Ρίκι Τζερβέις: Αντιδράσεις από το κοινό για τα τρανσφοβικά του αστεία στο «SuperNature»

Ρίκι Τζερβέις: Αντιδράσεις από το κοινό για τα τρανσφοβικά του αστεία στο «SuperNature»

«Αγαπώ αυτές τις γυναίκες που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τελευταία, με τα μούσια και τα μεγάλα προσόντα», ακούγεται να λέει στα πρώτα λεπτά του κωμικού σόου - Δείτε το βίντεο

gervaisafterlife
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, τα όσα είπε ο Ρίκι Τζερβέις στο νέο κωμικό σόου, «SuperNature», που παρουσιάζει στο NetflixΠιο συγκεκριμένα, οι αντιδράσεις έρχονται κατά κύριο λόγο από την τρανς και LGBTQ+ κοινότητα, για κάποια από τα αστεία που έκανε και συζητήθηκαν ποικιλοτρόπως.

Η πλειοψηφία από τους χρήστες στα social media θεώρησε, ότι ο Τζερβέις γέμισε πολύ τον χρόνο του με γραφικά και υποτιμητικά τρανσφοβικά αστεία. Η πλατφόρμα του  Netflix στοχοποιήθηκε επίσης, για την υποστήριξη ενός τέτοιου σόου που προωθεί τρανσφοβικές απόψεις. Αναλυτικότερα, ο Τζερβέις, πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του stand up comedy που είχε προετοιμάσει, άρχισε να μιλάει για τα τρανς άτομα.

«Ω, γυναίκες! Όχι όλες οι γυναίκες, εννοώ τις παλιομοδίτισσες. Τις ντεμοντέ γυναίκες, αυτές με μήτρες. Αυτοί οι γα@@@ι δεινόσαυροι», είπε και συνέχισε:

«Αγαπώ τις νέες γυναίκες, Είναι τέλειες, έτσι δεν είναι; Αυτές τις καινούργιες που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τελευταία. Με τα μούσια και τα μεγάλα προσόντα. Είναι τόσο καλές όσο ο χρυσός. Τις αγαπώ. Και τώρα οι παλιομοδίτισσες λένε "Θέλουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες μας”. Γιατί να μην τις χρησιμοποιήσουν; Είναι κυρίες. Δείτε τις αντωνυμίες τους.

Τι λέτε για αυτόν τον άνθρωπο, δεν είναι μία κυρία; Λοιπόν, το όργανό του... Τι κι αν με βιάσει. Τι κι αν αυτή σε βιάσει; Είσαι μετά μία ΤΕΡΦ που@@@;». Ο ορισμός ΤΕΡΦ, απευθυνεται στα άτομα που προωθούν τον αποκλεισμό τον τρανς ατόμων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το stand up comedy, που έκανε ο ηθοποιός

Ricky Gervais on Trans Woman (SuperNature)



«Μετά από 5 λεπτά  κάνει αστεία σχετικά με τις τρανς γυναίκες που επιτίθενται και βιάζουν ανθρώπους στα δημόσια μπάνια. Γι' αυτόν υπάρχουμε μόνο σαν μια απειλή, κάτι λιγότερο από ανθρώπινο», «Παρακαλώ, εάν είστε τρανς ή υποστηρίζετε τους τρανς, μην το παρακολουθήσετε», «Αυτό δεν είναι κωμωδία. Αυτό δημιουργεί φτηνά, άσχημα στερεότυπα από μια μειονοτική ομάδα», «Φοβερά πράγματα», «Κάνει αστεία για τρανς γυναίκες που επιτίθενται και βιάζουν ανθρώπους στα δημόσια μπάνια», έγραψαν κάποιοι από τους χρήστες στο Twitter.


Δείτε μερικά από τα σχόλια στο Twitter:
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Για ένταση των επιθέσεων προειδοποιεί ο Σοϊγκού, 20.000 εγκλήματα πολέμου καταγγέλλει το Κίεβο

Στο μικροσκόπιο 10 ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Η 4η εγκυμοσύνη και οι ερωτήσεις Ρούλας - Μάνου σε γενετιστή

Αυτός είναι ο 18χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο του Τέξας




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης