Survivor: Διαχρονική συνταγή τηλεοπτικής επιβίωσης από τον Άγιο Δομίνικο

Survivor: Διαχρονική συνταγή τηλεοπτικής επιβίωσης από τον Άγιο Δομίνικο

Το ριάλιτι επιβίωσης συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις, να σπάει τα κοντέρ τηλεθέασης και να δημιουργεί πρόσωπα που το κοινό μισεί και λατρεύει

lianos-survivor-arthro
Κανείς δεν φανταζόταν πως μετά το ένδοξο 2017 θα φτάναμε το 2022 να συζητάμε ακόμη για το «Survivor», για παίκτες, να συγκρίνουμε τηλεθεάσεις και να το χρησιμοποιούν ακόμη και οι πολιτικοί αρχηγοί ως αναφορά σε λογοπαίγνια σε συνεντεύξεις τους…

Ήταν βαριά η σκιά του Ντάνου για τους επόμενους, μεγάλη η επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων και πολλά τα ριάλιτι στην αρένα του ανταγωνισμού για να πιστέψεις πως θα φτάναμε ακόμη και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, να ασχολούμαστε με ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που πετυχαίνει να αναγεννιέται κάθε σεζόν με τρόπο αναπάντεχο.

Φυσικά πίσω και πάνω από όλο αυτό υπάρχει ένα όνομα: Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο παραγωγός με την μυθιστορηματική ιστορία ζωής και το μαγικό τηλεοπτικό ραβδί. Ο Τούρκος που τελικά έχει κάνει το «Survivor» μία τηλεοπτική Λερναία Ύδρα, όπου για κάθε κεφάλι που κόβεται δύο νέα ξεπετάγονται και ελάχιστα θυμίζουν τα προηγούμενα. Μία άρτια ομάδα παραγωγής με κορυφαίο το τμήμα κάστινγκ. Αυτό που κάθε χρόνο εντοπίζει τα πρόσωπα ή μάλλον τους χαρακτήρες που θα κάνουν τις μαγικές ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας να θυμίζουν ρωμαϊκές αρένες. Με κόντρες, ίντριγκες, έρωτες, ανταγωνισμό, συμμαχίες, κλίκες, έπαθλα, πείνα, τραυματισμούς. Ένα ανθρώπινο παζλ το οποίο κάθε μέρα αλλάζει, μία σύνθεση που θα ζήλευαν ποδοσφαιρικές ομάδες, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, ναυαρχίδα του ΣΚΑΪ το οποίο πάντα καταφέρνει και τον κάνει κυρίαρχο στο prime time. Και φυσικά αξίζει να αναφερθεί και με έναν πολύ καλό παρουσιαστή, όπως είναι ο Γιώργος Λιανός.

lianos


Παρά τους ενδοιασμούς κάποιων, πως ίσως το format «κουράστηκε», ίσως δεν αντέξει απέναντι στην μυθοπλασία, εκείνο διαψεύδει τις προσδοκίες του ανταγωνισμού για άτακτη υποχώρηση και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των στελεχών του Φαλήρου στο πιο επιτυχημένο project των τελευταίων ετών.

Την περασμένη Κυριακή το παρακολούθησαν 1,1 εκατομμύριο τηλεθεατές μετά από πέντε μήνες τηλεοπτικής παραμονής. Τυχαίο; Όχι. Το συγκεκριμένο ριάλιτι έχει καταφέρει να διατηρεί το ενδιαφέρον κάνοντας πάντα τους κατάλληλους συνδυασμούς των παικτών. Και να απομακρύνει με αυστηρούς κανόνες όσους τολμούν να παραβιάζουν τους κανόνες του. Όπως έγινε πρόσφατα με τον Γιώργο Κατσαούνη, γνωστό και ως «Τσακατσούκα» ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε στα Φάρσαλα για να αποθεωθεί από το πλήθος ως απόγονος Μυρμιδόνων.

katsaounis-14


Οι χαρακτήρες του «Γαλατικού Χωριού» στον Αγιο Δομίνικο
Κλείσιμο
Πρωταγωνιστές καλά διαβασμένοι, με στρατηγική που χαράχθηκε μελετώντας τους προηγούμενους, με συμμαχίες εντός και εκτός ριάλιτι και με τα συνήθη όπλα στην φαρέτρα τους: αντιπαράθεση, συμμαχία, έρωτας. Ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα ο γνωστός «φαρμακοποιός», ο Σπύρος Μαρτίκας, ο οποίος πλέον έχει αναδειχθεί σε φαβορί. Αν και στη αρχή είχε όλη την ομάδα του απέναντι και «βγήκε στον ντάκο» με συνοπτικές διαδικασίες, κατάφερε με ψυχραιμία και καλοδουλεμένο σχέδιο να φτάσει λίγο πριν την τελική ευθεία. Οι καβγάδες του αμέτρητοι, τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες, τόσο με φίλους όσο και με εχθρούς. Η αγωνιστικότητα του δεν είναι αυτό που θα λέγαμε παροιμιώδης αλλά μικρή σημασία έχει, αφού τα προσόντα που απαιτούνται είναι διαφορετικά. Βλέποντας πως οποιαδήποτε κόντρα μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις, βλέπε εξοστρακισμό Τσακατσούκα, ο Μαρτίκας πλέον ερωτεύθηκε την συμπαίκτριά του Βρισηίδα Ανδριώτου. Τρυφερά ενσταντανέ, υπονοούμενα, χάδια, αγκαλιές και δηλώσεις. Όλα όσα απαιτούνται για να στήσεις έναν τηλεοπτικό έρωτα, ο οποίος μπορεί και να είναι αληθινός, για να πείσεις το κοινό ότι αξίζει να μην τον διαλύσει και να σε κρατήσει εντός. Μάλιστα.

Σπυρος_Μαρτικας


Φυσικά και η εστεμμένη πολλάκις σύντροφος είναι γνωστή όχι μόνο από τις τσιρίδες της εντός ριάλιτι, που βγάζουν νοκ άουτ ομάδα ολάκερη και το τηλεοπτικό κοινό μαζί, αλλά και για την τηλεοπτική πορεία της. Η οποία άρχισε από το «My style rocks», συνεχίστηκε στα πάνελ ως θέμα συζήτησης λόγω του καβγά της με την πρώην κολλητή της Ιωάννα Τούνη και συνεχίστηκε στις πασαρέλες ξεθωριασμένων θεσμών καλλιστείων όπου κατάφερε να πάρει το στέμμα, το οποίο στη συνέχεια περιέφερε στα πλατό.

Δυνατή αλλά πλέον εκτός παιχνιδιού η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, η οποία αν και συζητήθηκε περισσότερο για την σχέση της με τον Κώστα Πηλαδάκη, στη συνέχεια απασχόλησε λόγω καλού χαρακτήρα και πολύ καλής επίδοσης στα αγωνίσματα.

Από την άλλη η Σοφιάννα Αβραμάκη, αν και γοήτευσε τα ανδρικά πλήθη τέθηκε εκτός μετά από την ψηφοφορία καθώς θεωρήθηκε «πέτρα του σκανδάλου» σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν για τον Αρη Σοϊλέδη και την μεταξύ τους συναναστροφή από συμπαίκτες τους.

Οι ίδιοι διέψευσαν ότι κάτι τέτοιο συνέβη και όλα όσα ακούστηκαν θεωρήθηκαν συκοφαντίες για να λήξουν την πορεία του ποδοσφαιριστή προς την κατάκτηση του επάθλου του ριάλιτι επιβίωσης. Είναι γεγονός πως ο Σοϊλέδης είναι φαβορί, είναι εξαιρετικός αγωνιστικά αλλά και παίκτης που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συζητιέται. Τσακώνεται έντονα, μάλιστα κάποιες φορές έχει ξεπεράσει τα όρια, παραβιάζει κανόνες και τιμωρείται από την παραγωγή, δημιουργεί ανταγωνισμό με τους άρρενες συμπαίκτες του αλλά είναι παίκτης με φόντα νικητή.

Φυσικά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τάκης Καραγκούνιας, ο οποίος με την συμπεριφορά του έχει καταφέρει να βγάλει από τα λιγοστά έστω ρούχα τους παίκτες όλων των ομάδων. Ενας ιδιαίτερα νευρικός και εριστικός χαρακτήρας, ένας δύσκολος στην συμβίωση άνθρωπος και ένας παίκτης που λόγω ηλικίας δεν θεωρείται φαβορί αλλά δημιουργεί την κατάλληλη ίντριγκα. Αλλωστε αυτός στάθηκε η αφορμή να τεθεί εκτός ο Τσακατσούκας.

karagkounias5


Απαρατήρητη φυσικά δεν περνά και η Ασημίνα Χατζηανδρέου, η οποία είναι σύντροφος του Χρήστου Δάντη, από τις νεότερες εντός ριάλιτι κι ένας χαρακτήρας παρορμητικός, με εξάρσεις και σκαμπανεβάσματα τα οποία συχνά πυκνά οδηγούν σε μεγάλες συγκρούσεις και την ίδια σε κλάματα.

Τα καλά τα φαβορί είτε διέψευσαν τις προσδοκίες είτε αποχώρησαν απροσδόκητα λόγω τραυματισμών. Η Κάτια Ταραμπάνκο μπήκε ή μάλλον ξαναμπήκε αλλά δεν ξεχώρισε, ο Απόστολος Ρουβάς δεν κατάφερε να φτάσει στην τελική φάση, η Αθηνά Ευμορφιάδη αποχώρησε νωρίς και ο Γιωρίκας Πιλίδης λόγω τραυματισμού έφυγε οικειοθελώς. Η ίντριγκα αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση του Βαλάντη ο οποίος τα έκανε άνω κάτω, την πρόσφατη αποχώρηση της Ευρυδίκης Παπαδοπούλου, αυτή της Μυριέλλας Κουρεντή που ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στις δύο πρώτες φάσεις του παιχνιδιού κάνοντας χαμό είτε με το ειδύλλιο με τον Κατσαούνη είτε με τα λεγόμενά της.

roubas55


Φυσικά όλα τα παραπάνω τι να πουν μπροστά στο φετινό φαινόμενο του 37χρονου Κωνσταντίνου Εμμανουήλ. Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Ο,τι και να πεις, ό,τι και να γράψεις δύσκολο να περιγράψεις αυτό που συμβαίνει. Ένας άνθρωπος που μπήκε στην τελευταία στροφή του αγώνα και τα έκανε όλα άνω κάτω. Είτε μιλώντας στην κάμερα και λέγοντας ανυπόστατες φήμες, είτε προκαλώντας επικούς καβγάδες, φέρνοντας όλους τους παίκτες στα όριά τους και φυσικά πάνω και πέρα από όλα εξυπηρετώντας τους σκοπούς του ριάλιτι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

konstantinos_emmanouil_survivor_25


Σε δύο περίπου μήνες το «Survivor» ολοκληρώνει τον κύκλο του. Ηδη τα σχέδια για την επόμενη σεζόν καταστρώνονται και ακούγεται έντονα ότι για μία ακόμη φορά ο Ατζούν Ιλιτζαλί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ θα κάνουν κίνηση – ματ. Μένει να το δούμε και να το επιβεβαιώσουμε. All Star είναι αυτό, δεν είναι και μικρή τηλεοπτική υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Τι ανταλλάγματα θα ζητήσει ο Ερντογάν για να δώσει το πράσινο φως

Αυτοκτονία 14χρονου: Έρευνες για το αν κατέγραψε το τέλος του στο κινητό - Ανησυχία για τα διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου

Οδηγός ταξί μήνυσε μοντέλο του GNTM γιατί ανέβασε βίντεο στo TikTok εν αγνοία του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης