Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ δεν μπορεί να ξεπεράσει την αυτοκτονία του γιου της

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ δεν μπορεί να ξεπεράσει την αυτοκτονία του γιου της

Η μοναχοκόρη του Έλβις Πρίσλεϊ περιγράφει πώς προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να διαχειριστεί το πένθος της

Liza_Benjamin
Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ αποκάλυψε ότι η αυτοκτονία του γιου της Benjamin Keough «κατέστρεψε τη ζωή της». H ίδια περιέγραψε λεπτομερώς τον αντίκτυπο του θανάτου του σε ένα κείμενο που έγραψε για την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πένθος.

Ο Benjamin Keough αυτοπυροβολήθηκε στην έπαυλη της οικογένειάς του τον Ιούλιο του 2020 σε ηλικία 27 ετών μετά από καυγά με τη φίλη του. Η έκθεση αυτοψίας αποκάλυψε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του έξι μήνες νωρίτερα και στη συνέχεια πέρασε τρεις εβδομάδες σε κέντρο αποτοξίνωσης τέσσερις μήνες πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Ο Keough είχε επιχειρήσει τρεις φορές στο παρελθόν να κάνει αποτοξίνωση, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει ποτέ.

Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ
Σε ένα κείμενο για το «People», η 54χρονη Λίζα Μαρί, το μοναχοπαίδι του Έλβις Πρίσλεϊ, περιγράφει λεπτομερώς τα επακόλουθα του θανάτου του γιου της, παραδεχόμενη ότι «δεν θα το ξεπεράσει ποτέ» και αποκαλύπτοντας ότι οι φίλοι της σταμάτησαν να επικοινωνούν μαζί της καθώς περίμεναν να «επιστρέψει στην κανονική ζωή».



«Σήμερα είναι η "Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πένθος" και, δεδομένου ότι ζω στην τρομακτική πραγματικότητα των συνεπειών από τον θάνατο του γιου μου πριν από δύο χρόνια, σκέφτηκα να μοιραστώ μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πένθος για όποιον ενδιαφέρεται. Αν όχι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, αλλά ίσως για να βοηθήσετε κάποιον άλλον που πενθεί», ξεκίνησε η Πρίσλεϊ. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ένα «άνετο θέμα» για να μιλάς και μπορεί να είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις.

Το πένθος είναι απίστευτα μοναχικό
«Μοιράζομαι τις σκέψεις μου με την ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Η θλίψη δεν σταματά ή δεν φεύγει με καμία έννοια, ένα χρόνο ή χρόνια μετά την απώλεια. Το πένθος είναι κάτι που θα πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας για το υπόλοιπο της ζωής σας, παρά το τι θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι ή ο πολιτισμός μας. Δεν το "ξεπερνάτε", δεν "προχωράτε", τελεία και παύλα"», αποκάλυψε.

Κλείσιμο
Είπε επίσης ότι το πένθος είναι, «απίστευτα μοναχικό» και ενώ οι άνθρωποι δείχνουν την υποστήριξή τους «στην έξαψη της στιγμής», σύντομα επιστρέφουν στις δικές τους ζωές, «και περιμένουν από εσάς να κάνετε το ίδιο».

«Αν είστε απίστευτα τυχεροί, λιγότεροι από μια χούφτα θα παραμείνουν σε επαφή μαζί σας μετά τον πρώτο μήνα περίπου. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τους περισσότερους. Έτσι, αν γνωρίζετε κάποιον που έχασε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, ανεξάρτητα από το πόσος καιρός έχει περάσει, παρακαλούμε τηλεφωνήστε του για να δείτε πώς τα πάει. Πηγαίνετε να τους επισκεφθείτε, θα το εκτιμήσουν πραγματικά πολύ, περισσότερο από όσο νομίζετε...».



Κατηγορεί τον εαυτό της
Η Πρίσλεϊ είπε ότι κατηγορεί τον εαυτό της για την απώλεια κάθε μέρα και ότι την βοήθησε η εύρεση μιας ομάδας υποστήριξης με ανθρώπους που έχουν περάσει την ίδια δοκιμασία.

«Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν απομακρύνει τον πόνο, αλλά η εύρεση υποστήριξης μπορεί μερικές φορές να σε βοηθήσει να νιώσεις λιγότερο μόνος», είπε.

Πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζει την απώλεια και τη θλίψη από τότε που ήταν εννέα ετών, όταν πέθανε ο πατέρας της Έλβις Πρίσλεϊ, προσθέτοντας ότι ο γιος της Benjamin, «έμοιαζε τόσο πολύ με τον παππού του σε τόσα πολλά επίπεδα που πραγματικά με τρόμαζε».
«Είναι μια πραγματική επιλογή να συνεχίσω, μια επιλογή που πρέπει να κάνω κάθε μέρα και η οποία είναι τουλάχιστον μια συνεχής πρόκληση... Αλλά συνεχίζω για τα κορίτσια μου», είπε.

«Συνεχίζω επειδή ο γιος μου κατέστησε σαφές στις τελευταίες του στιγμές ότι η φροντίδα των μικρών αδελφών του και η φροντίδα τους ήταν στην πρώτη γραμμή των ανησυχιών και του μυαλού του. Τις λάτρευε», πρόσθεσε.

«Η ζωή η δική μου και των τριών θυγατέρων μου όπως την ξέραμε πυροδοτήθηκε και καταστράφηκε εντελώς από τον θάνατό του. Ζούμε σε αυτό το κάθε», είπε.

Φωτογραφία άρθρου: Instagram

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Τι θα ισχύσει


Παγκόσμια συγκίνηση για τον Γκορμπατσόφ: Το παιδί αγροτών που έγινε ηγέτης της ΕΣΣΔ


Aγνώριστος o Πιρς Μπρόσναν - Έγινε… γέρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης