Στάθης Ψάλτης: Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκταφή της σορού του ηθοποιού

Στάθης Ψάλτης: Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκταφή της σορού του ηθοποιού

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ζωγράφου, κος Θεόδωρος Μετικαρίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας μίλησαν για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει

psaltis
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο η ανακοίνωση της εκταφής του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη.

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου του 2017, σκορπίζοντας τη θλίψη στα αγαπημένα του πρόσωπα. Πέντε χρόνια μετά, ο δήμος Ζωγράφου ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εκταφή της σορού του.

Τα πρόσωπα της οικογένειάς του ωστόσο, έχουν αντιδράσει άσχημα, καθώς κανείς δεν τους ενημέρωσε για τη διαδικασία.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί μίλησαν στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ζωγράφου, κος Θεόδωρος Μετικαρίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο θα έχει ως θέμα τη μεταφορά των οστών του Στάθη Ψάλτη, που ήδη φυλάσσονται σε ειδικό χώρο στο οστεοφυλάκιο. Τα οστά θα τοποθετηθούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε οστεοθήκη, που υπάρχει ήδη στο μαυσωλείο για τους διατελέσαντες δημοτικούς συμβούλους κλπ.», είπε αρχικά ο Θεόδωρος Μετικαρίδης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck3iq2egkf9l)

Κλείσιμο
Όσο για το αν ενημερώθηκαν τελικά, οι συγγενείς του Στάθη Ψάλτη, δήλωσε: «Ο δήμαρχος είπε ότι έγινε προσπάθεια από το κοιμητήριο να επικοινωνήσουν με τους οικείους του Στάθη Ψάλτη, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μετά το τέλος μιας κηδείας, δίνεται έγγραφο στους οικείους που τους ενημερώνει για τη διαδικασία. Ο Στάθης Ψάλτης πέθανε το 2017, το 2020 έκλεισε η τριετία και έπρεπε να δούμε τι θα γίνει με την εκταφή του. Δόθηκε και παράταση δύο χρόνων».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε πως εφόσον δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς του ηθοποιού, τότε θα έπρεπε να μιλήσουν με το ΣΕΗ.

«Αφού δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, πώς και δεν σκέφτηκαν να καλέσουν σε εμάς; Οι άνθρωποι αλλάζουν συχνά τηλέφωνα. Θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Η κόρη του Στάθη Ψάλτη σε συνεννόηση με εμάς, έχει σκεφτεί ότι καλό θα ήταν, να μεταφερθούν τα οστά στο μαυσωλείο του Α' νεκροταφείου, όπου φυλάσσονται και τα οστά άλλων ηθοποιών. Θα πρέπει να μιλήσουν από τον δήμο με την κόρη του Στάθη Ψάλτη για να παρθεί η τελική απόφαση, όχι να πάρει την απόφαση το δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.


Ειδήσεις σήμερα:

Το «ελληνοαμερικανικό ειδύλλιο» κακά μαντάτα για την Άγκυρα

Ο γιος του Μπολσονάρου μιλάει για «στημένες» εκλογές και «πολιτική αστάθεια» στη Βραζιλία

Ο Τζο Μπάιντεν δεν θεωρείται "στενή επαφή" της κόρης του Άσλεϊ που βρέθηκε θετική στην Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης