Σπύρος Μπιμπίλας: Εδωσε ένα από τα πρώτα γκέι φιλιά στο ελληνικό θέατρο

Σπύρος Μπιμπίλας: Εδωσε ένα από τα πρώτα γκέι φιλιά στο ελληνικό θέατρο

«Ήμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους», έγραψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΗ

bibilasgay
Με αφορμή την ημέρα κατά της ομοφοβίας, που ήταν την Τρίτη 17 Μαΐου, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε μία ξεχωριστή ανάρτηση στο Instagram.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών θυμήθηκε τα «παλιά», ανέτρεξε στα άλμπουμ του και δημοσίευσε μία φωτογραφία του 1981, που τον δείχνει να ανταλλάσει ένα φιλί με τον ηθοποιό Γιώργο Κροντήρη για τις ανάγκες της παράστασης «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών».


Πρόκειται για ένα από τα πρώτα φιλιά που δόθηκαν μεταξύ ανδρών στο ελληνικό θέατρο, ενώ η παράσταση σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μάριου ήταν το πρώτο έργο που ανέβηκε και αφορούσε την ομοφυλοφιλία.

Στη λεζάντα της ανάρτησής του, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «42 χρονια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους.Ενα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλαδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγαλη επιτυχία..Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδου Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντινου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας.Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντηρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβιας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβιας αξίζει να το μνημονεύουμε... Ειμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους».

Δείτε τη δημοσίευσή του:

bibilas
Κλείσιμο





Ειδήσεις σήμερα:

Φόβοι για τους μαχητές του Αζοφστάλ μετά την παράδοσή του - Παρατεταμένο πόλεμο βλέπει το Κίεβο

Μητσοτάκης: Έδειξε και στο Κογκρέσο χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» -Yποσχέσεις για συνέχιση του «εμπάργκο» σε F-16 και F-35 στην Άγκυρα

Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τις μάσκες - Τι θα ισχύσει για μέσα μεταφοράς, σχολεία, καταστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης