Glass Onion: A Knives Out Mystery - Εκνευρισμένος ο σκηνοθέτης με τον τίτλο της ταινίας

Glass Onion: A Knives Out Mystery - Εκνευρισμένος ο σκηνοθέτης με τον τίτλο της ταινίας

Ένα άλλο στοιχείο που εμποδίζει την αμέριστη χαρά του Ράιαν Τζόνσον, είναι το γεγονός πως η ταινία προβλήθηκε μόνο μία εβδομάδα στους κινηματογράφους

glassonion1
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που το «Glass Onion: A Knives Out Mystery» έκανε την πρεμιέρα του στο Netflix, και παρουσίασε μία μεγάλη ανατροπή, όταν πρόβαλε τον Μπενουά Μπλανκ, ως queer. Ο ανερχόμενος ντετέκτιβ, «δοξασμένος» για την ευφυΐα και τον πνευματώδη τρόπο του, επανήλθε μέσα από το Netflix, το οποίο - κατά τα δημοσιεύματα- κατέβαλε 450 εκατομμύρια δολάρια, για να καταφέρει να αγοράσει την ταινία, μαζί με το πακέτο του σκηνοθέτη Ράιαν Τζόνσον και του Ντάνιελ Κρέγκ, που τη συνόδευσε.

Μαζί με τη νέα σεξουαλική ταυτότητα του Μπλανκ, το φιλμ ταξίδεψε τους συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας και στην Ελλάδα, οι οποίοι απόλαυσαν νοερά την ομορφιά των Σπετσών και του Πόρτο Χέλι, που επιλέχθηκαν ως το τέλειο σκηνικό για την επίλυση ενός μυστηρίου που μόνο ένας ντετέκτιβ του εκτοπίσματος και της ιδιοφυΐας του Μπλανκ θα μπορούσε να αναλάβει.
Rian Johnson and the Cast of Glass Onion on Making the Film | Netflix
Με φόντο όμως την Ελλάδα και μια σημαντική επιτυχία, την οποία διαγράφει η ταινία στη συνδρομητική πλατφόρμα, ο σκηνοθέτης φαίνεται να μην είναι τόσο ικανοποιημένος και εκείνο που εμποδίζει την αμέριστη χαρά του, είναι ο τίτλος. Όπως αποκάλυψε πριν από κάποιες ημέρες σε συνέντευξή του, αν ευχόταν κάτι, αυτό θα ήταν να είχαν κοπεί μερικές λέξεις, από την αδιαμφισβήτητα μεγάλη επικεφαλίδα.

Κλείσιμο
Ο Ράιαν Τζόνσον κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «The Atlantic», είπε ότι προσπάθησε να κάνει τόσο την τρέχουσα ταινία του Netflix, όσο και την αρχική επιτυχία του 2019 του Lionsgate, να αποτελούν δύο ξεχωριστές και ολοκληρωμένες ταινίες, οι οποίες θα μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς να έχουν ανάγκη η μία την άλλη. Τα μόνα κοινά στοιχεία, όπως επισήμανε ο σκηνοθέτης, είναι ο επίμονος ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ, τον οποίο υποδύεται ξανά ο Ντάνιελ Κρέγκ, και ο ίδιος ο οποίος ανέλαβε να δημιουργήσει ξανά μία αυτοτελή ταινία, βασισμένη στην ευφυΐα του άλλοτε 007.

«Προσπάθησα σκληρά να μην στηρίξω τη μία ταινία πάνω στην άλλη. Ειλικρινά, είμαι εκνευρισμένος που έχουμε το "A Knives Out Mystery" στον τίτλο. Θέλω να λέγεται απλώς "Glass Onion"» τόνισε ο Τζόνσον, εγείροντας ερωτηματικά για τους λόγους που τελικά η επιθυμία του δεν πραγματοποιήθηκε.
knives_out55
Μαζί με τη νέα σεξουαλική ταυτότητα του Μπλανκ το φιλμ ταξίδεψε τους συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας στην Ελλάδα
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο ίδιος σημείωσε: «Το καταλαβαίνω και θέλω όλοι, όσοι τους άρεσε η πρώτη ταινία να γνωρίζουν ότι αυτή είναι η επόμενη στη σειρά. Όμως η επιθυμία μου είναι να δημιουργώ νέα μυθιστορήματα που τα τραβάς από ξεχωριστό ράφι κάθε φορά».

Ένα ακόμα θέμα συζήτησης που τίθεται γύρω από τη δημοφιλή ταινία, σχετίζεται με την απόφαση να διατεθεί μόνο για μία εβδομάδα στους κινηματογράφους, γεγονός που άφησε παραπονεμένους σκηνοθέτη και παραγωγό. Όπως τονίστηκε, η απόφαση να αποσυρθεί τόσο γρήγορα από το σινεμά, στέρησε πολλά από τα έσοδα. Ο Τζόνσον σημείωσε πως εκτιμά το γεγονός ότι το Netflix την παρουσίασε στους κινηματογράφους, όμως λίγος ακόμα χρόνος ήταν απαραίτητος.

«Θα ήθελα να είναι στους κινηματογράφους περισσότερο. Αλλά, επίσης, εκτιμώ ότι το Netflix το έκανε αυτό, γιατί αυτή ήταν μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά τους, και από τις αλυσίδες του κινηματογράφου, για να το κάνουν αυτό να συμβεί. Ελπίζω να πάει πολύ καλά, ώστε να δείξουμε ότι μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Johnson_2
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ράιαν Τζόνσον
Η σύνοψη της ταινίας
Ο Μπενουά Μπλανκ επιστρέφει για να ξετυλίξει το κουβάρι στη νέα ταινία μυστηρίου του Ράιαν Τζόνσον. Σε αυτήν την καινούρια περιπέτεια, ο ατρόμητος ντετέκτιβ βρίσκεται σε μια πολυτελή έπαυλη σε ένα ελληνικό νησί, αλλά το πώς και το γιατί βρέθηκε εκεί είναι ένας από τους πολλούς γρίφους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Μπλαν συναντά μια χαρακτηριστικά ετερόκλητη παρέα φίλων που έλαβαν την πρόσκληση του δισεκατομμυριούχου Μάιλς Μπρον για την ετήσια συνάντησή τους.

Glass Onion: A Knives Out Mystery | Official Trailer | Netflix
Στη λίστα των καλεσμένων συγκαταλέγονται ο πρώην συνεταίρος του Μάιλς, Άντι Μπραντ, η τρέχουσα κυβερνήτρια του Κονέκτικατ, Κλερ Ντεμπέλα, ο ιδιοφυής επιστήμονας Λάιονελ Τουσέν, η σχεδιάστρια μόδας και πρώην μοντέλο, Μπέρντι Τζέι, με την επιμελή βοηθό της, Πεγκ, και ο influencer Ντιουκ Κόντι με τη φιλενάδα του, Ουίσκι. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του μυστικά, ψέματα και κίνητρα. Όταν κάποιος πεθαίνει, όλοι είναι ύποπτοι.

Επιστρέφοντας στο franchise που ξεκίνησε, ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής Ράιαν Τζόνσον γράφει και σκηνοθετεί την ταινία Glass Onion: Στα Μαχαίρια και συγκεντρώνει ένα καστ πολλών αστέρων, που περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά τον Ντάνιελ Κρεγκ μαζί με τον Έντουαρντ Νόρτον, την Τζανέλ Μονέ, την Κάθριν Χαν, τον Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, την Τζέσικα Χένγουικ, τη Μάντελιν Κλάιν, καθώς και τους Κέιτ Χάντσον και Ντέιβ Μπαουτίστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης