Ειρήνη Παπά: Ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος της ηθοποιού
Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια
Η εμβληματική ηθοποιός Ειρήνη Παπά, πέθανε σε ηλικία 96 ετών. Η Ειρήνη Παπά έγινε διεθνώς γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητές και το πνεύμα της. Στη σταδιοδρομία της, αναμετρήθηκε με σημαντικούς γυναικείους ρόλους του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενσαρκώνοντας πλήρως τη δύναμη τής αρχαίας τραγωδίας.
Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της ηθοποιού, ήταν το 1948 στην ταινία «Χαμένοι Άγγελοι» του Νίκου Τσιφόρου για τη Finos Film, όπου υποδύθηκε στα 26 της χρόνια, τον χαρακτήρα της «Λιάνας».
Δείτε τη σκηνή που εμφανίζεται με τον Χρήστο Τσαγανέα, ενώ τους υποδέχεται ο Περικλής Χριστοφορίδης.
Στην υπόθεση της ταινίας, ο Χρήστος Τεράκης είναι πλούσιος Έλληνας από την Αλεξάνδρεια που έρχεται στην Ελλάδα για να συνεχίσει το εμπόρειο ναρκωτικών, ζητώντας ένα ανύποπτο θύμα για να μεταφέρει τα βαποράκια του. Ο Λουκάς, ένας άνθρωπος του υπόκοσμου με βεβαρημένο ποινικό, θα του συστήσει την θετή θυγατέρα του, την Έλλη. Η Έλλη πιάνει δουλειά στον Τεράκη με την προϋπόθεση άκρης εχεμύθειας περί των επαγγελματικών μυστικών, ενώ για τα μάτια του κόσμου προτίθεται να προσποιείται ότι βοηθάει την υπηρέτρια. Ο πατριός της από απληστία εκβιάζει τον Τεράκη να του δίνει όλο και μεγαλύτερο χαρτζιλίκι για να παίζει χαρτιά. Ο μεθυσμένος Λουκάς θα επιτεθεί με στιλέτο στον Τεράκη, μπροστά στην Έλλη, ο οποίος αμυνόμενος θα τον σκοτώσει με έναν χαρτοκόπτη. Η αστυνομία θα ρίξει την ευθύνη στην Έλλη και θα κατηγορηθεί για φόνο. Ο Τεράκης μαθαίνει ότι η Έλλη είναι κόρη του και οι τύψεις του θα τον αναγκάσουν να μεταμελήσει ειλικρινά για όλες του τις αμαρτίες και να ομολογήσει τον φόνο μπροστά στο δικαστήριο αθωώνοντας την Έλλη.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα