Αρίθα Φράνκλιν: Τα... γυρίζουν οι τρανς ακτιβιστές που ζήτησαν να αφαιρεθεί το «Natural Woman» από το Spotify

Αρίθα Φράνκλιν: Τα... γυρίζουν οι τρανς ακτιβιστές που ζήτησαν να αφαιρεθεί το «Natural Woman» από το Spotify

«Το τραγούδι “Natural Woman” της Αρίθα Φράνκλιν του 1968 διαιωνίζει πολλαπλά επιβλαβή αντι-τρανς στερεότυπα», αναφέρει η ανάρτηση της TCMA, μιας ομάδας ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών στη Νορβηγία

Collage_Maker-26-Jan-2023-05_17-AM
Σχεδόν 55 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, το εμβληματικό κομμάτι «Α Natural Woman» της Αρίθα Φράνκλιν ζητήθηκε να αφαιρεθεί από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Spotify και η Apple Music.

Το τραγούδι που υπήρξε προπύργιο της γυναικείας θηλυκότητας θεωρείται πλέον «προσβλητικό» από μια ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών στη Νορβηγία, την Trans-Cultural Mindfulness Alliance (TCMA) που ισχυρίζεται ότι "διαιωνίζει τα στερεότυπα κατά των τρανς".

«Το τραγούδι “Natural Woman” της Αρίθα Φράνκλιν του 1968 διαιωνίζει πολλαπλά επιβλαβή αντι-τρανς στερεότυπα», αναφέρει η ανάρτηση, αναγράφοντας λανθασμένα την κυκλοφορία του τραγουδιού, που βγήκε τον Σεπτέμβριο του 1967, ως το 1968. «Δεν υπάρχει “φυσική” γυναίκα», συνεχίζει η οργάνωση, πριν ισχυριστεί ότι το τραγούδι έχει ήδη «συμβάλει στην έμπνευση πράξεων που βλάπτουν τις τρανσέξουαλ γυναίκες». Η TCMA ζητά να «αφαιρεθεί το τραγούδι από το Spotify & την Apple Music».

Κλείσιμο


Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να αναρωτηθούν αν ο λογαριασμός, που ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες ημέρες, ήταν σατιρικός ή όχι. Για να λάβουν γρήγορα την απάντηση ότι η TCMA δεν είναι οργανισμός παρωδία αλλά «ένα γκρουπ τρανς ατόμων που αναζητούν να κάνουν την κουλτούρα πιο δίκαιη για τα τρανς άτομα» καθώς και ότι «είμαστε βασισμένοι στη Νορβηγία αλλά ψάχνουμε να ανοίξουμε παράρτημα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και στη Βόρεια Αμερική».

τρανς


Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, αποτελείται αποκλειστικά από τρανς άτομα. Προωθεί τις πολιτιστικές αλλαγές για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των τρανς ατόμων. "Αποστολή μας είναι να προωθήσουμε την κουλτούρα και να αφαιρέσουμε τους επιβλαβείς αντι-τρανς συσχετισμούς στη μουσική , τις ταινίες και την τηλεόραση", εξήγησε η TCMA . «Η επίγνωση του τρανσέξουαλ πληθυσμού είναι η μόνη μας προτεραιότητα».

Ωστόσο, μετά τις αρχικές διαψεύσεις, η ομάδα ισχυρίστηκε στη New York Post ότι η αρχική τους ανάρτηση ήταν πράγματι «σατιρική».

Η ομάδα ενημέρωσε επίσης το βιογραφικό της στο Twitter για να λέει τώρα "PARODY/SATIRE".

τρανς2


Το Natural Woman κυκλοφόρησε το 1967. Γρήγορα έγινε ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια της Αρίθα Φράνκλιν. Μία εβδομάδα αφότου h Αρίθα Φράνκλιν πέθανε από προχωρημένο καρκίνο στο πάγκρεας το 2018 σε ηλικία 76 ετών, το εμβληματικό σινγκλ έγραψε ιστορία στα τσαρτ σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου και έγινε επιτυχία σχεδόν 51 χρόνια στο #79.

Η ερμηνεία της Αρίθα Φράνκλιν στο Kennedy Center το 2015 έκανε τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να δακρύσει. 


WATCH: Aretha Franklin sings "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman"


Μεταξύ εκείνων που έχουν ερμηνεύσει παραλλαγές του τραγουδιού είναι η Kelly Clarkson , η Celine Dion, η Carole King και η Ariana Grande.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε γυναικείες φυλακές τρανς κρατούμενη που βίασε δύο κοπέλες πριν αλλάξει φύλο


Τα λένε στο Μιλάνο για το Qatargate Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς - Στο τραπέζι οι λογαριασμοί Παντσέρι και Τζόρτζι

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης