Arizona Muse στο συνέδριο του Marie Claire: Σταματήστε να αγοράζετε προϊόντα που δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Arizona Muse στο συνέδριο του Marie Claire: Σταματήστε να αγοράζετε προϊόντα που δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Η Arizona Muse μίλησε στο συνέδριο του Marie Claire για τη «βιο-δυναμική» γεωργία

DSC_0808-01
Η Editor-in-Chief του Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη άνοιξε τις εργασίες του Power Trip 2022 καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες κάνοντας ταυτόχρονα έναν απολογισμό από την αρχή που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι μέχρι σήμερα: «Όταν ξεκινήσαμε θέλαμε να προσφέρουμε μια συνεισφορά στο διάλογο για την ηγεσία αλλά στη συνέχεια ανοίξαμε σε άλλα θέματα όπως το περιβάλλον, τη κλιματική αλλαγή, τον προβληματισμό από που προέρχονται τα ρούχα μας, αν έχουν παραχθεί σε βιώσιμες συνθήκες. Επίσης μας έχουν απασχολήσει και άλλες λέξεις όπως το metaverse, το Web3 και το NFT, ποιο θα είναι το μοντέλο ηγεσίας σε περιόδους αλλαγών, κατά πόσο οφείλει να περιλαμβάνει περισσότερους ανθρώπους από όλες τις κοινότητες που πρέπει να είναι ορατοί. Επίσης βούλησή μας ήταν και είναι να μιλήσουμε για γυναίκες ηγέτιδες, τις επιθέσεις που υφίστανται και τα στερεότυπα που συνεχίζουν να επιβιώνουν και το νέο πρότυπο της ομορφιάς προσφέροντας μεγάλη υποστήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, μας απασχόλησε η ισότητα στην έρευνα και την επιστήμη».

Το ταξίδι όμως αυτό φάνηκε να αφουγκράζεται τις αλλαγές των ημερών με αποτέλεσμα, όπως τόνισε η Γαλάτεια Λασκαράκη το “Marie Claire να υψώνει μια δυνατή φωνή από την αρχή ήδη του #metoo, μια φωνή που στηρίζει των αγώνα των γυναικών και που τελικά ενώνεται με αυτή των γυναικών ομιλητών που ταξίδεψαν από ΗΠΑ, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και είναι πολύ σημαντικές, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα με την οποία μεγαλώσαμε μαζί, τη Μπρουκ Σιλντς που θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε σήμερα, μέσα στη μέρα και που συνιστά ένα ζωντανό παράδειγμα αλλά και μια αγωνίστρια για το περιβάλλον, την Arizona Muse”.

Τέλος η διευθύντρια του Marie Claire ευχαρίστησε τις εταιρείες που στηρίζουν το συνέδριο αλλά κυρίως «που μοιράζονται τις ίδιες αξίες μέσα από τα διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης στηρίζοντας τις πολιτικές αποτύπωσης και συμπερίληψης».

Η πρώτη -και ιδιαίτερα σημαντική- συζήτηση στο Συνέδριο Power Trip του Marie Claire διεξήχθη ανάμεσα στην Βίκυ Καγιά και την Arizona Muse.

Η Arizona Muse ανέλυσε τα πλεονεκτήματα μιας συνολικά νέας προσέγγισης στις αγροτικές καλλιέργειες, τη λεγόμενη «βιο-δυναμική» γεωργία. Μοιάζει αλλόκοτο, ένα τοπ μόντελ να γνωρίζει σε τόσο βάθος το πώς πχ το έδαφος συγκρατεί μεγαλύτερες ποσότητες υγρασίες και αυτο-προστατεύεται καλύτερα από τις πυρκαγιές εάν καλλιεργείται χωρίς χημικά λιπάσματα κ.λπ., αλλά είναι αλήθεια: Η Arizona Muse είναι εξίσου γοητευτική, είτε ποζάρει στο φακό, είτε περιγράφει πώς την αντιμετώπισαν οι γεωργοί την πρώτη φορά που προσφέρθηκε να τους βοηθήσει στην καθημερινή δουλειά τους με τη γη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Arizona Muse, θα πρέπει να σταματήσουν όλοι να αγοράζουν προϊόντα τα οποία δεν έχουν παραχθεί με υγιεινές, φιλικές προς το περιβάλλον και, κυρίως ηθικές μεθόδους. Όπως τονίζει η ίδια «σίγουρα, τα προϊόντα που παράγονται μαζικά, με μεθόδους που επιβαρύνουν το περιβάλλον, μπορεί να είναι πιο φθηνά. Αλλά δεν μπορεί να γίνεται δεκτή η δικαιολογία ‘δεν έχω αρκετά λεφτά για να αγοράσω κάτι άλλο’. Φυσικά και γίνεται να προσέχουμε τι αγοράζουμε και τι καταναλώνουμε, αρκεί να σκεφτούμε κάτι απλό: Ότι για αυτό που πωλείται σαν, υποτίθεται, φθηνό, έχουν εργαστεί άνθρωποι σε πολύ κακές συνθήκες, έχουν υποφέρει συνάνθρωποί μας για αυτού του είδους τα προϊόντα. Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να αλλάξουμε συνήθειες, για το καλό του περιβάλλοντος, για το καλό της Γης που ζούμε, για το καλό των παιδιών μας και όλων μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Έρχεται νέο επιδημικό κύμα - Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την έντασή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά πορεία προς τον λαό - Ο Τσίπρας βγάζει στον δρόμο τα στελέχη του κόμματος


Ντέλλα Ρούνικ: Ντύνει τα αγάλματα με Oscar de la Renta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης