Θα μετακομίσει στη Ντάουνινγκ Στριτ η οικογένεια Σούνακ ή θα παραμείνει στην πολυτελή οικία της, στο Κένσινγκτον;

Θα μετακομίσει στη Ντάουνινγκ Στριτ η οικογένεια Σούνακ ή θα παραμείνει στην πολυτελή οικία της, στο Κένσινγκτον;

Ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει μεγάλη αδυναμία στις κόρες του και δεν θέλει να τις ξεβολέψει από τα σχολεία τους με την μετακόμιση στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία

RUSI_SUNAK_2
Για τον 42χρονο Σούνακ πάνω απ΄όλα είναι η οικογένεια.  Πώς θα βρει χρόνο να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του όταν θα μετακομίσει στην Ντάουνινγκ Στριτ;  Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, έχει μεγάλη αδυναμία στις δύο κόρες του και, από τότε που γεννήθηκαν, τους αφιέρωνε πολύ χρόνο.

 Τώρα όμως, που αναλαμβάνει τα ηνία μιας χώρας που μαστίζεται από την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και την ενεργειακή κρίση, τα πράγματα αλλάζουν καθώς ο χρόνος του πλέον θα είναι αρκετά περιορισμένος. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο νεότερος πρωθυπουργός στη Βρετανία - και ο πρώτος μη λευκός που αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας- ήταν πάντα κοντά στις κόρες του από τότε που γεννήθηκαν. 
 
Τώρα, όμως, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να βλέπει τις κόρες του μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ της Ντάουνινγκ Στριτ και του Κένσινγκτον, όπου τα παιδιά του φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο, τα δίδακτρα του οποίου αγγίζουν τις 23.000 λίρες ετησίως .
Κλείσιμο
 
sunak-oikogeneia-1
Η οικογένεια Σούνακ
 
 Ο Σούνακ, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, μπορεί τελικά να μην επιλέξει την Ντάουνινγκ Στριτ ως την επίσημη οικογενειακή του στέγη. Ο πατέρας δύο παιδιών σκέφτεται να μείνει με την σύζυγο και τις δύο κόρες τους στην έπαυλή τους, στο Κένσινγκτον.
 
Γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος Βρετανο-Ασιάτης πρωθυπουργός και ο νεότερος ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου των τελευταίων 200 ετών, ο Σούνακ εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του, όπως του Μπόρις Τζόνσον, του Ντέιβιντ Κάμερον και του Τόνι Μπλερ μετακομίζοντας στη Ντάουουνιγκ Στριτ, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα. 

Δείτε το βίντεο: Η ιστορία του Ρίσι Σούνακ  - Από το  Σίτι στην Ντάουνινγκ Στριτ
Son of Immigrants, Married To Narayan Murthy's Daughter Set To Be UK PM? | Get To Know Rishi Sunak



 Ο 42χρονος Σούνακ και η συνομήλικη δισεκατομμυριούχος σύζυγός του, Aξάτα, μαζί τις δύο κόρες του, την 11χρονη Κρίσνα και την εννιάχρονη Ανούσκα, μπορεί να μην εγκατασταθούν στην πρωθυπουργική κατοικία προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία της ισορροπίας

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Telegraph», έξι μήνες αφότου η οικογένεια Σούνακ αποχώρησε από την περιοχή στη Ντάουνινγκ Στριτ,- όπου διαμένει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας- όταν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το αξίωμά του για οικογενειακούς λόγους, ο Σούνακ θεωρεί ότι δεν πρέπει να τους ξεβολέψει με την μετακόμιση
  
Πιστεύει ότι όλη αυτή η ιστορία θα ήταν σε βάρος των κοριτσιών του... 
 
sunak-wife436
Ο Ρίσι Σούνακ με την πολυεκατομμυριούχο σύζυγό του Ακσάτα Μούρτι
 
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει μιλήσει στο παρελθόν για την μετακόμιση της οικογένειάς του από το διαμέρισμα στην οδό Ντάουνινγκ Στριτ (όπου διαμένει συνήθως ο υπουργός Οικονομικών) στο Κένσινγκτον τον Απρίλιο, λίγους μόλις μήνες προτού παραιτηθεί από την κυβέρνηση Τζόνσον.   

Τότε είχε δηλώσει στους «Sunday Times» ότι αποφάσισε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας, στο Κένσινγκτον επειδή η κόρη του Κρίσνα επρόκειτο να ξεκινήσει την τελευταία της χρονιά στο δημοτικό σχολείο της περιοχής.  

 Εκείνη την περίοδο, η μεγαλύτερη κόρη του Σούνακ φοιτούσε στο «Glendower Prep School» - ένα ιδιωτικό σχολείο, τα δίδακτρα του οποίου  αγγίζουν τις 22.350 λίρες ετησίως .
Φέτος, η Κρίσνα είναι εσωτερική σε ιδιωτικό σχολείο του Κένσινγκτον. 
 
sunak-skylos-5
Ο Ρίσι Σούνακ με τον σκύλο του Νόβα
 
Αναλαμβάνοντας από σήμερα τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, ο Σούνακ ίσως θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες του που αντιμετωπίζουν την εκτόξευση του πληθωρισμού και τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, πετρελαίου, του φυσικού αερίου όπως και τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο 42χρονος Βρετανός έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο μπροστά του - αλλά ο Σούνκας είναι πάνω απ' όλα οικογενειάρχης και θέλει να διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό χρόνο για τις κόρες του.

 «Ήμουν πολύ τυχερός γιατί όταν γεννήθηκαν οι κόρες μου, είχα τη δική μου επιχείρηση την οποία διηύθυνα με άλλους, αλλά είχα τον πλήρη έλεγχο του χρόνου μου και έτσι ήμουν πολύ κοντά στα παιδιά μου», εί δηλώσει.

Ο νυν πρωθυπουργός της γηραιάς αλβιώνας είχε δηλώσει επίσης ότι το πιο «γλυκό σημείο ενός γονέα» είναι να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του όταν από νεογέννητα φθάνουν την ηλικία των τριών ετών.
 Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι αισθάνεται πολύ «τυχερός» που ήταν πολύ κοντά στις κόρες του, όταν ήταν σε αυτή την ηλικία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης