Ειρήνη Παπά: Το αφιέρωμα της Finos Film στην ηθοποιό

Ειρήνη Παπά: Το αφιέρωμα της Finos Film στην ηθοποιό

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών

Papa__1_
Η Ειρήνη Παπά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος σπεύδει να αποχαιρετήσει τη μεγάλη ηθοποιό. Η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός πέθανε χθες, 14 Σεπτεμβρίου, vωρίς το πρωί. 

Με αφορμή τον θάνατο της Ειρήνης Παπά, η Finos Film δημοσίευσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ένα αφιερωματικό βίντεο για την ηθοποιό, που άφησε το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης του βίντεο σημειώθηκε: «Από τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» πλάι στον Άντονι Κουίν μέχρι την «Ηλέκτρα» του Κακογιάννη, η Ειρήνη Παπά τόλμησε να μπει σε αχαρτογράφητα νερά, ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, κατέκτησε κοινό και κριτικούς και έγινε μοναδική πρέσβειρα της Ελλάδας». 

Δείτε το βίντεο 

Η Ειρήνη Παπά (το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ειρήνη Λελέκου), γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Οι γονείς της ήταν δάσκαλοι και είχε τρεις αδελφές. Η εφηβεία της, τη βρίσκει στην Αθήνα να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στην Εθνική Σχολή Κλασσικού Θεάτρου. Στα 15 της έχει ήδη πάρει τον καλλιτεχνικό της δρόμο, αφού εργαζόταν σαν ραδιοφωνική παραγωγός, τραγουδίστρια και χορεύτρια. Σε ηλικία 18 χρόνων παντρεύεται τον συγγραφέα 'Αλκη Παπά, και παρόλο που ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ, η ηθοποιός διατήρησε το επίθετο με το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Παντερμαλής: Από τις κορυφές του Ολύμπου στην καρδιά του Μουσείου της Ακρόπολης

Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πότε επιστρέφει το φθινόπωρο

Ξεκίνησε η δίκη Τεξανής για τη δολοφονία εγκύου με σκοπό την αρπαγή του αγέννητου μωρού της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης