Beatles: Σε δημοπρασία επιστολή που «μαρτυρά» τις κακές σχέσεις του Λένον με τον Μακάρτνεϊ

Beatles: Σε δημοπρασία επιστολή που «μαρτυρά» τις κακές σχέσεις του Λένον με τον Μακάρτνεϊ

Το παρασκήνιο πίσω από την κόντρα των δύο μελών του θρυλικού συγκροτήματος

lennon-mccartney-arthrou
Οι τεταμένες σχέσεις του αείμνηστου Τζον Λένον και του Πολ Μακάρτνεϊ είχαν πολλές φορές απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της εποχής. Κάτι τέτοιο μάλιστα ενισχύεται ακόμα περισσότερο καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των «Beatles», βγαίνει στο σφυρί.

Πρόκειται για μια επιστολή στην οποία περιγράφεται με λεπτομέρειες η περίπλοκη και προβληματική σχέση του συγγραφικού διδύμου του θρυλικού συγκροτήματος.

Ο Λένον έστειλε μια επιστολή στον Μακάρτνεϊ λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση μιας επικριτικής συνέντευξης για τον ίδιο και τους Beatles στο τεύχος Νοεμβρίου 1971 του βρετανικού μουσικού περιοδικού «Melody Maker».

Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι η απάντηση του Λένον, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του απέναντι στον συνεργάτη του. Από την αρχή, η απογοήτευση του για τον Μακάρτνεϊ ήταν ξεκάθαρη, λέγοντάς του ότι «είναι αχάριστος σχετικά με τα χρήματα που παίρνει από τους Beatles».
John_Lennon12
Καθώς η τρισέλιδη επιστολή ξεδιπλώνεται, ο Τζον τα βάζει «ανοιχτά» με τον Πολ που απορρίπτει το τραγούδι του «Imagine» και τον βρίζει για την αναποφασιστικότητα του, σχετικά με τη διάλυση του συγκροτήματος.

Οι «Beatles» είχαν διαλυθεί για περισσότερο από ένα χρόνο σε εκείνο το σημείο και παζάρευαν για τα χρήματα. Στην επιστολή, ο Λένον παρακαλεί τον Μακάρτνεϊ να τον συναντήσει χωρίς δικηγόρους και μετά γυρίζει και τον κατηγορεί ότι αγόρασε μετοχές μιας άλλης δισκογραφικής εταιρείας πίσω από την πλάτη του.

Οι Τζορτζ Χάρισον και ο Ρίνγκο Σταρ μπαίνουν επίσης στο παιχνίδι. Ο Λένον ξεσπά εναντίον του Μακάρτνεϊ επειδή είπε στο περιοδικό ότι ο Τζορτζ και ο Ρίνγκο θα τον διαλύσουν. Σε άλλο σημείο κατηγορεί τον Πολ ότι απειλεί τον Ρίνγκο και τη σύζυγό του, Μαουρίν.
1467621
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του TMZ, η δακτυλογραφημένη επιστολή, η οποία περιλαμβάνει μερικές χειρόγραφες προσθήκες και την υπογραφή του Τζον Λένον, δημοπραττείται από τον οργανισμό «Gotta Have Rock and Roll» για 30.000 δολάρια.

Ο Λένον έστειλε επίσης την επιστολή στον εκδότη του περιοδικού «Melody Maker» ζητώντας του να τη δημοσιεύσει και εμφανίστηκε στο περιοδικό λίγες εβδομάδες, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του Πολ Μακάρτνεϊ.

Υπάρχει επίσης ένα συναρπαστικό υστερόγραφο. Ο Λένον λέει ότι είναι μπερδεμένος που η συνέντευξη του Μακάρτνεϊ ανέφερε ότι άφησε τις συζύγους τους, Linda και Yoko Ono, έξω από τη διαμάχη στην οποία ο Λένον απαντά: «Νόμιζα ότι θα είχες καταλάβει μέχρι τώρα, ότι είμαι ο JOHNANDYOKO».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον στο Disney+ με τίτλο «Get Back» παρουσίασε τη σχέση των δύο μελών του θρυλικού συγκροτήματος ως φιλική, αλλά αυτή η επιστολή πόσο είχε χαλάσει φιλία τους μετά το 1970.

Η επιστολή του Τζον Λένον
img28
Κλείσιμο

img4__2_

img8
Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ανδρουλάκης θα κληθεί από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του

Πρόστιμα άνω των 31.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας κρεάτων και 4 πρατήρια καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Η Λόπεζ φοβόταν ότι ο Άφλεκ θα άλλαζε γνώμη και τον πίεσε να παντρευτούν νωρίτερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης