Τζόνι Ντεπ: Θα προσφέρει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα το ένα εκατ. δολάρια που κέρδισε από τη Χερντ

Τζόνι Ντεπ: Θα προσφέρει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα το ένα εκατ. δολάρια που κέρδισε από τη Χερντ

Ο ηθοποιός είχε ξεκαθαρίσει εξ΄αρχής πως δεν τον ενδιαφέρει η αμοιβή που θα λάβει, αλλά να φέρει την αλήθεια στο φως

johnny_depp__1_
Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ έφτασε στο τέλος της, με τον ηθοποιό να αθωώνεται, μετά τις κατηγορίες της συζύγου του για σωματική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση.

Το πρώην ζευγάρι κατέληξε τελικά, σε συμφωνία, με τον σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» να λαμβάνει ένα εκατομμύριο δολάρια. Οι δικηγόροι τους συμφώνησαν η ασφαλιστική εταιρεία της Χερντ να πληρώσει στον Ντεπ 1 εκατομμύριο δολάρια για να βάλει τέλος στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ εξέδωσαν ανακοίνωση που αποκαλύπτει τι έχει σκοπό να κάνει ο ηθοποιός με αυτά τα χρήματα. Πριν την τελική απόφαση, ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδιαφέρει η αμοιβή που θα λάβει, αλλά να φέρει την αλήθεια στο φως.

Μάλιστα, είχε «υποσχεθεί» πως τα χρήματα που θα λάβει θα προοριστούν για δωρεές. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δίκης η Άμπερ Χερντ είχε δηλώσει ότι θα χάριζε το ποσό που θα κέρδιζε από τη δίκη με τον Ντεπ σε ιδρύματα. Τελικά, δεν κράτησε τον λόγο της.

Οπότε, ο ηθοποιός θέλησε να κάνει κάτι για αυτό. Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν, τα ποσά θα δοθούν στα ιδρύματα που είχε υποσχεθεί τότε η Χερντ.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση των δικηγόρων του, αναφέρεται: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε επισήμως την πόρτα σε αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο για τον κύριο Ντεπ, ο οποίος κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πως προτεραιότητά του ήταν να φέρει στο φως την αλήθεια».

dikigoroi

Στη συνέχεια, ο Μπέντζαμιν Τσου και η Καμίλ Βάσκεζ αναφέρουν: «Η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ενόρκων και η προκύπτουσα απόφαση υπέρ του κυρίου Ντεπ εις βάρος της κυρίας Χερντ παραμένουν πλήρως σε ισχύ. Η πληρωμή ύψους ενός εκατ. δολαρίων, τα οποία ο κος Ντεπ δεσμεύεται να δωρίσει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενισχύει την αναγνώριση της κυρίας Χερντ για την ολοκλήρωση της αυστηρής επιδίωξης του νομικού συστήματος για δικαιοσύνη».

Στο παρελθόν, ειδικότερα τον Ιούλιο του 2022, ο ηθοποιός έκανε ξανά δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μέσα από την πώληση των έργων του.

Συγκεκριμένα, ο Χολιγουντιανός ηθοποιός εκμεταλλεύτηκε το ταλέντο του στη ζωγραφική, όμως όχι προς όφελός του. Ο Τζόνι Ντεπ πούλησε τα έργα του σε μορφή NFT και κέρδισε από αυτά 800.000 δολάρια. Αντί όμως, να κρατήσει τα χρήματα για τον εαυτό του, αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρο το ποσό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Radar, τα χρήματα μοιράστηκαν στο Ίδρυμα Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Περθ, στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό Παίδων του Great Ormond Street Hospital, στο The Footprint Coalition και τέλος, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η κοινότητα NFT που έχει δημιουργήσει ο ηθοποιός, αναφέρει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε πως οι συνολικές δωρεές ανέρχονται σχεδόν σε 800.000 δολάρια».

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως, προκαλεί η δωρεά στο Νοσοκομείο Παίδων, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για τον οργανισμό που είχε υποσχεθεί η Άμπερ Χερντ να κάνει τη δωρεά της, αν κέρδιζε τη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ. Ωστόσο, δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση, γεγονός που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της δίκης από τη δικηγόρο, Καμίλ Βασκέζ.

“Ms. Heard — Respectfully, That’s Not My Question”: Says Johnny Depp's Attorney

Ο Τέρενς Ντόχερτι της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών, στα τέλη του περασμένου μήνα κλήθηκε από τη νομική ομάδα του Ντεπ και επιβεβαίωσε ότι η Χερντ δεν τους έδωσε ποτέ τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Κατέθεσε ότι τελικά πήραν 1,3 εκατομμύρια δολάρια, κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο και 500 χιλιάδες δολάρια από τον τότε φίλο της και δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ. Ο Ντόχερτι κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο ότι η Χερντ έκοψε κάθε επικοινωνία με τον οργανισμό το 2019.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Η δικογραφία για τον ομαδικό βιασμό - «Αρχίσαμε πριν τρεις μήνες, το έχουν πάθει και άλλοι»

Εύα Καϊλή: Την επισκέφθηκε στις φυλακές του Χάρεν ο πατέρας της

Παρίσι: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς - Συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης