Τζον Λέτζεντ για τις αμβλώσεις: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται»

Τζον Λέτζεντ για τις αμβλώσεις: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται»

«Είναι προσωπικά ζητήματα», τόνισε ο τραγουδιστής σημειώνοντας ότι η εγκυμοσύνη αφορά αμιγώς τις γυναίκες και την οικογένειά τους

legend-john-1
Ο Τζον Λέτζεντ ο οποίος περιμένει το τρίτο του παιδί με τη σύζυγό του Κρίσι Τέγκεν, τοποθετήθηκε στο ζήτημα των αμβλώσεων που εδώ και αρκετό καιρό προκαλεί εντάσεις σε όλη την Αμερική.

Έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου να ακυρώσει την απόφαση που καθιστούσε συνταγματικό δικαίωμα τη διακοπή της κύησης, ο Λέτζεντ αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια.

Μιλώντας στο podcast «The Axe Files» του CNN, δήλωσε πως οι αποφάσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη πρέπει να λαμβάνονται από τη μητέρα και τον γιατρό της, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της. 

Ο τραγουδιστής μίλησε εκ πείρας, καθώς πριν από δύο χρόνια, η σύζυγός του έχασε το μωρό τους στις 20 εβδομάδες. Όπως σημειώνει τώρα ο Λέτζεντ τρομοκρατείται και μόνο με τη σκέψη ότι θα εμπλέκονταν οι αρχές «μετά από όλο αυτό το τραύμα και τον πόνο, μετά από όλα αυτά τα δάκρυα που είχαμε περάσει». Μάλιστα συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε: «Το να εμπλέκεται η κυβέρνηση σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο είναι τόσο προσβλητικό για μένα. Είναι άσχημο. Είναι κακό. Δεν πρέπει να γίνει καν συζήτηση. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλακεί».


Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν από την πρώτη στιγμή, που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ψήφισε να ανατρέψει την απόφαση του 1973, που καθιστούσε τις αμβλώσεις νόμιμες στην Αμερική. Με τη νέα απόφαση, γυναίκες στις ΗΠΑ, θα διώκονται ποινικά σε περίπτωση, που αποφασίσουν να κάνουν έκτρωση.

Αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ και όχι μόνο, ύψωσαν τις φωνές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους με την απόφαση. Παράλληλα, οι περισσότεροι εξέφρασαν φόβο και άγχος απέναντι στο μέλλον, για το τι θα σημαίνει αυτό για τις ελευθερίες των γυναικών, για την υγεία και την ασφάλεια, όσων επιθυμούν να τερματίσουν μια εγκυμοσύνη.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Fuel Pass 2: Πώς θα δείτε αν εγκρίθηκε η αίτησή σας - Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Σκότωσε τη Νικολέττα και μπήκε στο τρένο για να το σκάσει

Ο νυν και ο πρώην σύζυγος της Σπίαρς «σφάζονται» για τις γυμνές φωτογραφίες της













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης