Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τη Χάρις Αλεξίου: «Είναι πολύ μπροστά, σου δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα»

Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τη Χάρις Αλεξίου: «Είναι πολύ μπροστά, σου δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα»

Όσα δήλωσε ο γνωστός  σκηνοθέτης για τη συνεργασία του με την τραγουδίστρια, τη σειρά «Maestro», αλλά και την πορεία του στην τηλεόραση μέχρι σήμερα - Δείτε βίντεο

papakaliatis
Στον καναπέ της «Ελένης» κάθισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η παρουσιάστρια υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τον ταλαντούχο δημιουργό.

Ξεκινώντας τη συζήτησή τους, οι δυο τους αναφέρθηκαν στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους, με την Ελένη Μενεγάκη να εκφράζει το παράπονό της, λέγοντας ότι όταν εκείνος έκανε τις πρώτες σειρές του στο MEGA, δεν του «επιτρεπόταν» να πάει στην εκπομπή της, η οποία μεταδιδόταν σε άλλο κανάλι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjv6x57nwu21)

«Δεν είχα καταφέρει να σε δω, έλεγα “Μήπως δε με συμπαθεί; Δεν γίνεται να μην μπορώ να πιάσω σειρά”», είπε η παρουσιάστρια, με τον ίδιο να γελά.

Η νέα σειρά «Maestro» 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε για την επιστροφή του στην τηλεόραση, με την καινούργια του σειρά «Maestro». Το νέο ερωτικό δράμα του, με φόντο τους Παξούς και την Κέρκυρα, θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο MEGA.

«Ετοίμαζα την τρίτη μου ταινία. Δεν θα γυρνούσα στην τηλεόραση, αλλά με το lockdown άλλαξαν τα πράγματα. Με έπαιρναν τηλέφωνο από την Ελλάδα να κάνω κάτι τηλεοπτικό και είπα γιατί όχι. Έτσι προέκυψε το “Maestro”».

Η ιστορία έχει κεντρικό ήρωα έναν μουσικό, ο οποίος φτάνει σε ένα μικρό νησί για να διοργανώσει ένα φεστιβάλ μουσικής την περίοδο της καραντίνας.

Κλείσιμο
Μιλώντας για την αλλαγή του τίτλου της σειράς, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εξήγησε: «Δεν είναι δάσκαλος, αν και όλοι έτσι τον φωνάζουν. Ο τίτλος της σειράς θα ήταν διπλός, “Maestro” για τους ξένους, “Δάσκαλος” για εδώ, αλλά είδαμε ότι ταιριάζει το “Maestro”».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjv867cdxwux)

Σχετικά με τους χαρακτήρες της σειράς, ανέφερε: «Έχω 8 διαφορετικά μοντέλα ανθρώπων της κοινωνίας αυτής και πραγματεύομαι πολλά διαφορετικά θέματα. Ο άξονας είναι οι ερωτικές ιστορίες, αλλά θίγουμε πολύ περισσότερα πράγματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η ομοφοβία και όλα αυτά που απασχολούν την κοινωνία».

Για τα γυρίσματα της σειράς, αποκάλυψε πως το μόνο που τους δυσκόλεψε πολύ ήταν η κακοκαιρία. «Ήμασταν τυχεροί, γιατί αν δεν είχαμε τους ανθρώπους του νησιού δίπλα μας, δεν θα είχαμε κάνει τίποτα. Μείναμε 2 μήνες εκεί, ήταν μια μοναδική εμπειρία, τους ευχαριστώ πολύ όλους».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjv7cwkjq855)

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε επίσης ότι ήδη υπάρχουν σκέψεις για δεύτερο κύκλο της σειράς, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στο τέλος Αυγούστου από τους Παξούς.

Για τη συνεργασία του με την Χάρις Αλεξίου, δήλωσε: «Την είχα γνωρίσει μέσα από τη Δήμητρα Γαλάνη, αλλά δεν την ήξερα τόσο καλά. Την πήρα τηλέφωνο και της είπα “Έχω γράψει κάτι, θα ήθελα απλά να το διαβάσετε.” Μετά από μερικές μέρες με πήρε τηλέφωνο, μου είπε “Μου αρέσει” και πήγα σπίτι της. Είναι πολύ μπροστά, έδεσε με όλους τους ηθοποιούς, είναι επαγγελματίας». Και συμπλήρωσε: «Με την απλότητά της, με το γήινο χαρακτηριστικό που έχει, σου δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα για να δουλεύεις μαζί της. Είναι απίστευτη κωμικός, είναι εξαιρετική».

Το καστ της σειράς συνθέτουν εξαιρετικοί ηθοποιοί, όπως οι: Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

«Πάντα ήμουν τυχερός με τα καστ και με τους ηθοποιούς που δούλευα. Εδώ είναι η πρώτη φορά που στο 100% έδεσαν με τον ρόλο και του έδωσαν άλλη διάσταση, το πήγαν πιο μπροστά», ανέφερε ο δημιουργός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjv71p4fjvi9)

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς, ανάμεσα στους οποίους ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

«Πάντα, όταν έγραφα κάτι, χτυπούσα την πόρτα τους και έλεγα “Έχω αυτό, θέλετε να το δείτε;”. Eξηγούσα τι ήθελα και τους έπειθα. Ήμουν τυχερός και είναι τιμή μου που δούλεψα με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Ήταν μοναδικό, εξαιρετική εμπειρία», είπε.

Το «Maestro» στις πλατφόρμες

Η νέα σειρά που θα μεταδοθεί από το MEGA τον Οκτώβριο, αναμένεται να βρεθεί και σε γνωστές πλατφόρμες ταινιών και σειρών.

«Το κανάλι και η παραγωγή είναι σε συζητήσεις για να βγει η σειρά και σε πλατφόρμα. Έχει τελειώσει ο μικρόκοσμος που είχαμε κάποτε στην Ελλάδα», τόνισε.



Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Δίνουν 1.000 ευρώ το μήνα για babysitting... σκύλου!

Καρδίτσα: Προσέφυγε στο ΣτΕ η υγειονομικός που απολύθηκε επειδή έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς

Έγκλημα στην Καβάλα: Ο φόνος ήταν προμελετημένος υποστηρίζει η οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης