Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν: «Σταματήστε τις “παράνομες” μεταφορές βιβλίων στο σινεμά και την τηλεόραση»

Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν: «Σταματήστε τις “παράνομες” μεταφορές βιβλίων στο σινεμά και την τηλεόραση»

Όπως σημείωσε o συγγραφέας του βιβλίου, στο οποίο βασίστηκε το «Game of Thrones» είναι υποχρέωση του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου να τιμούν το βιβλίο και τον δημιουργό

George_Martrin
Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν επέκρινε όσους μεταφέρουν βιβλία στο σινεμά ή την τηλεόραση με «παράνομο» τρόπο, χωρίς δηλαδή να μένουν πιστοί στο γραπτό κείμενο. Όπως ο ίδιος σημείωσε είναι υποχρέωση του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου να τιμούν το βιβλίο και τον δημιουργό.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», στο οποίο βασίστηκε η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», μιλώντας με τον σεναριογράφο της τηλεοπτικής σειράς «Sandman», Νιλ Γκέιμαν, στο Symphony Space της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα, τόνισε την «υποχρέωση να είσαι πιστός στο γραπτό υλικό». Όπως τόνισε το γεγονός είναι ένα «αμφιλεγόμενο» θέμα στο Χόλιγουντ: «Σταματήστε τις “παράνομες” μεταφορές βιβλίων στο σινεμά και την τηλεόραση».

«Πόσο πιστός πρέπει να είσαι; Μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι πρέπει να είναι καθόλου πιστοί. Υπάρχει αυτή η φράση που κυκλοφορεί: “Θα το κάνω δικό μου”. Μισώ αυτή τη φράση. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να κάνεις -ή που καλείσαι να κάνεις- που νομίζω ότι είναι θεμιτές. Και υπάρχουν και άλλες που δεν είναι νόμιμες» επισήμανε.
Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν αναφέρθηκε στη μεταφορά της ανθολογίας «The Last Defender of Camelot» (Ο τελευταίος υπερασπιστής του Κάμελοτ) του Ρότζερ Ζελάζνι για ένα επεισόδιο του «The Twilight Zone».

Ο Μάρτιν θυμήθηκε ότι κάλεσε τον συγγραφέα Ρότζερ Ζελάζνι για συμβουλές, καθώς διασκευαζόταν το μυθιστόρημά του. «Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι που καλείσαι να κάνεις στο Χόλiγουντ και είναι θεμιτό» συνέχισε και πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε ότι του ζητήθηκε στην καριέρα του μία «παράνομη» μεταφορά από ένα τηλεοπτικό δίκτυο.


Ειδήσεις σήμερα:

25 χρόνια για μία απόφαση... άντε να βρεις άκρη στα ελληνικά Δικαστήρια

Μέρα25 - Στο... κόμμα της Δανάης δεν υπάρχει ρόλος για άλλη γυναίκα

Στεγαστικά δάνεια - «Σπίτι μου»: Όλο το νέο πρόγραμμα στέγης για νέους σε 11 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης