Μπρένταν Φρέιζερ: «Έλιωσε» 8 σακούλες πάγου για τα γυρίσματα του «Whale»

Μπρένταν Φρέιζερ: «Έλιωσε» 8 σακούλες πάγου για τα γυρίσματα του «Whale»

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός αναγκάστηκε να φορέσει προσθετικά που ζύγιζαν έως και 300 κιλά

the_whale
Η μεταμόρφωση του Μπρένταν Φρέιζερ για τις ανάγκες της ταινίας «The Whale», η οποία αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές επιτυχίες αυτής της χρονιάς, αποδείχτηκε μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για τον ηθοποιό, που με την ερμηνεία βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.

Στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο Φρέιζερ υποδύεται τον Τσάρλι, έναν παχύσαρκο δάσκαλο Αγγλικών, που προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την κόρη του.

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός για να καταφέρει να ανταποκριθεί στον ρόλο, πήρε κάποια κιλά, ωστόσο για να μπορέσει η όψη του να δείχνει σαν μία ενός υπέρβαρου ανθρώπου, τοποθετήθηκαν στο σώμα του και κάποια προσθετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου Τύπου η μεταμόρφωση του Μπρένταν Φρέιζερ για τις ανάγκες της ταινίας, διήρκησε έξι ώρες και ο ηθοποιός αναγκάστηκε να φορέσει προσθετικά που ζύγιζαν έως και 300 κιλά.
Κλείσιμο
Μάλιστα για να ανταποκριθεί στο βάρος που κουβαλούσε καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων, χρησιμοποιήθηκαν παγοκύστες, καθώς η συγκεκριμένη στολή ανέβαζε τη θερμοκρασία του σώματός του σε υψηλά επίπεδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety, ο Φρέιζερ μίλησε για την εξαντλητική μεταμόρφωσή του, ως Τσάρλι και τόνισε ότι η όλη διαδικασία υπήρξε εξαιρετικά επώδυνη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χρειάστηκε να κουβαλήσει πολλά επιπλέον κιλά, γεγονός που έκανε ανυπόφορη τη θερμοκρασία του σώματός του.

Ο Έιντριεν Μορότ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τρομερή αλλαγή της εμφάνισης του ηθοποιού, σημείωσε: «Θέλω να κατοικήσει στο σώμα ενός άνδρα που ζυγίζει εκατοντάδες κιλά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο σχεδιασμός του μακιγιάζ και όλων των συνοδευτικών συσκευών που υπακούουν στους νόμους της βαρύτητας και της φυσικής. Η αλήθεια είναι ότι ήταν 45 ημέρες βασανισμού του "φτωχού" Μπρένταν».

Όπως αποκαλύφθηκε ο ηθοποιός χρειάζονταν παγοκύστες, οι οποίες τοποθετούνταν ανάμεσα στο σώμα του και στο κοστούμι, έτσι ώστε να πέφτει η θερμοκρασία του: «Το σώμα μου έλιωσε οκτώ σακούλες πάγου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Φρέιζερ τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες, «χάθηκε» εντελώς μέσα στον ρόλο του και απόλαυσε την κάθε στιγμή του: «Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για εμένα. Ήθελα να εξαφανιστώ μέσα στον ρόλο μου. Είχα την ελπίδα ότι θα γινόμουν αγνώριστος».

Το «Whale»
Σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, ο οποίος κέρδισε το Χρυσό Λέοντα του φεστιβάλ το 2008 για τον Παλαιστή, η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ και ακολουθεί την ιστορία του Τσάρλι - ενός απομονωμένου καθηγητή αγγλικών κοντά στο τέλος της ζωής του που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του για μια τελευταία ευκαιρία.

Ο Φρέιζερ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα φορούσε για τις ανάγκες του ρόλου ένα ειδικό κοστούμι που ζύγισε μέχρι και έως 123 κιλά και χρειαζόταν μέχρι και 6 ώρες για να το φορέσει ανάλογα με τη σκηνή.

Μιλώντας στο Variety, ο ίδιος αποκάλυψε πως όταν έβγαζε το προσθετικό κοστούμι του, είχε ζαλάδες, ενώ «ανακάλυψε μυς που δεν ήξερε καν πως είχε» με το να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος.

Δείτε το τρέιλερ 
The Whale | Official Trailer HD | A24


Ειδήσεις σήμερα:

Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή - Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Βροχές και καταιγίδες για σήμερα - Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των Χριστουγέννων

Δίκη για Μάτι: «Άφησα τη μητέρα μου να καεί για να σώσω σύζυγο και παιδιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης