Billie Eilish: Ξέσπασε στη σκηνή του Glastonbury για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Billie Eilish: Ξέσπασε στη σκηνή του Glastonbury για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Η 20χρονη μουσικός εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση κατά των αμβλώσεων, στη διάρκεια της live εμφάνισής της

Billie_Eilish_158
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τη στιγμή, που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ψήφισε να ανατρέψει την απόφαση του 1973, που καθιστούσε τις αμβλώσεις νόμιμες στην Αμερική. Με τη νέα απόφαση, γυναίκες στις ΗΠΑ, θα διώκονται ποινικά σε περίπτωση, που αποφασίσουν να κάνουν έκτρωση.

Εξαιτίας αυτής της απόφασης του δικαστηρίου, αρκετοί διάσημοι έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους, ανάμεσά τους και η Billie Eilish, η οποία αν και βρέθηκε στη σκηνή του Glastonbury για να τραγουδήσει, δεν μπορούσε να μη σχολιάσει το γεγονός.

Πριν ξεκινήσει να ερμηνεύει το κομμάτι της «Your Power», η ίδια είπε στους φαν της: «Αυτό το τραγούδι μιλά για το κόνσεπτ της δύναμης και πώς πάντα πρέπει να θυμόμαστε να μην κάνουμε κατάχρηση. Σήμερα είναι μία πολύ σκοτεινή ημέρα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ και απλά θα πω αυτό, γιατί δεν αντέχω να το σκεφτώ παραπάνω αυτή τη στιγμή».

Η 20χρονη τραγουδίστρια, είναι η νεότερη ερμηνεύτρια, που εμφανίστηκε στο διάσημο φεστιβάλ, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό μπροστά στους φαν της, που είχαν τα μάτια τους καρφωμένα στη σκηνή Pyramid.


Κλείσιμο
Φυσικά, δεν ήταν η μόνη διάσημη που διαμαρτυρήθηκε για την άδικη αυτή απόφαση. Η Kamala Harris στην ανακοίνωσή της μίλησε για υγειονομική κρίση και έλλειψη περίθαλψης σε εκατομμύρια γυναίκες, η Rita Moreno μοιράστηκε τη δυσάρεστη εμπειρία της παράνομης άμβλωσης, που είχε αναγκαστεί να κάνει, όταν είχε μείνει έγκυος από τον Marlon Brando, ενώ η πολιτικός Alexandria Ocasio-Cortez δήλωσε, πως ήταν τυχερή όταν είχε την επιλογή να κάνει έκτρωση, αφού είχε υποστεί βιασμό.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, 25 πολιτείες αναμένεται να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

«Μας σκούντηξε και μας κοίταξε άγρια», λένε οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

Πλεύρης για κορωνοϊό: Ίσως ληφθούν ήπια μέτρα το φθινόπωρο - Δεν έχει νόημα τώρα

Φορολοταρία Μαΐου: Οι τυχεροί λαχνοί - Δείτε αν κερδίσατε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης