Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για Disney: Ο δικός μου «Πινόκιο» δεν είναι «ταινία μπέιμπι σίτερ»

Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για Disney: Ο δικός μου «Πινόκιο» δεν είναι «ταινία μπέιμπι σίτερ»

«Είναι μια ταινία που θα κάνει τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις» συμπλήρωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης 

guillermo_del_toro
O Γκιγιέρμο ντελ Τόρο εξαπέλυσε αιχμές κατά της Disney, η οποία δημιούργησε σχετικά πρόσφατα μία νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Πινόκιο, και τον Τομ Χανκς στο ρόλο του ξυλουργού Τζεπέτο. Η ταινία παρά την επιτυχία της αρχικής έκδοσης με το ξύλινο αγόρι το 1940, χαρακτηρίστηκε «γλυκερή» και «δίχως ζωή».

«Οι άνθρωποι μας ρωτούν αν είναι για παιδιά [και] εμείς λέμε, "Δεν είναι φτιαγμένη για παιδιά, αλλά τα παιδιά μπορούν να το δουν αν τους μιλήσουν οι γονείς τους… Δεν είναι ταινία μπέιμπι σίτερ, είναι μια ταινία που θα κάνει τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης στο Page Six, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του στο Netflix, στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο Ντελ Τόρο εξήγησε ότι η εκδοχή του για το αγόρι, του οποίου η μύτη μεγαλώνει όταν λέει ψέματα, δεν είναι τόσο σκοτεινή όσο η πρωτότυπη, αλλά ούτε και τόσο... «ζαχαρένια», όσο η μεταφορά της Disney.

Κλείσιμο
«Το σημαντικό για μένα είναι ότι μπορεί να σταθεί θεματικά δίπλα στο Pan’s Labyrinth ή The Devil’s Backbone, αυτή ήταν η ιδέα» εξήγησε ο σκηνοθέτης. 

Το τρέιλερ της ταινίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο 
GUILLERMO DEL TORO'S PINOCCHIO | Official Trailer | Netflix

Ο Ντελ Τόρο διευκρίνισε ότι τα θέματα που ήθελε να εξερευνήσει στην ταινία ήταν η υπακοή, η ακεραιότητα και το να είσαι πιστός στον εαυτό σου, για αυτό και έκανε την ταινία στην περίοδο της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι.

«Υπακοή για μένα είναι όταν σου λένε να ακολουθήσεις κάτι, είτε σε θρησκευτικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο, που δεν το καταλαβαίνεις, κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Η ανυπακοή με τη συνείδηση είναι πάντα η αρχή της σκέψης, της ψυχής και του εαυτού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το τρείλερ της Disney 
Pinocchio | Teaser Trailer | Disney+


«Όταν ήμουν εν ενεργεία Καθολικός, όχι όπως είμαι τώρα, σκεφτόμουν πού βρίσκεται η ανθρώπινη ψυχή — και βρίσκεται στην ελευθερία της επιλογής. Η επιλογή είναι να είσαι άνθρωπος» σημείωσε o Ντελ Τόρο σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. 


Η υπόθεση του «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο 
Το κυρίαρχο θέμα για τον Ντελ Τόρο είναι η υποταγή που υφίστανται τα παιδιά από ενήλικες. Στο μυθιστόρημα ο Πινόκιο τιμωρείται κάθε φορά που είναι ανυπάκουος και τελικά μαθαίνει να κάνει αυτό που του λένε:

«Προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε αυτό. Ήθελα πολύ να κάνω έναν ανυπάκουο Πινόκιο και να κάνω την ανυπακοή αρετή. Ήθελα να αλλάξουν όλοι εκτός από αυτόν. Καθώς η ταινία προχωρά, ο κρίκετ μαθαίνει από τον Πινόκιο και ο Πινόκιο μαθαίνει πολύ λίγα από τον κρίκετ. Είναι πιο αληθινό με αυτό που ένιωθα ως παιδί. Ένιωθα ότι όλη αυτή η εξημέρωση ήταν τρομακτική» είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Γάμος αλά ελληνικά» μεταξύ δύο γυναικών που έστησαν παραδοσιακό γλέντι στον Καναδά


Η έρευνα που αποκάλυψε τα €750.000 στην Καϊλη - Πώς έγινε η επιχείρηση των Βέλγων

«Θόλωσα όταν ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε» είπε η 17χρονη για την δολοφονία της 23χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης