Σαρλίζ Θερόν: Προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις της για τη μητρική της γλώσσα που «πεθαίνει»

Σαρλίζ Θερόν: Προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις της για τη μητρική της γλώσσα που «πεθαίνει»

Η ηθοποιός μίλησε για τη γλώσσα «Afrikaans» και υποστηρίζει πως είναι πλέον «άχρηστη» και τη μιλούν μόνο 44 άτομα - Δείτε τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter

charlize_theron
Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της Σαρλίζ Θερόν για τη μητρική της γλώσσα, τα Afrikaans.

Η ηθοποιός που έχει μεγαλώσει στη Νότια Αφρική μίλησε στο podcast «SmartLess» και αναφέρθηκε στη γλώσσα της πατρίδας της, η οποία «αρχίζει να πεθαίνει», όπως είπε.

«Είναι μια γλώσσα που πεθαίνει. Τη μιλούν πλέον, περίπου 44 άνθρωποι. Δεν είναι και πολύ χρήσιμη», δήλωσε η ηθοποιός και αυτό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει αρνητικά σχόλια.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, πριν μάθει Αγγλικά, γύρω στα 19 της, μιλούσε μόνο αυτή τη γλώσσα και αυτός είναι ο λόγος που έχει προφορά.

Κλείσιμο
Εκτός από τους ανθρώπους που μιλούν τη συγκεκριμένη γλώσσα και άφησαν κάποια αρνητικά σχόλια στο Twitter, υπήρξαν και διάσημες προσωπικότητες που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, όπως ο ηθοποιός, Τιμ Θέρον και ο τραγουδιστής, Στιβ Χόφμεϊρ, ο οποίος τραγουδάει στα Afrikaans.

Όπως είπε ο ο Χόφμεϊρ στο Times Live: «Η γλώσσα αυτή είναι ζωντάνια και χαρά. Άσε που περιέχει μερικές από τις καλύτερες βρισιές». Με τη σειρά του ο Τιμ Θέρον δήλωσε: «Η γλώσσα δεν πεθαίνει ποτέ. Κάθε μέρα γράφονται νέα ποιήματα και τραγούδια».

Οι χρήστες του Twitter κατηγόρησαν την ηθοποιό ότι «ντρέπεται για την καταγωγή της», ενώ άλλοι τόνισαν πως «τα Afrikaans έχουν άμεση σχέση με το απαρτχάιντ και χρησιμοποιήθηκαν κάποτε για την καταπίεση των Αφρικανών».

Δείτε μερικές αντιδράσεις: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης