η ποπ σταρ «με τα χίλια πρόσωπα».

Δείτε παρακάτω τις «μεταμορφώσεις» της Μαντόνα από τα 80s μέχρι και σήμερα

Δεκαετία του 1980 - Το πανκ «φρικιό»
Η Μαντόνα έκανε το ντεμπούτο της στη μουσική βιομηχανία στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε μια μοναδική εμφάνιση που ήταν ένα μείγμα πανκ και νεορομαντικού στυλ. Με σγουρά καστανά μαλλιά που συχνά ήταν χτενισμένα σε ένα άγριο, φουντωτό look και ελάχιστο μακιγιάζ η Μαντόνα ήταν μία από τις ομορφότερες σταρ της εποχής. Το στιλ της είχε κάτι από ροκ και πανκ, με σκισμένα ρούχα και δερμάτινα μπουφάν, δαντέλες, διχτυωτά καλσόν και πολλά βραχιόλια.

Madonna - Holiday (Top Pops 1984) (Upscaled) UHD 4K

Δεκαετία του 1990 - Επαναφορά στην κομψότητα
Στη δεκαετία του 1990, η εμφάνιση της Μαντόνα υπέστη σημαντικές αλλαγές. Τα μαλλιά της έγιναν πιο ξανθά και υιοθέτησε μια πιο κομψή εμφάνιση. Το μακιγιάζ της ήταν πιο εκλεπτυσμένο, με έντονα μάτια και έντονο -συνήθως κόκκινο- κραγιόν. Τα ρούχα της θύμιζαν εσώρουχα, ενώ κυμαίνονταν στου τόνους του λευκού, του μπεζ και του μαύρου.


Δεκαετία του 2000 - Λάμψη, πολυτέλεια και γούνες
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Μαντόνα άρχισε να εξελίσσει το στυλ της. Υιοθέτησε μια πιο «ώριμη» και πιο κλασική εμφάνιση, φορώντας συχνά κομψά φορέματα και έχοντας τα μαλλιά της ίσια. Το μακιγιάζ δεν ήταν φορτωμένο και αποχωρίστηκε το έντονο κόκκινο κραγιόν που τίμησε τις προηγούμενες δεκαετίες και με το παραπάνω. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έδινε έμφαση στα μάτια της. Τα ρούχα της είχαν πολλή λάμψη, συμπεριλαμβανομένων κομψών φορεμάτων, γούνινων παλτών και πανάκριβων κοσμημάτων.


2010 - Κάζουαλ λίγο πριν την υπερβολή

Όταν η Μαντόνα πέρασε το «κατώβλι» των 60, υιοθέτησε μια πιο φυσική και χαλαρή προσέγγιση στο στιλ της, φορώντας συχνά χαλαρά, και ελάχιστο μακιγιάζ. Τα μαλλιά της άλλαξαν επίσης με την πάροδο των ετών, με διάφορα μήκη και στυλ, όπως ένα ξανθό pixie cut και ένα μακρύ, σγουρό μελαχρινό look. Έγινε πιο διακριτική και κυκλοφορούσε με άνετα και χαλαρά ρούχα, όπως φόρμες και φαρδιά μπλουζάκια.


Σήμερα - Παραμόρφωση από τις πλαστικές
Η Μαντόνα έχει Instagram και οι περισσότερες από τις φωτογραφίες της έχουν επικριθεί πολλάκις για την προκλητικότητα και την υπερβολή τους. Ίσως για αυτόν τον λόγο να τις διέγραψε όλες.

Παρόλο που στα Grammys 2023 η εμφάνισή της ήταν κάθε άλλο παρά προκλητική, οι περισσότεροι έμειναν στο πρόσωπό της, που δεν θυμίζει σε τίποτα την όμορφη ξανθιά Μαντόνα με το κόκκινο κραγιόν και τα κατάξανθα μαλλιά της.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης