Κέβιν Σπέισι: Επιμένει πως είναι αθώος - Την επόμενη χρονιά ορίστηκε η δίκη του

Κέβιν Σπέισι: Επιμένει πως είναι αθώος - Την επόμενη χρονιά ορίστηκε η δίκη του

Ο ηθοποιός βρέθηκε ξανά ενώπιον του δικαστηρίου και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε άνδρες - Η επόμενη δίκη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά

25957178
Ο Κέβιν Σπέισι αρνήθηκε για ακόμα μια φορά όλες τις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση σε άνδρες, πριν από περίπου 20 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η δίκη του ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την επόμενη χρονιά. Στη σημερινή του κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου, ο Κέβιν Σπέισι απαρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε πως είναι «αθώος».

25957160_2

Το Reuters κάνει λόγο για μια εντελώς απαθή αντιμετώπιση από τον ηθοποιό στο εδώλιο, κατά τη διάρκεια της 20λεπτης ακρόασής του. Η ημερομηνία της επόμενης δίκης ορίστηκε στις 6 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Κλείσιμο
Ο Σπέισι κατηγορείται για πέντε αδικήματα στη Βρετανία - τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση μέσω αγγίγματος και μια πιο σοβαρή κατηγορία ότι ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Οι εισαγγελείς λένε επίσης, ότι ο Σπέισι ανάγκασε έναν άνδρα να κάνει στοματικό σεξ.

25957164

Εάν τελικά, κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση, ο Σπέισι μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ενώ το πιο σοβαρό αδίκημα επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Οι κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι

Ο 62χρονος ηθοποιός «κατηγορήθηκε επίσημα με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα διείσδυσης χωρίς τη συγκατάθεσή του», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Οι κατηγορίες αφορούν τρεις άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στα 30- 40 τους χρόνια, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση, την περίοδο που ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο.

Ο πρώτος καταγγέλων αναφέρει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό δύο φορές τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο. Ο δεύτερος άνδρας τον καταγγέλει κι εκείνος ότι είχε δύο δυσάρεστες συναντήσεις μαζί του. Την πρώτη φορά δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008 από τον ηθοποιό, ενώ τη δεύτερη τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς συγκατάθεση. Τέλος, ο τρίτος άνδρας τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στο Γκλόστερσαιρ, τον Απρίλιο του 2013. Τα ονόματα των ανδρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.



Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) ενέκρινε τις κατηγορίες εναντίον του, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να του απαγγελθούν, όσο βρισκόταν στην Αμερική. Κατηγορήθηκε επίσημα, μόνο όταν ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα.

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκλημάτων του Στέμματος της Βρετανίας, Ροζμαρί Έινσλι δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Ο Κέβιν Σπέισι έχει κατηγορηθεί πως ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την έρευνά της η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάστηκαν και συνολικά, υπάρχουν τέσσερις καταγγελίες που ευσταθούν».

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κ. Σπέισι είναι ενεργές και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», συμπλήρωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα για τα αίτια πτώσης του ελικόπτερου στη Σάμο - Πώς έγινε το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς

Οδηγός επιβίωσης με τις διαφορετικές δόσεις προς την εφορία

Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο - Στη «μάχη» ξανά τα εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης