Met Gala 2022: Η Χίλαρι Κλίντον επέστρεψε στο λαμπερό event μετά από 20 χρόνια

Met Gala 2022: Η Χίλαρι Κλίντον επέστρεψε στο λαμπερό event μετά από 20 χρόνια

Με ένα φόρεμα που είχε κεντημένα τα ονόματα διάσημων γυναικών που θαυμάζει

hillary
Μετά από 20 χρόνια «αποχής» από το Met Gala, η Χίλαρι Κλίντον έδωσε το παρών κι επέλεξε με την εμφάνισή της να προβάλλει τη δύναμη των γυναικών.

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, άντλησε έμπνευση για την εμφάνισή της, στο Met Gala 2022, στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνεται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET), από τις γυναίκες του παρελθόντος της Αμερικής που την έχουν επηρεάσει.

Το φόρεμα Joseph Altuzarra που φόρεσε η Χίλαρι Κλίντον έχει κεντημένα τα ονόματα διάσημων γυναικών που θαυμάζει, όπως η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, η Άμπιγκεϊλ Άνταμς, πολιτικός που αγωνίστηκε για την εκπαίδευση των γυναικών και για την κατάργηση της δουλείας στην Αμερική, η πολιτική ακτιβίστρια υπέρ της κατάργησης της δουλείας, Χάριετ Τάμπμαν και η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Λέιντι Μπερντ Τζόνσον. Επίσης συμπεριέλαβε το όνομα της μητέρας της, Ντόροθι Ρόνταμ.


Σε αποκλειστικό βίντεο της Vogue, η Χίλαρι Κλίντον αποκάλυψε ότι χρησιμοποιήθηκε ο γραφικός χαρακτήρας του Altuzarra για να γραφούν τα ονόματα των διάσημων γυναικών της αμερικανικής ιστορίας, τα οποία στη συνέχεια κεντήθηκαν με το χέρι πάνω στο βυσσινί φόρεμα.

«Ήξερα ότι ήθελα το φόρεμα να έχει ένα προσωπικό στοιχείο για εκείνη» είπε ο Altuzarra στο Vogue. «Όταν κάποια σαν τη Χίλαρι πηγαίνει στο Met, δεν λες "είναι η Χίλαρι στο Met και φοράει ένα φόρεμα". Έχει μεγάλη σημασία. Ένιωθα ότι έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός σχετικά με το τι θα σήμαινε το φόρεμα για το θέμα και την περίσταση».

Κλείσιμο
Ήταν η πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια που η Χίλαρι Κλίντον παρευρέθηκε στο Met Gala.

«Νομίζω ότι είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε ξανά μαζί, υποστηρίζοντας το Μουσείο και το Ινστιτούτο Κοστουμιών και επίσης τιμώντας την Αμερική», είπε κατά την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. «Όχι μόνο τη μόδα της Αμερικής, αλλά πραγματικά το πνεύμα της Αμερικής» εξήγησε.

Όταν σκεφτόταν το δικό της ντύσιμο για το γκαλά, η Κλίντον είπε ότι μίλησε με τον Altuzarra που πρότεινε την ιδέα του κεντήματος.

«Θα γέμιζα ολόκληρο το φόρεμα» είπε γελώντας. «Αποφασίσαμε να μείνουμε σε γυναίκες που δεν είναι πια μαζί μας».



Ειδήσεις σήμερα:

Κατέσχεσαν στα Φίτζι πολυτελή θαλαμηγό που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη

Απίστευτο περιστατικό στη Σαγκάη: «Πέθαναν» ηλικιωμένο και τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ήταν ζωντανός

To ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης