Ο Μπραντ Πιτ έκανε την αρχή και ξαφνικά οι άντρες άρχισαν να φορούν φούστες

Ο Μπραντ Πιτ έκανε την αρχή και ξαφνικά οι άντρες άρχισαν να φορούν φούστες

Ο διάσημος ηθοποιός παρέστη στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας με καφέ σύνολο και φούστα – Φουστανέλες και κιλτ κάνουν θραύση στο Χόλιγουντ

foystes-arthro
Στην πρεμιέρα της νέας ταινίας «Bullet Train» τον περασμένο μήνα, ο πρώην της Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, έκανε την έκπληξη φορώντας ένα λινό καφέ πουκάμισο, ροζ πουκάμισο και μία φούστα.

Ο Πιτ που ενσαρκώνει το απόλυτο αρσενικό στις περισσότερες ταινίες του, όπως το «Fight Club» και το «Once Upon a Time in Hollywood», μαγνήτισε τα βλέμματα με το καφέ σύνολό του αλλά και την ενδυματολογική του επιλογή.

«Δεν ξέρω (γιατί την φόρεσα)», δήλωσε λίγες ημέρες αργότερα στο περιοδικό «Variety» για την ιδέα να επιλέξει ένα γυναικείο ρούχο. «Όλοι θα πεθάνουμε (κάποια στιγμή), οπότε ας τα... μπλέξουμε».

Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι ένα από τους διάσημους άνδρες που πόζαραν στο φακό φορώντας φούστα.

Brad Pitt Wears a SKIRT at 'Bullet Train' Premiere


Κλείσιμο
Από τον σταρ της ταινίας «Moon Knight», Όσκαρ Ίσακ μέχρι τον ράπερ Λιλ Νας που τόλμησε να εμφανιστεί στη σκηνή με μεταλλιζέ ροζ μίνι φούστα.

Ο ηθοποιός Μπίλι Πόρτερ, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ράσελ Γουέστμπρουκ και ο ράπερ A$AP Rocky εντάσσονται στην ανδρική λίστα που τόλμησαν να υιοθετήσουν τη νέα τάση.

Εκτός του Χόλιγουντ, το φαινόμενο της φούστας στο ανδρικό σώμα κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Καρλ Φρεντ, επικεφαλής του «The Skirt Café», ενός διαδικτυακού φόρουμ αφιερωμένου στις ανδρικές φούστες, όπως αναφέρει το CNN. Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι δίνεται «αδικαιολόγητη» προσοχή στις διασημότητες που φορούν φούστες, ωστόσο χαιρέτισε τη νέα τάση.

A$AP Rocky Spotted Wearing Skirt After Brad Pitt Started This New Trend



Φουστανέλες και κιλτ κάνουν θραύση

Αν και οι φούστες συνδέονται συνήθως με τα γυναικεία ρούχα, οι άνδρες τις επέλεγαν και τις επιλέγουν αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν.

Οι πλισέ φουστανέλες, για παράδειγμα, ντύνουν αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα, ενώ οι πιο σύγχρονες εκδοχές τους έχουν φορεθεί από τότε που χώρες των Βαλκανίων, όπως η Ελλάδα, τις θεωρούν ως εθνική ενδυμασία.

Τα κιλτ (σκωτσέζικες φούστες) παραμένουν βασικό στοιχείο της εθνικής υπερηφάνειας της Σκωτίας από τότε που έκαναν το ντεμπούτο τους τον 16ο αιώνα, αν και σήμερα συχνά φοριούνται σε ειδικές περιστάσεις, όπως σε γάμους και βαφτίσια.

SPL5255045_045
Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ράσελ Γουέστμπρουκ
SPL5327410_013
Ο Μπραντ Πιτ εμφανίστηκε με φούστα στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας
000_326D6UF
Ο σταρ της ταινίας «Moon Knight», Όσκαρ Ίσαακ
000_9U33F7
O ράπερ Λιλ Νας εμφανίστηκε στη σκηνή με μεταλλιζέ ροζ μίνι φούστα


Πάντως, σε πολλά μέρη του πλανήτη, τα ανδρικά ρούχα που μοιάζουν με φούστα, αποτελούν μέρος της καθημερινής γκαρνταρόμπας. Το sarong, «φούστα - παρεό» φοριέται από άνδρες σε πολιτισμούς σε όλη την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τα νησιά του Ειρηνικού.

Παραλλαγές του sarong όπως το «sulu», φοριέται τόσο σε casual όσο και σε επίσημες περιστάσεις στα νησιά Φίτζι και το «lungi», το οποίο φοριέται στη νότια και νοτιοανατολική Ασία, παραμένουν δημοφιλείς στιλιστικές επιλογές για άνδρες όλων των ηλικιών.

Πηγή φωτογραφιών: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμοί στη Σάμο: Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι - Αγωνία για τους μετασεισμούς

Μικρασιατική Καταστροφή: Διάβημα ΥΠΕΞ προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τα συγχαρητήρια στην Τουρκία

Υπουργείο Εργασίας: 14 ερωταπαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού συστήματος - Οι βασικές ρυθμίσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης