Η Αντζελίνα Τζολί εγκαταλείπει τον ρόλο της στον ΟΗΕ μετά από 20 χρόνια

Η Αντζελίνα Τζολί εγκαταλείπει τον ρόλο της στον ΟΗΕ μετά από 20 χρόνια

Η διάσημη ηθοποιός ήταν ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες – Επιθυμία της είναι «να εργαστεί διαφορετικά» για ανθρωπιστικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος

angelina_jolie
Τέλος στη συνεργασία της με τον ΟΗΕ ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αποφάσισε να βάλει η Αντζελίνα Τζολί, μετά από 20 χρόνια καλής και πιστής υπηρεσίας.

Η διάσημη ηθοποιός επιθυμεί «να εργαστεί διαφορετικά» και για ανθρωπιστικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

«Έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στους κόλπους του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών αισθάνομαι ότι ήρθε ο καιρός για εμένα να εργαστώ διαφορετικά, υπηρετώντας απευθείας τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις» ανακοίνωσε η Αντζελίνα Τζολί.

Ο Φίλιπο Γκράντι, ο επικεφαλής της HCR, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «τις δεκαετίες υπηρεσίας και δέσμευσης» της Τζολί, τονίζοντας ότι «έκανε τη διαφορά για τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εκτοπιστούν».

Η Αντζελίνα Τζολί, μια από τις εμβληματικότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 αποστολές για την HCR, διασφαλίζοντας χάρη στη διασημότητά της την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Πρόσφατα, πήγε στην Υεμένη και την Μπουρκίνα Φάσο για να συναντηθεί με εκτοπισμένους οι οποίοι βιώνουν «δύο κατεπείγουσες καταστάσεις», από τις πιο υποχρηματοδοτούμενες και λιγότερο γνωστές στον κόσμο, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τα 25άρια έρχεται κρύο από εβδομάδα, λέει ο Καλλιάνος - Χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Ο πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει θραύσματα του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η ζωή της Καϊλή στις φυλακές Χάρεν - «Συναναστρέφεται με άλλες 20 κρατούμενες» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης