Η Νταϊάν Γουόρεν θα λάβει τιμητικό Όσκαρ για το συλλογικό της έργο

Η Νταϊάν Γουόρεν θα λάβει τιμητικό Όσκαρ για το συλλογικό της έργο

«Θα μείνει στο σπίτι μου. Θα το βάλω στο πιάνο μου και θα το κοιτάζω κάθε μέρα. Είμαι πραγματικά περήφανη για αυτό και δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο», ανέφερε η μουσικοσυνθέτρια

24095203
Η Νταϊάν Γουόρεν αποκτά επιτέλους... ΌσκαρΗ Γουόρεν, η οποία έχει μέχρι τώρα 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού - αλλά, δεν έχει κερδίσει ακόμα - θα λάβει τιμητικό Όσκαρ.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι η συνθέτρια, μουσικός και δισκογραφική παραγωγός, Νταϊάν Γουόρεν, η σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Γιουζάν Παλσί και ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος Πίτερ Γουάιρ θα λάβουν τιμητικά Όσκαρ στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας - Governors Awards στις 19 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες.
Η τραγουδοποιός πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες έλαβε για πρώτη φορά υποψηφιότητα το 1988 για το «Nothing's Gonna Stop Us Now» από την ταινία «Mannequin» και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η επόμενη υποψηφιότητά της έφτασε σχεδόν μια δεκαετία μετά, το 1997 για τη μπαλάντα «Because You Loved Me» από την ταινία «Up Close and Personal».

Τα επόμενα χρόνια, με καλλιτέχνες όπως η Σελίν Ντιόν και η Lady Gaga να τραγουδούν τις μελωδίες της, η Γουόρεν ήταν πάντα υποψήφια. Η τελευταία της υποψηφιότητα ήρθε το 2022 για το «Somehow You Do» από την ταινία «Four Good Days», ωστόσο δεν κέρδισε το Όσκαρ, έως ότου η Ακαδημία αποφάσισε ότι το συλλογικό της έργο αξίζει την αναγνώριση.

«Είμαι η μοναδική τραγουδοποιός που θα λάβει το τιμητικό Όσκαρ. Είναι εκπληκτικό» δήλωσε η Νταϊάν Γουόρεν στο Variety. «Θα μείνει στο σπίτι μου. Θα το βάλω στο πιάνο μου και θα το κοιτάζω κάθε μέρα. Είμαι πραγματικά περήφανη για αυτό και δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που το κέρδισα», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ - ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, λέει η Αθήνα

Δύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης