Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ: Τρανς συγγραφέας τη «σκοτώνει» βάναυσα στο βιβλίο της

Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ: Τρανς συγγραφέας τη «σκοτώνει» βάναυσα στο βιβλίο της

Η συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ «καίγεται ζωντανή» σε ένα νέο μυθιστόρημα για τις απόψεις της που θεωρήθηκαν... τρανσφοβικές

rowling-martin-arthro
Με έναν τραγικό θάνατο σκοτώνεται η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, από μία τρανς συνάδελφό της.

Ο λόγος για τη Γκρέτσεν Φέλκερ-Μαρτίν, μία συγγραφέα που όλα δείχνουν ότι θα απασχολεί για αρκετό καιρό τα φώτα της δημοσιότητας μετά από αυτό που ετοίμασε.

Μέσα από την ιδιότητά της συγγραφέως, η Φέλκερ-Μαρτίν εξέφρασε τα συναισθήματά της για τη Ρόουλινγκ, η οποία πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί ως τρανσφοβική.

Οι απόψεις της συγγραφέως του Χάρι Πότερ για την ομοφυλοφιλία, τα τρανς άτομα και οι ισχυρισμοί της, ότι «το βιολογικό φύλο είναι το σωστό», την έχουν φέρει αντιμέτωπη πολλές φορές με σύσσωμη τη λαϊκή οργή, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των απειλών για θάνατο.

Η Φέλκερ-Μαρτίν... πήρε την εκδίκησή της με τον δικό της τρόπο. Στο νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Το Ανθρωποκυνηγητό» σκοτώνει τη Ρόουλινγκ αργά και βασανιστικά και μάλιστα από τα χέρια τρανς ακτιβιστών, σε πυρκαγιά που ξεσπά σε κάστρο της Σκωτίας.

Gretchen_Felker-Martin


Η συγγραφέας τοποθετεί τους «πλούσιους» φίλους της Ρόουλινγκ σε ένα κάστρο στη Σκωτία και ένας από αυτούς στη μέση της νύχτας, αρχίζει να εξοντώνει βασανιστικά τους υπόλοιπους καλεσμένους, όταν κάποιος χτυπά πάνω σε μια λάμπα ή κάτι παρόμοιο. Όλοι αρχίζουν να καίγονται ζωντανοί, προτού καταρρεύσει ολόκληρο το κάστρο.
Κλείσιμο
Η απουσία της Ρόουλινγκ από την επέτειο για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ από τη Warner σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η μεγάλη αντιπαράθεση απέναντί της, είχε κλιμακωθεί και οι διοργανωτές ήθελαν να αποφύγουν οποιαδήποτε ένταση.

Τα τρανσφοβικά σχόλια

Στις 5 Ιουνίου 2020, η Ρόουλινγκ μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Twitter, ένα άρθρο με τίτλο: «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά τον Covid-19 για άτομα με εμμηνόρροια». Η ίδια σχολίασε: «"Άτομα με εμμηνόρροια". Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη γι' αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει... Wumben; Wimpund; Woomud;»
Το σχόλιό της ξεσήκωσε αμέσως μία θύελλα αντιδράσεων, με τα πληκτρολόγια να παίρνουν «φωτιά» και να γεμίζουν με σχόλια την ανάρτησή της, τα οποία την ανέφεραν «τρανσφοβική» και επισήμαναν ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες που έχουν εμμηνόρροια. «Άνδρες τρανς που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φυλομετάβαση έχουν ακόμα εμμηνόρροια», την ενημέρωσε κάποιος.

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ξέρω ότι το γνωρίζετε αυτό γιατί σας το έχουν πει επανειλημμένα, αλλά οι τρανς άνδρες μπορούν να έχουν εμμηνόρροια». «Non-binary άτομα μπορούν να έχουν εμμηνόρροια. Εγώ, μια 37χρονη γυναίκα με μήτρα, δεν έχω εμμηνόρροια εδώ και μια δεκαετία. Οι γυναίκες δεν καθορίζονται από την περίοδό τους», αναφέρει μία άλλη γυναίκα στο σχόλιό της.

Παρά τη μεγάλη αναστάτωση, η Ρόουλινγκ όχι μόνο δεν ανακάλεσε τα όσα έγραψε, αλλά συνέχισε να δημοσιεύει τις αντι-τρανς απόψεις της στο διαδίκτυο, δημιουργώντας ολόκληρο κίνημα εναντίον της, εν μέσω μάλιστα, μία περιόδου όπου ο κόσμος πασχίζει περισσότερο από ποτέ, να φέρει τη φυλετική ισότητα και την εξάλειψη του ρατσισμού.

Η ίδια προσπάθησε να υπερασπιστεί την άποψή της με ένα άλλο tweet, στο οποίο πυροδότησε ακόμη περισσότερο την οργή των ακολούθών της. Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους τρανς ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια. Η ιδέα ότι οι γυναίκες σαν εμένα, που δείχνουν κατανόηση στους τρανς ανθρώπους εδώ και δεκαετίες επειδή είναι ευάλωτοι, όπως οι γυναίκες, π.χ. απέναντι στην ανδρική βία, "μισούν" τα τρανς άτομα γιατί πιστεύουν ότι το φύλο είναι πραγματικό και έχει απτές συνέπειες είναι ανοησία».



Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης