Ειρήνη Παπά: Ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος της ηθοποιού

Ειρήνη Παπά: Ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος της ηθοποιού

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια

pappa-xamenoi-aggeloi
Η εμβληματική ηθοποιός Ειρήνη Παπά, πέθανε σε ηλικία 96 ετών. Η Ειρήνη Παπά έγινε διεθνώς γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητές και το πνεύμα της. Στη σταδιοδρομία της, αναμετρήθηκε με σημαντικούς γυναικείους ρόλους του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενσαρκώνοντας πλήρως τη δύναμη τής αρχαίας τραγωδίας.

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της ηθοποιού, ήταν το 1948 στην ταινία «Χαμένοι Άγγελοι» του Νίκου Τσιφόρου για τη Finos Film, όπου υποδύθηκε στα 26 της χρόνια, τον χαρακτήρα της «Λιάνας».

Συμπρωταγωνιστές της ήταν οι Σμαρούλα Γιούλη, Χρήστος Τσαγανέας, Άννα Χριστοφορίδου, Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Καζής, Περικλής Χριστοφορίδης, Θόδωρος Μορίδης, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Βλαχόπουλος, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Αλέκος Λεμός, Νίκος Φέρμας, Μιχάλης Παπαδάκης, Κίμων Δημόπουλος, Ανδρέας Παντόπουλος, Σταύρος Παρθενιάδης και Τάκης Καραβασίλης.

Δείτε τη σκηνή που εμφανίζεται με τον Χρήστο Τσαγανέα, ενώ τους υποδέχεται ο Περικλής Χριστοφορίδης.
Ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος της Ειρήνης Παπά

Στην υπόθεση της ταινίας, ο Χρήστος Τεράκης είναι πλούσιος Έλληνας από την Αλεξάνδρεια που έρχεται στην Ελλάδα για να συνεχίσει το εμπόρειο ναρκωτικών, ζητώντας ένα ανύποπτο θύμα για να μεταφέρει τα βαποράκια του. Ο Λουκάς, ένας άνθρωπος του υπόκοσμου με βεβαρημένο ποινικό, θα του συστήσει την θετή θυγατέρα του, την Έλλη. Η Έλλη πιάνει δουλειά στον Τεράκη με την προϋπόθεση άκρης εχεμύθειας περί των επαγγελματικών μυστικών, ενώ για τα μάτια του κόσμου προτίθεται να προσποιείται ότι βοηθάει την υπηρέτρια. Ο πατριός της από απληστία εκβιάζει τον Τεράκη να του δίνει όλο και μεγαλύτερο χαρτζιλίκι για να παίζει χαρτιά. Ο μεθυσμένος Λουκάς θα επιτεθεί με στιλέτο στον Τεράκη, μπροστά στην Έλλη, ο οποίος αμυνόμενος θα τον σκοτώσει με έναν χαρτοκόπτη. Η αστυνομία θα ρίξει την ευθύνη στην Έλλη και θα κατηγορηθεί για φόνο. Ο Τεράκης μαθαίνει ότι η Έλλη είναι κόρη του και οι τύψεις του θα τον αναγκάσουν να μεταμελήσει ειλικρινά για όλες του τις αμαρτίες και να ομολογήσει τον φόνο μπροστά στο δικαστήριο αθωώνοντας την Έλλη. 

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιγγάνα αγκάλιασε και φίλησε τον Πέτρο Φιλιππίδη έξω από το Δικαστήριο

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά

To 64% των Τούρκων δεν θεωρεί «εχθρό» τον ελληνικό λαό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης