Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τη διαθήκη του Μίκη: «Νιώθω πικραμένη, είναι προσβλητικό και υποτιμητικό»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τη διαθήκη του Μίκη: «Νιώθω πικραμένη, είναι προσβλητικό και υποτιμητικό»

Η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη μίλησε για τον πατέρα της, τη γνωριμία των γονιών της αλλά και στη σχέση που είχε μαζί του

Mikis_Margarita
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη, τη ζωή της μαζί του αλλά και όσα συνέβησαν μετά το θάνατό του με την διαθήκη του.

Αρχικά δήλωσε πως νιώθει τυχερή που είναι κόρη του: «Πάντα νιώθω τυχερή που είμαι κόρη του Θεοδωράκη, για όλη τη ζωή που έζησα και που είχα αυτόν τον πατέρα. Βέβαια, και η μαμά δίπλα δεν μπορείς να φανταστείς τι σημασία είχε στη ζωή του. Δεν νομίζω ο πατέρας μου να ήταν αυτός που ήταν χωρίς τη Μυρτώ».

Η γνωριμία των γονιών της και η δικτατορία
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γνωριμία των γονιών της αλλά και τα τα σκληρά χρόνια της δικτατορίας. «Το πρώτο της ραντεβού το έκανε με τον μπαμπά κρυφά στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Πήγαιναν για μπάνιο οι δύο οικογένειες στο Καλαμάκι και εκεί στη θάλασσα την πλησίασε και τη φίλησε. Και ήταν ο μπαμπάς ο Κρητικός και τους φώναζε. Την εποχή που κρύφτηκε χάθηκε, έπειτα φυλακή, χάθηκε. Στην εξορία μας πήρε μαζί του. Ξέραμε όμως πού είναι. Όταν ήμασταν μαζί, ήμασταν μαζί. Ήμασταν μία παραδοσιακή οικογένεια. Δεν ήταν απών ποτέ. Είχαμε και ρήξεις, τσακωμούς, όπως όλοι».

Δεν νιώθω ότι έχει πεθάνει
Σε άλλο σημείο εξομολογήθηκε πως τον νιώθει συνεχώς κοντά της, σαν να μην έχει πεθάνει: «Κατά περίεργο τρόπο έχω την αίσθηση ότι ο μπαμπάς είναι εδώ» είπε η αρχικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να συνεχίσει: «Δεν νιώθω ότι έχει πεθάνει. Επειδή η δουλειά μου είναι η μουσική του με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” είμαι συνέχεια μαζί του. Έχω πάρει τη μεγάλη του αισιοδοξία και την απελπισία του, ήταν πολύ δυναμικός και πολλές φορές πολύ αυτοκτονικός. Σε αυτό του έμοιασα, όπως και στη μεγάλη του φιλοξενία, μια ζωή ζούσε με πολύ κόσμο».

Πικραμένη με τη διαθήκη
Αναφορικά με τη διαθήκη που άφησε ο πατέρας της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αισθάνεται πικραμένη. «Γίνανε πολλά και διάφορα μετά τον θάνατό του με τις διαθήκες. Είμαι πικραμένη, αλλά κανείς πρέπει να αποφασίζει στη ζωή του να ξεχνάει τα κακά, να τα βάζει στην άκρη», είπε για να συνεχίσει: «Αυτά που έγιναν με εμένα και εκείνον μου έκαναν κακό και μου έχει μείνει αυτή η πίκρα. Μου έλεγε συχνά συγγνώμη τον τελευταίο χρόνο. Μετά το πήρα χαμπάρι με τη διαθήκη. Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μες στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το έργο του. Αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του και μου εξηγούσε αυτό με τη διαθήκη, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Παράπονο είναι που δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα, αλλά μου φτάνουν τα συγγνώμη που μου έλεγε».

Τι έγραφε στη διαθήκη του ο Μίκης Θεοδωράκης
Η ίδια αποκάλυψε τι έγραψε η διαθήκη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη: «Η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι αλλά είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει τα χρήματα, αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του. Έδωσε δικαίωμα σε έναν εκδότη. Για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου».

Δείτε όλη τη συνέντευξη της Μαργαρίτας Θεοδωράκη
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmjh2twndrrd)


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Τι θα ισχύσει


Παγκόσμια συγκίνηση για τον Γκορμπατσόφ: Το παιδί αγροτών που έγινε ηγέτης της ΕΣΣΔ


Aγνώριστος o Πιρς Μπρόσναν - Έγινε… γέρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης