Μάνος Παπαγιάννης: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή - Ένοχος για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης

Μάνος Παπαγιάννης: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή - Ένοχος για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης

Ο ηθοποιός με τη σειρά του άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου

Pavlidou-Papagiannis
Σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε η δίκη της Σοφίας Παυλίδου και του Μάνου Παπαγιάννη, σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πετάει πετάει» στο θέατρο Χυτήριο το 2018.

Ο Μάνος Παπαγιάννης κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης, για το οποίο κατηγορήθηκε από την ηθοποιό Σοφία Παυλίδου, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τέσσερις μήνες με αναστολή.

Η Σοφία Παυλίδου κρίθηκε αθώα για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με την πλευρά του Μάνου Παπαγιάννη, ωστόσο να καταθέτει έφεση επί της απόφασης.

Υπέρ της Σοφίας Παυλίδου κατέθεσαν ο Σωτήρης Καλυβάτσης, η Ρέα Τουτουντζή, η Κόνι Μεταξά και η Κάτια Νικολαΐδου, ενώ υπέρ του Μάνου Παπαγιάννη κατέθεσαν η σύζυγός του Αγγελική Δαλιάνη, ο Βασίλης Γκουρούσης, ο θεατρικός παραγωγός Δημήτρης Αγγελόπουλος κι ένας τεχνικός της παράστασης.

Από το πλευρό του Μάνου Παπαγιάννη δεν έλειψε η σύζυγός του, Αγγελική Δαλιάνη η οποία ήταν και μάρτυρας υπεράσπισής του.

Η Σοφία Παυλίδου μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και ανέφερε:  «Χαίρομαι πολύ που διακιώνομαι μετά από 4 χρόνια. Που δεν το έβαλα κάτω. Που το δικαστήριο έκρινε ένοχο αυτό τον άνθρωπο και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Παρόλο που δέχτηκα μήνυση, για να λυγίσω και να μην μιλήσω, δεν το έβαλα κάτω. Ευχαριστώ τονδικηγόρος και τους μάρτυρες που δεν λύγισαν από τις αναβολές και τις καθυστερήσεις. Η αλήθεια πάντα θα λάμπει».

Κλείσιμο
Με τη σειρά του ο Μάνος Παπαγιάννης εμφανίστηκε χαμογελαστός, ενώ δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά στην ηθοποιό: «Εγώ δεν έχω να πω πολλά παιδιά. Ασκήσαμε έφεση επί της απόφασης. Νιώθω ότι όλα πήγαν καλά κι όλα θα πάνε καλά, ακόμα καλύτερα δηλαδή. Και ελπίζω να είστε όλοι εδώ. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

«Νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Είμαι αισιόδοξος. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Φυσικά και υπάρχει μεγάλη ζημία, επαγγελματική, οικονομική και καλλιτεχνική. Όλα θα πάνε καλά. Νιώθω χαρούμενος, είμαστε στο πλαίσιο αυτού που περιμέναμε. Στο Εφετείο θα δικαιωθούμε πανηγυρικά» κατέληξε ο ηθοποιός.

Η συνήγορος υπεράσπισης του Μάνου Παπαγιάννη, κα Γιάννα Παναγοπούλου τόνισε ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coc1kz2raqg1)


Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δίκη του Μάνου Παπαγιάννη και της Σοφίας Παυλίδου, με αφορμή τις αλληλομηνύσεις περί ξυλοδαρμού.

Η δικάσιμος είχε αναβληθεί τον περασμένο Μάιο, όταν ο ηθοποιός είχε επικαλεστεί πρόβλημα υγείας και νοσηλεία στο νοσοκομείο, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της Σοφίας Παυλίδου: «Ο κ. Παπαγιάννης δύο μήνες μετά το συμβάν γυρνούσε σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές για να υπερασπιστεί το δίκιο του και σήμερα που τον κάλεσε η ελληνική δικαιοσύνη δεν ήταν εδώ» είχε δηλώσει.

Η κατάθεση του Μάνου Παπαγιάννη
Με σχετικό ρεπορτάζ η εκπομπή «Super Κατερίνα», γνωστοποίησε όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο από την πλευρά του Μάνου Παπαγιάννη, ο οποίος μίλησε για σκευωρία σε βάρος του. 

«Κάποια στιγμή έπρεπε να πει μια ατάκα που δεν την είπε. Ήταν μέρος της σκηνής για να πάει παρακάτω. Εγώ δεν το συνέχισα και ήρθε ο Σωτήρης Καλυβάτσης και μου είπε “επίτηδες δεν είπε την ατάκα”. Εγώ του είπα πως αποκλείεται και τότε μου απάντησε “δεν την είπε, γιατί δεν είπες εσύ την προηγούμενη ατάκα”. Αυτό του το εκμυστηρεύτηκε η ίδια στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια της παράστασης. Έβαλα ένα παντελόνι και βγήκα και της είπα “Σοφία να σου πω, γιατί δεν είπες την ατάκα;”».

Ο ηθοποιός μίλησε στη συνέχεια της κατάθεσής του για σκευωρία σε βάρος του: «Φυσικά υπάρχει σκευωρία και δεν χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις. Γνωρίζω ότι ο κ. Καλυβάτσης ήταν πολλά χρόνια με την κ.Παυλίδου και είναι φυσικό να τη στηρίξει. Ο κ. Καλυβάτσης πήρε τον δικό μου ρόλο, εγώ έμεινα χωρίς δουλειά. Η κ. Παυλίδου ήθελε να απολυθώ εγώ, όχι να σταματήσει η παράσταση. Εκβιαστικά έφερε την αστυνομία εν ώρα της παράστασης να με συλλάβουν, αυτό είναι πολύ σοβαρό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co8hdm86ih7t)

Η κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου
Η κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου στο δικαστήριο, που ήρθε στο φως της δημοσιότας. 

«Πάνω στη σκηνή λόγω του ότι δεν έκανα μια κίνηση αναγκάστηκε ο κύριος Παπαγιάννης να τη συμπληρώσει μόνος του, μετά το τέλος της παράστασης ανέβηκα στο καμαρίνι και μου είπε “Σοφία γιατί δεν έκανες την κίνηση;”

Μου είπε “θα σου γ@μ@σω ό,τι έχεις και δεν έχεις, δε θα μου κόβεις εμένα τις σκηνές”. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε ημίγυμνος, ξυπόλητος και με έπιασε από τον λαιμό και με πέταξε πίσω και έπεσα και χτύπησα πάνω σε μια καρέκλα. Ανέβηκε ο Καλυβάτσης, τον πήρε και τον κατέβασε κάτω. Η Κόνι ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια και του φώναζε “τι κάνεις”.

Απ΄ έξω ήταν τρεις φίλοι μου, που ήρθαν να δουν την παράσταση και με πήγαν στο Ασκληπιείο Βούλας. Δεν δέχτηκα ποτέ ούτε τηλεφώνημα, ούτε πως είσαι, ούτε από εκείνον, ούτε από τη σύζυγό του. Όσο ήμουν πεσμένη κάτω μου φώναζε “θα σε γ@μ@σω π@λιοπ@α. Εμένα δε μου κλείνει κανένας την πόρτα”.

Πήρα αμέσως την κυρία Παναγοπούλου. Της είπα ότι δέχτηκα επίθεση και δε μπορώ να συνεχίσω σε αυτή την παράσταση. Ο κατηγορούμενος πήγε κανονικά την επόμενη μέρα στο θέατρο και εκείνος και η σύζυγός του, χαμογελαστοί και δεν υπήρχαν εκδορές. Μετά το τέλος της παράστασης μαζεύτηκαν όλοι να συζητήσουν το περιστατικό. Η κυρία Παναγοπούλου του ζήτησε να πει “συγγνώμη” και είπε “δε ζητάω συγγνώμη”»

Σε ερώτηση για το αν είχε ακούσει κάτι για τον Μάνο Παπαγιάννη πριν από το περιστατικό απάντησε: «Πριν από 3-4 μέρες φώναζε “να πάει να μάθει θέατρο”. Πήγα του χτύπησα την πόρτα και τον ρώτησα αν εννούσε εμένα και είπε όχι. Έμαθα ότι εννούσε τη Βάσια Τρυφύλλη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Λαβρόφ απάντησε με μπλουζάκι και βερμούδα στα δημοσιεύματα για καρδιακό επεισόδιο

Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

«Χρυσή» φοροδιαφυγή από γνωστό ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης