Μαράια Κάρεϊ: Τα σκοτεινά κεφάλαια της ζωής της «βασίλισσας των Χριστουγέννων»

Μαράια Κάρεϊ: Τα σκοτεινά κεφάλαια της ζωής της «βασίλισσας των Χριστουγέννων»

Το bullying στο σχολείο, η δύσκολη περίοδος της ζωής της και το «All I Want for Christmas» που έμελλε να αλλάξει τα πάντα

Mariah_Carey_christmas
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει τη Μαράια Κάρεϊ με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Είναι σαν τη λαμπερή «ντίβα» που κάνει την εμφάνισή της κάθε χρόνο, την ίδια εποχή, για να βάλει τους ανθρώπους στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, με τους ήχους του «All I Want for Christmas».

Κι όσο κι αν την έχει συνηθίσει το κοινό να περιβάλλεται από φώτα, χορευτές και κυρίως... χαμόγελα, η ζωή της Μαράια Κάρεϊ δεν είναι το ίδιο λαμπερή κι ευτυχισμένη. Η διάσημη τραγουδίστρια εξέδωσε πριν κάποια χρόνια τα απομνημονεύματά της, στα οποία μοιράστηκε για πρώτη φορά με το κοινό της, τις δυσκολίες που έχει ζήσει μέχρι σήμερα.

shutterstock_1059662531
Ήταν τριών ετών, όταν οι γονείς της χώρισαν. Η Μαράια Κάρεϊ μεγάλωσε με τη μητέρα της, μια επαγγελματία τραγουδίστρια της όπερας. Ωστόσο, η οικονομική της κατάσταση δεν βοήθησε να μεγαλώσει την κόρη της με ανέσεις. Μέχρι τα 13 της, η Μαράια Κάρεϊ μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια, αναζητώντας τροφή και στέγη από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο, μαζί με τη μητέρα της. Σύμφωνα με το βιβλίο της, «The Meaning of Mariah Carey» άλλαξε 13 γειτονιές εκείνη την περίοδο.

Αυτές οι κακουχίες όμως, δεν την επηρέασαν, ούτε την αποτράβηξαν από το όνειρό της. Ήξερε από μικρή τι ήθελε κι αυτό ήταν να πετύχει.

«Πάντα ήξερα ότι αυτό θα έκανα. Ήταν απλώς θέμα χρόνου το πότε θα συμβεί. Επειδή προέρχομαι, ξέρετε, από μια διαλυμένη και δυσλειτουργική οικογένεια χωρίς χρήματα για συνηθισμένα πράγματα που έχουν οι περισσότεροι», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Sunday Morning».

Όσο δύσκολο κι αν της ήταν να ξεκινήσει την πορεία της στη μουσική βιομηχανία, σε μια κοινωνία με πολλά ρατσιστικά φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά, η Μαράια δεν τα έβαλε κάτω.

Ακόμα και κατά τα σχολικά της χρόνια, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλές φορές των ρατσισμό από άλλους συνομήλικούς της, ειδικά από κορίτσια που την έκριναν για τα σγουρά, μπερδεμένα μαλλιά της. «Στο σχολείο μου δεν ήταν και τα πιο υπέροχα κορίτσια, αλλά ήταν πολύ όμορφα και ήταν διαφορετικά από εμένα γιατί ήταν λευκά κορίτσια που μπορούσαν να ξυπνήσουν και να φαίνονται υπέροχα με τα απαλά μαλλιά τους, δεν χρειάζονταν φροντίδα. Αλλά τα δικά μου μαλλιά ήταν σγουρά, φριζαρισμένα και ακόμα και η μητέρα μου αγνοούσε κάπως το γεγονός ότι χρειαζόμουν ίσως λίγη περιποίηση», είχε δηλώσει σε μια κατάθεση ψυχής.



Κλείσιμο
Τα σγουρά μαλλιά της ήταν η αιτία για να υποστεί μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες της ζωής της. Τα κορίτσια αυτά την προσκάλεσαν να περάσει ένα Σαββατοκύριακο μαζί τους. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη. Σκεφτόμουν ότι επιτέλους είμαι μαζί τους κι αυτό είναι υπέροχο», περιγράφει. Ωστόσο, οι συμμαθήτριές της δεν είχαν τους καλύτερους σκοπούς. Όπως είπε, κλείστηκαν μαζί της σε ένα δωμάτιο κι εκεί η κατάσταση εκτροχιάστηκε τελείως. Την έσπρωχναν και την έβριζαν με τον χειρότερο τρόπο. «Χρησιμοποίησαν λέξεις που πραγματικά δεν λέει κανείς. Αυτά τα λόγια τα σκέφτομαι ακόμα και σήμερα ξανά και ξανά», αναφέρει.

Ευτυχώς, πέντε χρόνια αργότερα από το περιστατικό, η τύχη της χαμογέλασε. Ο CEO της Sony Music, Τόμι Μοτόλα ανακάλυψε μια έφηβη με το όνομα Μαράια Κάρεϊ και είδε το ταλέντο της. Παντρεύτηκαν το 1993 και δεν άργησαν να εξελιχθούν σε ένα από τα δυνατότερα ζευγάρια στη μουσική βιομηχανία.


Αν και η τραγουδίστρια φαινόταν ευτυχισμένη στο πλευρό του, χρόνια μετά το τέλος του γάμου τους, το 1998, παραδέχεται πως «ένιωθε ανίσχυρη σε αυτή τη σχέση». «Ήμουν 23 και εκείνος 44, ένα παιδί στον κόσμο του που απλώς έβγαζε χρήματα για την εταιρεία. Απλώς συνέχιζα να μπαίνω μέσα στο στούντιο και να φτιάχνω δίσκους, να γράφω τραγούδια και να ταΐζω τη μηχανή. Ζούσα το όνειρό μου, αλλά ήταν επίσης ένας εφιάλτης», σημειώνει.

Η ίδια ονόμασε αυτό το κεφάλαιο της ζωής της «Φυλακισμένη Πριγκίπισσα». Όσα πλούτη και δόξα κι αν της προσέφερε ο τότε σύζυγός της, δεν ήταν αρκετά, καθώς δεν της επέτρεπε ούτε να κυκλοφορήσει στον δρόμο μόνη της. «Όταν είσαι νέος και είσαι καλλιτέχνης και όλοι οι άλλοι βγαίνουν έξω και έχουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, εγώ δεν το είχα αυτό, δεν το έκανα αυτό. Ζούσα σε αυτό το όμορφο αρχοντικό, αλλά ήταν πολύ μοναχικό. Δεν μπορούσα να πάρω ανάσω, ούτε για να κάνω μια τηλεφωνική συνομιλία», εξηγεί.

Πέντε χρόνια μετά τον γάμο τους, η Μαράια ήταν πλέον, ελεύθερη και μάλιστα, στο απόγειο της καριέρας της. Αφού είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τη θέση της «σταρ», αποφάσισε να δοκιμάσει και κάτι άλλο εκτός από το τραγούδι. Το 2001, πρωταγωνίστησε στο «Glitter», ένα ρομαντικό μιούζικαλ με συμπρωταγωνιστή τον ράπερ Da Brat, σε σενάριο της Kate Lanier και σκηνοθεσία του Vondie Curtis Hall.

Mariah Carey - Glitter Movie (Trailer) HD


Όλα τα φώτα «έπεσαν» πάνω της. Πολύ γρήγορα η φήμη της εκτροχιάστηκε και η Μαράια Κάρεϊ έπρεπε να ταΐσει το «τέρας» που λέγεται Τύπος, αν ήθελε να τα έχει καλά μαζί του. «Ήταν συνεχώς άνθρωποι τριγύρω μου. Έπρεπε να εκπέμπω λάμψη. Συνέχεια. Ένιωθα ότι "θα με φάνε"», αναφέρει.

«Έφτανα να δουλεύω έξι μέρες σερί με δύο ώρες ύπνου. Αυτό δεν ήταν λογικό. Αλλά επέτρεψα στον εαυτό μου να μπει σε αυτό για να τα καταφέρω. Δούλευα πολύ σκληρά και δεν επρόκειτο να αφήσω όλα αυτά, για τα οποία είχα δουλέψει τόσο σκληρά να ξεφύγουν. Έτσι, πίεσα τον εαυτό μου μέχρι τέλους», λέει.

rs_1200x1200-210920152717-1200-mariah-carey-glitter-6
Η μέρα που «αφυπνίστηκε» ήταν η μέρα που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Χωρίς να ξέρει τι ακριβώς το προκάλεσε, η Μαράια Κάρεϊ κατάφερε να βγει από το «σκοτεινό μέρος» που βρισκόταν. «Ήμουν σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος που κατέληξε να καταστρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά τη ζωή μου. Αλλά όταν οι πύργοι κατέρρεαν, έφυγα από εκείνο το μέρος και με κάποιο τρόπο επιβίωσα, όπως έπρεπε. Είχα το δικό μου προσωπικό δράμα συνδεδεμένο με αυτό, γιατί εκείνη ήταν η μέρα που κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Glitter», αναφέρει.

Δέκα μέρες αργότερα, η Μαράια Κάρεϊ εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο, τραγουδώντας ένα τραγούδι που έπρεπε τότε να ακούσει η Αμερική, το «Hero». «Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή. Το προσωπικό μου δράμα βγήκε στο περιθώριο», δηλώνει.

Το «Hero» κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο σχεδόν αμέσως, όμως το «All I Want for Christmas» του πήρε την θέση της «μεγάλης επιτυχίας». Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την κυκλοφορία του, έφτασε στο #1 στο Billboard chart και την έκανε τη «βασίλισσα των Χριστουγέννων».

Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You (Make My Wish Come True Edition)

«Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψω το γεγονός ότι με τους θαυμαστές μου έχουμε μια πραγματική σχέση. Και όχι, δεν είναι απλά κουβεντούλα. Είναι γνήσια ευγνωμοσύνη για αυτούς, αφού εκείνοι επικυρώνουν την ύπαρξή μου», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Αφού κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες κι έχει καθιερωθεί πλέον, στον χώρο της, η Μαράια Κάρεϊ φρόντισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Έχει δύο δίδυμα παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, Νικ Κάνον και ακόμα και σήμερα, στα 52 της ανυπομονεί για τα επόμενα κεφάλαια που έρχονται.

«Έπρεπε να φτάσω εδω για να νιώσω ότι αξίζω και ξέρετε, ήταν ένα μακρύ ταξίδι και συνεχίζουμε ακόμα», λέει σήμερα.





Φωτογραφίες: Shutterstock / Splashnews
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης