Τζούλια Ρόμπερτς: Διεκδίκησε τη μεγαλύτερη αμοιβή που έχει ζητήσει ποτέ γυναίκα στο Χόλιγουντ

Τζούλια Ρόμπερτς: Διεκδίκησε τη μεγαλύτερη αμοιβή που έχει ζητήσει ποτέ γυναίκα στο Χόλιγουντ

Ζήτησε 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία «Erin Brockovich» -  Μόνο ο Τομ Κρουζ και ο Τομ Χανκς λάμβαναν τέτοιες αμοιβές

julia-roberts
Η Τζούλια Ρόμπερτς έσπασε το «γυάλινο ταβάνι» για τις πρωτοκλασάτες γυναίκες σταρ του κινηματογράφου, όταν ζήτησε αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία «Erin Brockovich» του 2000.

Μέχρι τότε, καμία γυναίκα ηθοποιός δεν έπαιρνε την ίδια αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους της, όπως ο Τομ Κρουζ ή ο Τομ Χανκς, που κυριαρχούσαν στο box office της δεκαετίας του '90 μαζί με την Ρόμπερτς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός συμμετείχε το Σάββατο σε συζήτηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων History Talks που διοργάνωσαν η A+E Networks και το History Channel στην Ουάσιγκτον.

Η συντονίστρια της συζήτησης, Γκέιλ Κινγκ ρώτησε την Τζούλια Ρόμπερτς για τις διαπραγματευτικές τακτικές που χρησιμοποιεί για να κερδίζει ίσες αμοιβές.

Η ηθοποιός απάντησε ότι η φύση της δεν είναι να διαμαρτύρεται, αλλά να λέει: «Ας σοβαρευτούμε. Ας είμαστε δίκαιοι».

Κλείσιμο
Η Ρόμπερτς αναγνώρισε ότι κέρδισε την αμοιβή της έχοντας καταγράψει επιτυχίες, όπως οι ταινίες «Pretty Woman», «Notting Hill» και «My Best Friend's Wedding».


«Όταν εργάζομαι, δουλεύω πολύ σκληρά» είπε η Ρόμπερτς. «Είμαι έτοιμη. Είμαι στην ώρα μου. Είμαι προετοιμασμένη. Είμαι χαρούμενη. Είμαι μέσα» τόνισε η ηθοποιός σημειώνοντας ότι θέλει να γνωρίζει ποια θα είναι η αμοιβή της.

Tέλος, οι δύο γυναίκες συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν μιλούν ανοιχτά, κυρίως για θέματα γύρω από συμφωνίες και μισθούς. Η ηθοποιός υποστήριξε ότι ποτέ της δεν είχε το άγχος μήπως «τιμωρηθεί», επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Μιλώ πάντα ανοιχτά και λέω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Προσπαθώ να είμαι προσεκτική με τα λόγια μου» ανέφερε η ηθοποιός κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Μπλόκο Πούτιν, μετά το φιάσκο: «Σφραγίζει» ο ρωσικός στρατός τη συνοριακή γραμμή με τη Γεωργία


Νέες δημοσκοπήσεις: Η κυβέρνηση αφήνει πίσω τη ζημιά από τις παρακολουθήσεις και προσεγγίζει την αυτοδυναμία


Ζαν Ιμπέρ: Ο διάδοχος του Ντικάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης