Γη της Ελιάς: Η ζωή του Φίλιππου θα κινδυνεύσει

Γη της Ελιάς: Η ζωή του Φίλιππου θα κινδυνεύσει

Διαβάστε τις περιλήψεις των επεισοδίων από την Κυριακή 5, έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 21:00 στο MEGA

gi_tis_elias__3_
Η αγωνία κορυφώνεται στην επιτυχημένη δραματική σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς».

Πιο συγκεκριμένα, η ζωή του Φίλιππου θα κινδυνεύσει εξαιτίας της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς του. Ο κολλητός φίλος του Κίμωνα κάνει αποκαλύψεις στη Δήμητρα που ενισχύουν της υποψίες της σχετικά με τον χαμό του αγαπημένου της. Ο Λυκούργος ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης που έστειλε τον Χρήστο στη φυλακή και δέχεται απειλές από τους μπράβους της νύχτας.
Η_γη_της_ελιας_Β_95-101__3_

Οι περιλήψεις των νέων επεισοδίων
Επεισόδιο 95
Η Μαργαρίτα είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του Γεράσιμου και μένει ακόμα στο σπίτι της Αθηνάς. O Αλέξης φροντίζει να της δείχνει το πιο γλυκό του πρόσωπο και παριστάνει ότι τη νοιάζεται και ότι ανησυχεί για το πένθος που βιώνει. Στην Αρεόπολη έρχεται ο Ανδρέας (Δημήτρης Φριτζελάς), ο κολλητός φίλος του Κίμωνα, και αποκαλύπτει στη Δήμητρα ενδιαφέροντα στοιχεία που εντείνουν τις υποψίες της. Η Ασπασία, από την άλλη, προσπαθεί να καταλάβει μέσα από τις μαρτυρίες του Ανδρέα τους λόγους που οδήγησαν τον γιο της στην αυτοκτονία. Ο Φίλιππος μεθάει και ο Λεωνίδας αναγκάζεται να τηλεφωνήσει στον Στάθη για να τον γυρίσουν στο σπίτι. Η Άννα μιλά στον Λυκούργο για το κύκλωμα προστασίας στο καφενείο του Πότη και αναγνωρίζει από φωτογραφίες τούς δυο δράστες που εισέβαλαν στην ταβέρνα του Χρήστου.
Η_γη_της_ελιας_Β_95-101__4_
Κλείσιμο

Επεισόδιο 96
Ο Λυκούργος είναι αποφασισμένος να βγάλει τον Χρήστο από τη φυλακή και σκοπεύει να κάνει προσωπική έρευνα για τα κυκλώματα προστασίας, γεγονός που ανησυχεί πολύ τη Χάιδω. Η Δήμητρα μαθαίνει ότι ο τύπος που είχε ρίξει το χάπι του βιασμού στο ποτό της Βασιλικής, κυκλοφορεί πάλι στα μπαρ και συνεχίζει τη δράση του. Αποφασίζει να υποδυθεί πάλι τη Ράινα για να τον πιάσει στα πράσα και οργανώνει την επιχείρηση με τον Στράτο και τον Βαγιάκο. Ο Φίλιππος κάθε βράδυ πίνει και τον βοηθούν ο Λεωνίδας με την Άννα για να γυρίσει σπίτι. Η Δήμητρα μιλάει στον Κουράκο για τις υποψίες της σχετικά με την εταιρεία του Δημοσθένη. Επίσης, συναντιούνται με τον Εισαγγελέα ο οποίος τους αναθέτει να ξεκινήσουν μεγάλη έρευνα για τα κυκλώματα που πουλούν προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Ο Φίλιππος, μεθά για μία ακόμη φορά, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και πέφτει πάνω σε ένα δέντρο.

Επεισόδιο 97
Η είδηση του τροχαίου του Φίλιππου σοκάρει τη Βασιλική, η οποία τρέχει στο πλευρό του, ενώ η Ιουλία αναλαμβάνει χρέη νταντάς για το μωρό. Η Χάιδω τρέμει για την κατάσταση της υγείας του γιου της, ενώ ο Λυκούργος έχει γίνει χίλια κομμάτια, καθώς παράλληλα τρέχει και την έρευνα για την υπόθεση του Χρήστου. Η συμμορία αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του και αρχίζει τις απειλές, αλλά ο Λυκούργος είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους. Οι Βρεττάκοι κάνουν προσφορά στον Μιχάλη για την αγορά του ελαιώνα του, αλλά εκείνος βρίσκει το ποσό χαμηλό. Η Αθηνά αναλαμβάνει να κάνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ την ίδια ώρα η Μαργαρίτα την πιέζει να δώσει μια ευκαιρία στον εισαγγελέα. Η Μαρίνα συνεχίζει να επισκέπτεται γιατρούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σαφείς απαντήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ο Μάνος, όμως, συνδυάζει γεγονότα και συνειδητοποιεί πως ένα από τα συμπτώματά της είναι και η απώλεια μνήμης. Ο Δημοσθένης θορυβείται όταν βλέπει τη Δήμητρα να συνομιλεί με τον Ανδρέα. Ο Φίλιππος συνέρχεται και η Βασιλική λυγίζει από τις τύψεις.

Επεισόδιο 98
Ο Φίλιππος και η Βασιλική μονιάζουν, αλλά ο Φίλιππος παρουσιάζει μούδιασμα στα πόδια προκαλώντας ανησυχία σε όλους. Ο γιατρός θεωρεί πως το οίδημα θα υποχωρήσει με σωστή αγωγή και συνιστά υπομονή. Προβληματισμένη όμως παραμένει και η Μαρίνα, η οποία συνεχίζει να πηγαίνει στους γιατρούς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει τη λύση στο πρόβλημά της, καθώς οι εξετάσεις της βγαίνουν καθαρές. Ο Στάθης και η Ιουλία αναλαμβάνουν να κρατήσουν το μωρό της Βασιλικής όσο εκείνη βρίσκεται στο νοσοκομείο. Τότε, ο Στάθης συνειδητοποιεί πόσο τρυφερή μάνα θα μπορούσε να είχε γίνει η Ιουλία. Ο Ισίδωρος συναντά την Αμαλία (Ευφροσύνη Κουτσουβέρη) και γίνεται η πρώτη επαφή πριν τον επίσημο διορισμό της ως γραμματέας του στο δημαρχείο. Ο Λυκούργος πιέζει τον Πότη να του μιλήσει για τους νονούς της νύχτας, αλλά εκείνος φοβάται και το αποφεύγει. Όταν θα γυρίσει στο σπίτι, όμως, θα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.
Η_γη_της_ελιας_Β_95-101__1_

Επεισόδιο 99
Οι τακτικές εκφοβισμού δεν πιάνουν στον Λυκούργο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξαρθρώσει το κύκλωμα των μπράβων που πήγαν να πουλήσουν προστασία στον Χρήστο. Η Αθηνά κλείνει τη συμφωνία με τον Μιχάλη για την πώληση του ελαιώνα του στον Ισίδωρο και τον Μάνο. Ο Δημοσθένης προσπαθεί να «ψαρέψει» τη Δήμητρα, αλλά εκείνη του λέει ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με τον φίλο του Κίμωνα. Αυτός όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι εκείνη ψεύδεται και του μπαίνουν ιδέες. Τα συμπτώματα της Μαρίνας συνεχίζονται προκαλώντας την ανησυχία της Μυρτάλης, η οποία δείχνει μία πιο ανθρώπινη πλευρά στον Μάνο. Η Ιουλία καλεί την Ευτυχία για φαγητό κι εκείνη νιώθει τεράστια αμηχανία. Αργότερα θα εκφράσει την ταραχή της στην Άννα και θα της αποκαλύψει ότι θέλει να εξομολογηθεί στον παπά τον φόνο που διέπραξε. Ο Λυκούργος «στριμώχνει» τον Πότη και του ζητάει για τελευταία φορά να αποκαλύψει τους μπράβους που του πουλούν προστασία.
Η_γη_της_ελιας_Β_95-101__2_

Επεισόδιο 100 + 101
Ο Πότης, υπό την πίεση του Λυκούργου, ομολογεί τις επαφές που είχε με τους νονούς της νύχτας και πως εξακολουθεί να τους πληρώνει για την προστασία του μαγαζιού του. Σε συνέχεια των αποκαλύψεων, ο Μιχάλης εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Βλάση. Ο Βλάσης όμως έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο και παίρνει τα μέτρα του. Η Αντιγόνη συμβουλεύει τον Μάνο να πάει τη Μαρίνα για μαγνητική εγκεφάλου ώστε να διερευνήσουν κάθε πιθανή αιτία για το πρόβλημά της, ενώ η Μυρτάλη συμπαραστέκεται στη φίλη της με αγάπη και ενδιαφέρον. Η Βασιλική επιστρέφει στο σπίτι μαζί με τον Φίλιππο. Ο Λυκούργος ενημερώνει τον Χρήστο πως σύντομα τα βάσανά του θα τελειώσουν. Παράλληλα, προειδοποιεί τον Κωνσταντίνο για τις απειλές που δέχεται από τους μπράβους και του ζητά να προσέχει την Ισμήνη και την εγγονή του, καθώς νιώθει πως ετοιμάζονται αντίποινα.

Ο Κωνσταντίνος έχει θορυβηθεί από τις προειδοποιήσεις του Λυκούργου και φροντίζει με τον δικό του τρόπο να προστατεύσει την Ισμήνη και το παιδί, ενώ μοιράζεται την ανησυχία του με τον Δημοσθένη. Η Αντιγόνη συμβουλεύει τη Μαρίνα να κάνει κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο είναι το πρόβλημα με την υγεία της, αλλά η Μαρίνα αντιδρά πολύ αρνητικά, καθώς έχει απογοητευτεί. Στο μεταξύ, ο Μάνος την περιμένει στην ταβέρνα, όπως έχουν συμφωνήσει, αλλά η Μαρίνα δεν πηγαίνει ποτέ. Όταν επιστρέψει στο σπίτι θα τη βρει να κοιμάται, έχοντας ξεχάσει τελείως το ραντεβού τους, και η ανησυχία του θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Ο Κωνσταντίνος, προσπαθώντας να δώσει μια λύση, ειδοποιεί ανώνυμα την αστυνομία για το πού κρύβεται ο Βλάσης, και η Δήμητρα με ένταλμα εισαγγελέα πηγαίνει να τον συλλάβει. Ο Φίλιππος, ο οποίος δεν θέλει πια να κρύβει τίποτα από τη Βασιλική, της εξομολογείται ότι η Ειρήνη είναι αδελφή του.


Ειδήσεις σήμερα:

Ασκήσεις συναίνεσης για το κόμμα Κασιδιάρη - Στόχος η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία

Κατώτατος μισθός: Αυξήσεις από 5,5% έως 10% προτείνουν οι εργοδότες

Τι είναι τα κινεζικά μπαλόνια «κατάσκοποι» και γιατί είναι δύσκολο να καταρριφθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης