The Last Of Us: Το video game με τα ζόμπι έγινε σειρά για τη μεταποκαλυπτική Αμερική

Το βιντεοπαιχνίδι, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα της δεκαετίας, έγινε σειρά στο HBO και ήδη αποθεώνεται από κριτικούς και κοινό

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο video game του «The Last Of Us» (Οι τελευταίοι από εμάς) που παρέσυρε το κοινό στον κόσμο των ζόμπι. Από τότε τίποτα δεν θα μπορούσε να προβλέψει τη σαρωτική πρεμιέρα που θα έκανε η σειρά στο HBO, ως άλλο Game of Thrones, ζωγραφίζοντας ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπα των gamers και των σινεφίλ.

Τι και αν τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι για όλους, τι και αν η παρουσία ενός προλεταριάτου των ζόμπι δεν φαντάζει γοητευτική στα μάτια πολλών, οι θεατές ήρθαν αδιαμφισβήτητα αντιμέτωποι με μία εντυπωσιακά καλοφτιαγμένη σειρά, που πέρασε εντελώς φυσικά στη σφαίρα της μυθοπλασίας, εντυπωσιάζοντας και κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές. Πέρα από το γεγονός πως η τηλεοπτική σειρά απέσπασε την επιδοκιμασία των κριτικών, «γέννησε» και την αναπόφευκτη ανάγκη των θεατών να ασχοληθούν με τις λεπτομέρειες.

Το βιντεοπαιχνίδι των Naughty Dog και Sony Interactive Entertainment που είχε κατακτήσει όλον τον κόσμο με πάνω 17.000.000 πωλήσεις και είχε κερδίσει πολύ θετικά σχόλια για τη συγκλονιστική ιστορία του, μετατράπηκε σε μια πανάκριβη σειρά -καθώς το κάθε επεισόδιο στοιχίζει 10 εκατομμύρια δολάρια- με ζόμπι και μια ιδιαίτερη ιστορία πατρικής αγάπης. Το παιχνίδι έχει μάλιστα κερδίσει περισσότερα από 240 βραβεία, είναι ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις παιχνίδια του PlayStation 3 και μάλιστα θεωρείται από πολλούς gamers, ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών.

Δείτε το τρέιλερ 

Η ιστορία της σειράς
Το νέο «διαμάντι» για το HBO επεκτείνει τον κόσμο του παιχνιδιού και τον εντάσσει στη μικρή οθόνη. Η ιστορία είναι βασισμένη στο πρώτο μέρος του ομότιτλου βιντεοπαιχνιδιού, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 14 Ιουνίου 2013 για το PlayStation 3.

Όλα λοιπόν εκτυλίσσονται σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική και διαδραματίζονται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers. Ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Έλι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflie.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ιστορία ενός άντρα και ενός ομοφυλόφιλου κοριτσιού, που προσπαθούν να επιζήσουν, αλλά και να βρουν απαντήσεις σε ένα δυστοπικό κόσμο, γεμάτο μολυσμένους ανθρώπους από τον CBI Virus.

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα του «Guardian», το «The Last of Us» είναι βίαιο και «σκοτεινό». Απεικονίζει έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν. Η ζωή τους είναι επικίνδυνη και γεμάτη δυσκολίες και αυτό δεν αφορά μόνο τον απειλητικό μύκητα. Ωστόσο, δεν είναι όλα «μαύρα», καθώς μέσα στο χάος, υπάρχουν στιγμές ανθρωπιάς, που διαφαίνονται μέσα από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών.

Το πρώτο επεισόδιο αποτελεί μια όμορφη διαδρομή σε έναν ευρύτερο κόσμο, που ξεφεύγει από τα όρια της κονσόλας και όπως έχουν ήδη τονίσει πολλοί κριτικοί της τηλεόρασης, ίσως να είναι ένα από τα πιο προσεγμένα επεισόδια που θα έχουν κυκλοφορήσει αυτή τη χρονιά στη μικρή οθόνη.
Το «The Last Of Us» είναι βασισμένο στο πρώτο μέρος του ομότιτλου βιντεοπαιχνιδιού, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 14 Ιουνίου 2013 για το PlayStation 3
Το παιχνίδι
Το βίντεοπαιχνίδι «The Last of Us» γνώρισε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως και, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gamerant, ψηφίστηκε, ως το καλύτερο παιχνίδι της δεκαετίας. Το δεύτερο μέρος με τίτλο «The Last of Us: Part II», στο οποίο πιθανόν να βασιστεί η επόμενη σεζόν, κυκλοφόρησε στις 19 Ιουνίου του 2020 για το PlayStation 4.

Το «The Last of Us» ξεχωρίζει από το παιχνίδι, για τον τόνο, τον υπέροχο σχεδιασμό και τις συναρπαστικές ερμηνείες του και την εξαιρετικά δυσοίωνη και ατμοσφαιρική μουσική του Γκουστάβο Σανταολάλα. Η σειρά ακολουθεί πιστά το αρχικό υλικό της, παίρνοντας στοιχεία όχι μόνο από την πλοκή και τους χαρακτήρες της, αλλά και από την αισθητική και τον ρυθμό.

Μιλώντας στο «New Yorker» ο Νέιλ Ντράκμαν, δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού, ελπίζει ότι η σειρά θα «καταστρέψει αυτή την κατάρα των βιντεοπαιχνιδιών», αν και ο σεναριογράφος Κρεγκ Μάζιν παραδέχτηκε ότι «δεν είναι και ο υψηλότερος πήχης στον κόσμο», προκειμένου να γίνει μια εξαιρετική προσαρμογή, δεδομένου ότι ορισμένα παιχνίδια, όπως το «Assassin's Creed», έχουν διεκπεραιωτικές ιστορίες.
Νέιλ Ντράκμαν
«Λατρεύω την ικανότητα να περιπλανώμαι, να μην κάνω τίποτα, στο Skyrim (σ.σ ένα άλλο video game)», είπε ο Μάζιν, πριν προσθέσει ότι «αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφραστεί στην οθόνη. Το “The Last of Us” ήταν πάντα ένα παιχνίδι όπου η ιστορία έρχεται πρώτη».

Όπως είχε τονίσει ο Ντράκμαν λίγο πριν την κυκλοφορία της σειράς και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των θαυμαστών του video game: «Νομίζω ότι θα αλλάξει τα πράγματα. Μερικές φορές οι προσαρμογές δεν λειτούργησαν επειδή το υλικό δεν είναι αρκετά ισχυρό. Μερικές φορές δεν λειτούργησαν επειδή οι άνθρωποι που το κάνουν δεν καταλαβαίνουν το αρχικό υλικό. Tα επόμενα βιντεοπαιχνίδια, θα δομηθούν περισσότερο σαν τηλεοπτικές σειρές».

Οι πλατφόρμες streaming προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να αξιοποιήσουν τη δημοτικότητα ορισμένων παιχνιδιών. Το Amazon Prime Video έχει κλείσει σειρές που βασίζονται στα «Fallout» και «God of War». Το Netflix έχει τα δικαιώματα για τα «Assassin's Creed», «BioShock» και «Cyberpunk 2077». Παράλληλα, η βραβευμένη με Emmy σειρά του «Arcane», η οποία βασίζεται στο «League of Legends», είναι η πιο ακριβή σειρά κινουμένων σχεδίων μέχρι σήμερα. Τον Μάρτιο, η Paramount+ ανακοίνωσε ότι το «Halo» που βασίζεται στο ομώνυμο blockbuster παιχνίδι, έκανε το καλύτερο ντεμπούτο, προσελκύοντας περισσότερους θεατές ακόμα και από τα «Star Trek».
Κρεγκ Μαζίν
Οι πρωταγωνιστές
Δύο ηθοποιοί του «Game of Thrones», ο Πέντρο Πασκάλ και η Μπέλα Ράμσεϊ, υποδύονται τους βασικούς ήρωες, τον Τζόελ και την Έλι. 

Η Ράμσεϊ εμπλουτίζει τον χαρακτήρα της με ένα ισχυρό μείγμα οργής, φόβου και δέους, ενώ η σειρά προσφέρει την ίδια αίσθηση που δίνεται στο παιχνίδι, όταν οι ήρωες αναζητούν να βρουν φάρμακα ή προσπαθούν να ξεπεράσουν φυσικά εμπόδια και εχθρούς.
Την ίδια ώρα δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εξοικειωμένος με το παιχνίδι για να μπορέσει να παρακολουθήσει και να απολαύσει την σειρά. Για όσους όμως έχουν παίξει το παιχνίδι, ο «Economist» εκτιμάει ότι η σειρά βρίσκεται ένα επίπεδο πιο κάτω στο θέμα του τρόμου. Κι αυτό γιατί από τα επεισόδια λείπει η αλληλεπίδραση που υπήρχε στο παιχνίδι.
Πέντρο Πασκάλ
Μάλιστα ο σεναριογράφος του «The Last Of Us», Κρεγκ Μαζίν, αποκάλυψε πρόσφατα στους Rotten Tomatoes, για τη συνεργασία των δύο ηθοποιών επισημαίνοντας το πόσο ευγνώμων ήταν, όταν ο Πέντρο Πασκάλ και η Μπέλα Ράμσεϊ ενσωματώθηκαν πλήρως και γρήγορα στους ρόλους τους: «Ψάχναμε για ανθρώπους που νιώθαμε ότι απλώς ενσαρκώνουν την ψυχή του Τζοελ και της Έλι. Βρήκαμε αυτούς τους ανθρώπους, σίγουρα. Δεν είχαμε καμία σκέψη για αυτό. Ήταν τύχη. Έδεσαν τόσο γρήγορα και τόσο βαθιά, είναι σαν μια μονάδα. Δεν θα μπορούσες να τους σκίσεις, ακόμα και αν προσπαθούσες».
Μπέλα Ράμσεϊ
Τα νέα επεισόδια
Στα επόμενα επεισόδια θα φανερωθεί το ταξίδι των πρωταγωνιστών από τη μια άκρη της Αμερικής στην άλλη και κατά πάσα πιθανότητα, εκεί θα συναντήσουν κάτι χειρότερο από τα αιμοδιψή ζόμπι. 

Η βαθμολογία και το κόστος
Ο τηλεθεατές με εγκωμιαστικά σχόλια, έδειξαν την καλή εντύπωση που τους άφησε το πρώτο επεισόδιο, αφού έσπευσαν να το βαθμολογήσουν θετικά σε ιστοσελίδες, όπως το IMDB και το Rotten Tomatoes. Πιο συγκεκριμένα στο IMDB βαθμολογήθηκε με 9,7, όσο και στο Rotten Tomatoes, με το μέσο όρο για τη βαθμολογία του κοινού να φτάνει στο 96%.

Κάθε επεισόδιο υπολογίζεται ότι κόστισε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, με συνολικό κόστος 100 εκατομμύρια δολάρια. Το γεγονός μάλιστα την καθιστά την πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία του Καναδά, δεδομένου ότι γυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Αλμπέρτα.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις



Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της πρώτης σεζόν είναι οι εξής: Καντεμίρ Μπαλάγοφ, Γιασμίλα Ζμπάνιτς, Αλι Αμπάσι, Πίτερ Χορ, ο showrunner Κρεγκ Μαζίν και ο raig Mazin και ο Νιλ Ντράκμαν που επίσης ανέλαβε το σενάριο και είναι εκτελεστικός παραγωγός στο project.

Το καστ της σειράς
Στη σειρά του «Last of Us» πρωταγωνιστούν οι Πέντρο Πασκάλ, Μπέλα Ράμσεϊ, Γκάμπριελ Λούνα, Νίκο Πάρκερ , Νίκ Όφερμαν, Στορμ Ρέιντ, Μέρλι Ντάντριτζ, Τζέφρι Πιρς, Τρόι Μπείκερ, Άσλεϊ Τζονσον , Λαμάρ Τζόνσον, Keivonn Woodard, Γκράχαμ Γκριν και Ελέιν Μαίλς. Η Άσλεϊ Τζόνσον και ο Τρόι Μπέικερ που δάνεισαν τη φωνή τους στην Ellie και τον Joel στα βιντεοπαιχνίδια, εμφανίζονται στη σειρά, αλλά ως διαφορετικοί χαρακτήρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr