Άμπερ Χερντ: Γυναικείες οργανώσεις στηρίζουν την ηθοποιό και ζητούν να σταματήσει η δημόσια διαπόμπευσή της

Άμπερ Χερντ: Γυναικείες οργανώσεις στηρίζουν την ηθοποιό και ζητούν να σταματήσει η δημόσια διαπόμπευσή της

Με μία ανοιχτή επιστολή ζητούν να σταματήσουν οι επιθέσεις μίσους και τα μηνύματα εκφοβισμού που δέχεται η ηθοποιός στα social media

amber_heard
Με μία ανοιχτή επιστολή, περισσότερες από 130 οργανώσεις που στηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, ζητούν να σταματήσει η δημόσια διαπόμπευση της Άμπερ Χερντ, μετά τη νίκη του Τζόνι Ντεπ στη δικαστική τους διαμάχη.

Με την εν λόγω επιστολή, ζητούν να μπει ένα τέλος στην παρενόχληση και τον εκφοβισμό της ηθοποιού, μέσω του διαδικτύου, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει απερίσπαστη τη 18 μηνών κόρη της.

«Η δίκη μεταξύ της Άμπερ Χερντ και του Τζόνι Ντεπ απασχόλησε έντονα πολλούς ειδικούς που ασχολούνται με τη σεξουαλική κακοποίηση. Ο εκφοβισμός που έχει υποστεί η Χερντ και οι υποστηρικτές της είναι πρωτοφανής. Δέχονται πολλά καυστικά σχόλια», αναφέρεται στο γράμμα.

Στις οργανώσεις που το υπογράφουν, συμπεριλαμβάνονται η «Equality Now» και «The National Women's Law Center», αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα, όπως η ακτιβίστρια Γκλόρια Στέινεμ.

«Μεγάλο κομμάτι του εκφοβισμού που δέχεται η Χερντείναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης, μισογυνισμού και προέρχεται από ένα περιβάλλον στα social media που θέλει να κοροϊδέψει μια γυναία που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας», λέει παρακάτω η επιστολή, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει τον Τζόνι Ντεπ.



Η ίδια η Άμπερ Χερντ πρόσφατα είχε αναφερθεί στα μηνύματα εκφοβισμού που λαμβάνει στο διαδίκτυο. «Δεν με νοιάζει τι πιστεύει κανείς για εμένα, την ιδιωτική μου ζωή και όσα συνέβησαν στον γάμο μου. Δεν υποθέτω πως ένας μέσος άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει αυτά τα πράγματα, οπότε δεν τα παίρνω προσωπικά. Αλλά ακόμα και κάποιος που είναι σίγουρος ότι αξίζω όλο αυτό το μίσος και νομίζει ότι λέω ψέματα, δεν θα μπορούσε να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει ότι υπήρξε μια δίκαιη εκπροσώπηση στα social media. Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι πιστεύετε πως αυτό ήταν δίκαιο», είχε δηλώσει.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλωματικό επεισόδιο με τον Δένδια στη Λιβύη - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Ένοχος ο «Dr. Kontos» για 7 ανθρωποκτονίες ασθενών και 6 απόπειρες

Χωρίς συνταγογράφηση το αντιγριπικό εμβόλιο - Από πότε θα ισχύσει η αλλαγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης