Coolio: Το βίντεο με θαυμάστριά του, λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Φαινόταν χαρούμενος και καλά στην υγεία του»

Coolio: Το βίντεο με θαυμάστριά του, λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Φαινόταν χαρούμενος και καλά στην υγεία του»

Ο ράπερ, που πέθανε από άγνωστη αιτία στα 59 του χρόνια, εθεάθη την προηγούμενη Παρασκευή σε αεροδρόμιο και φαν του τον σταμάτησαν, για να βγάλουν φωτογραφίες

coolio346
Στα 59 του χρόνια πέθανε ο Coolio, ο ράπερ που έμεινε περισσότερο γνωστός για το τραγούδι του «Gangsta's Paradise», με την ακριβή αιτία θανάτου του να παραμένει άγνωστη.

Μπορεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε να παραμένουν αδιευκρίνιστες, αλλά σύμφωνα με τα ξένα μέσα, το σίγουρο είναι ότι η διάθεσή του ήταν καλή.

Το ΤΜΖ κυκλοφόρησε πριν από μερικές ώρες, βίντεο και φωτογραφίες του ράπερ, λίγο πριν ταξιδέψει από το αεροδρόμιο του Χιούστον, την Παρασκευή.

Ο Coolio «εμφανίστηκε χαρούμενος και υγιής στο αεροδρόμιο του Χιούστον λίγες μέρες πριν τον απροσδόκητο θάνατό του» αναφέρει το δημοσίευμα. Αφιέρωσε ακόμη χρόνο, για να ποζάρει σε σέλφι φωτογραφίες με θαυμαστές του.


Ανάμεσά σε αυτούς ήταν και η Μίκα, η οποία είπε για τον Coolio στο TMZ, ότι ήταν «πολύ χαρούμενος που έβγαλε μερικές φωτογραφίες και γελούσε. Φαινόταν καλά στην υγεία του».

Η Mika πρόσθεσε, ότι ο τραγουδιστής κάλεσε μάλιστα εκείνη και τους φίλους της στο σόου του «I Love the '90s» εκείνο το βράδυ και μάλιστα τους έβαλε όλους σε μια λίστα VIP. Παρόλα αυτά, η παρέα δεν παρευρέθηκε στο σόου, γιατί ήταν πολύ μακριά.

Δείτε βίντεο


Του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 45 λεπτά

Για 45 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον ράπερ Coolio, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι ενός φίλου του στο Λος Άντζελες.

Ο 59χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην τουαλέτα του σπιτιού, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρχές δεν συνδέουν μέχρι ώρας τον θάνατό του με χρήση ουσιών, δεδομένου του παρελθόντος του με τα ναρκωτικά.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων και της έρευνας που διεξάγεται γύρω από τον χαμό του τραγουδιστή, δημοσιεύματα αναφέρουν πως όταν ο φίλος του, Jarez, τον βρήκε αναίσθητο, κάλεσε βοήθεια και οι διασώστες που κατέφθασαν στο σπίτι του, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν.

Για περισσότερο από μία ώρα, προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή, δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες, ενώ του έκαναν ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) για περίπου 45 λεπτά.


Μπορεί ο ράπερ του «Gangsta's Paradise» να είχε απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, αλλά η είδηση του θανάτου του κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μεγάλα ονόματα του τραγουδιού σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν.

Κλείσιμο

Ο MC Hammer, χαρακτήρισε τον Coolio ως «έναν από τους ωραιότερους τύπους που έχει γνωρίσει».

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, της οποίας το soundtrack τον απογείωσε, Μισέλ Φάιφερ, έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram «Συγκινήθηκα που άκουσα για τον θάνατο του προικισμένου καλλιτέχνη @coolio. Μια ζωή που διακόπηκε τελείως πολύ σύντομα…Θυμάμαι ότι ήταν πολύ ευγενικός. 30 χρόνια μετά εξακολουθώ να αισθάνομαι ρίγος όταν ακούω το (Gangsta's Paradise)».



Ο Coolio, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Artis Leon Ivey Jr., εμφανίστηκε στη ραπ σκηνή του Λος Άντζελες, στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Μετά την ηχογράφηση του «Gangsta's Paradise» το 1995 για το soundtrack της ταινίας με τη Μισέλ Φάιφερ, «Dangerous Minds», ο Coolio μετρούσε ήδη ένα βραβείο Grammy, με τη φήμη του να έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το τραγούδι έφτασε στην κορυφή και το νούμερο #1 και έμεινε εκεί για 3 εβδομάδες. Ανάμεσα στις επιτυχίες του, συγκαταλέγονται και τα:«Fantastic Voyage» του 1994, που έφτασε στο νούμερο #3 στο Billboard's Hot 100 καθώς και του "1,2,3,4 (Sumpin' New) " και «It's All Way Live Now».

Coolio - Gangsta's Paradise (feat. L.V.) [Official Music Video]

Ο εθελοντισμός και η απότομη «πτώση» του
Γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1963 στο Μονέσεν της Πενσιλβανία και μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Εκεί φοίτησε στο Compton Community College. Μετά την αποφοίτησή του, ο αμφιλεγόμενος ράπερ των '80s με την εκκεντρική εμφάνιση και το «αλλοπρόσαλλο» στυλ, εργάστηκε για αρχή στα σώματα ασφαλείας και μάλιστα εθελοντικά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Artis Leon Ivey Jr δούλεψε πρώτα ως εθελοντής πυροσβέστης, ενώ αργότερα έγινε ένας από τους φύλακες του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες. Το μέλλον του όμως ήταν η μουσική. Τα δύο πρώτα σινγκλ του, ήταν το «Whatcha Gonna Do» το 1987 και το «You're Gonna Miss Me», το 1987. Το 1991, εντάχθηκε στο συγκρότημα ραπ «WA» και στο «Maad Circle».

coolio-12

Οι εθισμοί και τα μπλεξίματα με τον νόμο
Δεν ήταν άγνωστες στο κοινό του Coolio, οι περιπέτειές του με τον νόμο. Ο Coolio δεν κατάφερε να κλείσει τα «μάτια» στις «Σειρήνες» των ουσιών. Από μικρή ηλικία και σε μία εποχή που τα ναρκωτικά «άνθιζαν» στις συνοικίες της Αμερικής των 90s, η ζωή του Coolio πήρε την κατιούσα. Η έκνομη συμπεριφορά του οδήγησε πολλές φορές στη σύλληψή του.

Οι κατηγορίες για οπλοκατοχή, άσκηση σωματικής βίας και ληστείες, ήταν οι λόγοι που το 2016, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 17.000 δολαρίων, ενώ δεν πέρασε λίγες μέρες πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016 στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, τον έπιασαν με ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο μέσα σε μια τσάντα. Στις 26 Οκτωβρίου 2016, ο κλήθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία να υπηρετήσει 45 ημέρες σε κοινωφελή εργασία.

Τον Μάρτιο του 2012, ο Coolio και ένας φίλος του περπατούσαν σε κάποιο δρόμο του Βέγκας, όταν τους συνέλαβαν αστυνομικοί για μια συνηθισμένη τροχαία παράβαση.

Ο Coolio δεν το περίμενε και σίγουρα δεν ήταν έτοιμος να του βάλουν χειροπέδες για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ο λόγος της σύλληψης; Όταν ο αστυνομικός έψαξε το όνομά του στο σύστημα και ανακάλυψε ότι ο Coolio είχε δύο ενεργά εντάλματα σύλληψης για πολλαπλές παραβάσεις. Παρόλο που επέβαινε στη θέση του συνοδηγού τη συγκεκριμένη μέρα, οι αστυνομικοί δεν του έκαναν τη χάρη. Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο κέντρο κράτησης της κομητείας Clark. 


Στην ίδια φυλακη με τον γιο του

Εν αγνοία πολλών, ο γιος του Coolio, Gritis, βρισκόταν ήδη στις φυλακές της κομητείας για ένα διαφορετικό έγκλημα. Εκείνη την περίοδο κρατούνταν χωρίς εγγύηση για πολλά αδικήματα, μεταξύ των οποίων ληστεία με φονικό όπλο, απαγωγή και μεγάλη κλοπή. Όταν ο πατέρας του μπήκε στην ίδια φυλακή, κατά τα ξένα δημοσιεύματα, τον Μάρτιο του 2012, ο Gritis ήταν ήδη εκεί για περίπου τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με το NY Daily News, ο Gritis και η ιερόδουλη φίλη του παγίδευσαν έναν άντρα και τελικά τον λήστεψαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Δανία: «Επίθεση» του πρίγκιπα Ιωακείμ στη βασίλισσα μετά την αφαίρεση των τίτλων από τα παιδιά του

Σήμερα η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» βλέπει ο ΟΗΕ

Love Island: Ο... εισβολέας φίλος της Ηλιάνας, το μήνυμα που άναψε φωτιές και το «πάρτι» στο Twitter – Δείτε βίντεο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης