Νίκος Βερλέκης: «Ένας σκηνοθέτης περνούσε από τους ηθοποιούς και μύριζε τις μασχάλες τους, ήταν εξευτελιστικό»

Νίκος Βερλέκης: «Ένας σκηνοθέτης περνούσε από τους ηθοποιούς και μύριζε τις μασχάλες τους, ήταν εξευτελιστικό»

Ο ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, την προσωπική του ζωή, το ελληνικό #metoo και τις δικές του «άσχημες» συνεργασίες

verlekis
Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Νίκος Βερλέκης κι αναφέρθηκε στον ελληνικό κινηματογράφο και την καριέρα του, ενώ εξήγησε επίσης πως ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια πρόταση για συμμετοχή σε σειρά που να τον έχει κάνει «κλικ».

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» κι αρχικά, αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί: «Δεν έχει έρθει ακόμα κάποια πρόταση που να με έχει ικανοποιήσει στη μυθοπλασία. Δεν θέλω να απέχω από την τηλεόραση, δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί, όμως αν δεν κάνεις και κάτι που σου αρέσει, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εμφανίζεσαι. Η πρώτη μου κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στο "Μία κυρία στα μπουζούκια" του Γιάννη Δαλιανίδη. Ήταν μια μικρή εμφάνιση, μια σκηνή όλη κι όλη».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο φλερτ που έχει δεχτεί και απάντησε στο αν έχει ανταποκριθεί ποτέ. .

«Δεν ερχόμουν ποτέ σε δύσκολη θέση, γιατί ήξερα να ανταποκριθώ και αρνητικά και θετικά σε περίεργες προτάσεις. Ασφαλώς και ανταποκρίθηκα θετικά σε κάποιες ερωτικές προτάσεις. Και ποιος δεν ανταποκρίνεται; Αν σου αρέσει ένας άνθρωπος, ανταποκρίνεσαι, αν δεν σου αρέσει, όχι. Υπήρξαν βέβαια, και άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πουν το όχι εύκολα. Ασφαλώς με φλέρταραν έντονα εκείνη την περίοδο και φλέρταρα κι εγώ. Το φλερτ εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο ελεύθερο από ότι είναι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjd8md5j1cdt)
Κλείσιμο

Για τη γνωριμία του με την αγαπημένη του, Ειρήνη Παππά, ο Νίκος Βερλέκης δήλωσε: «Είχε έρθει ο Μιχάλης Κακογιάννης να δει μια παράσταση και μετά φύγαμε από την παράσταση μερικά άτομα και πήγαμε στο σπίτι της Ειρήνης Παππά. Έτσι τη γνώρισα. Την ημέρα που βγήκαμε και φάγαμε μαζί, ξενυχτήσαμε μιλώντας μέχρι τις οκτώ το πρωί. Στις οκτώ το πρωί έφυγα από το σπίτι, μετά ξαναγύρισα και από τότε, δεν έφυγα ποτέ. Μείναμε μαζί για οκτώ χρόνια».

Όσο για το μυστικό που κάνει τον έρωτα μεταξύ τους να αντέχει στον χρόνο, ο ηθοποιός εξήγησε: «Το στοιχείο που κάνει τη σχέση με τη γυναίκα μου να αντέχει στο χρόνο, είναι "να βάζεις νερό στο κρασί σου". Επίσης, είχαμε κάνει μια συμφωνία παλιότερα με τη γυναίκα μου, πως ό,τι κι αν συμβεί την ημέρα, το βράδυ, στο κρεβάτι, θα είμαστε αγκαλιά και όλα καλά».

Αργότερα, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος συναδέλφων του, και το κίνημα του #metoo. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν γνώριζε ο ίδιος για κάποιο από τα περιστατικά, θα το είχε καταγγείλει ήδη. 

«Την περίοδο που ήμουν μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου στο  ΣΕΗ, δεν είχαμε καταγγελίες τέτοιου τύπου. Με σόκαραν αυτά που ακούστηκαν, είναι καταδικαστέα. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Ναι, είχαμε ακούσει για διάφορα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα. Αν ήξερα, θα το είχα καταγγείλει εγώ ο ίδιος», είπε σχετικά.

Ο ίδιος πάντως, δεν έχει βιώσει ποτέ εργασιακό bullying, όπως αναφέρει. «Κατά καιρούς, κάποιοι μιλούσαν για εργασιακό εκφοβισμό., όχι όμως σε δουλειές που ήμουν εγώ. Τα ακούγαμε, αλλά δεν μας έκανε και μεγάλη εντύπωση. Εμείς οι παλιότεροι είχαμε συνηθίσει σε αυτό το είδος, γιατί οι παλιότεροι σκηνοθέτες ήταν λίγο σκληροί με τους ηθοποιους. Δεν τολμούσαμε να πούμε ότι ο τάδε με έβρισε», εξήγησε ο ηθοποιός. 

Τέλος, έκανε κι ο ίδιος μία αποκάλυψη για μια συνεργασία που είχε στο παρελθόν.  «Θυμάμαι ότι περνούσε ένας σκηνοθέτης από τους ηθοποιους και μύριζε τις μασχάλες τους και τα παπούτσια τους. Αυτά τα πράγματα γίνονταν δημόσια και μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση τότε αυτό, είχα ενοχληθεί πολύ. Ήταν εξευτελισμός για τα παιδιά. Σήμερα πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στους ανθρώπους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μία, δύο φορές έχω αντιμετωπίσει άσχημες συμπεριφορές από συνάδελφους. Μάλωσα, διαφώνησα και στο τέλος, σηκώθηκα και έφυγα. Έχω αποχωρήσει από θεατρική παράσταση και από τηλεοπτική σειρά πριν ξεκινήσει και δεν το μετάνιωσα».


Ειδήσεις σήμερα:

Σαγκάη: Σε σύγχυση η κυβέρνηση, ως την Τετάρτη θα άρει το lockdown ενώ τα κρούσματα αυξάνονται


O Κρις Νοθ μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο απειλεί ότι θα αποκαλύψει πράγματα που συνέβησαν πίσω από τις κάμερες


Μπακς-Μπουλς: Το double double του Γιάννη Αντετοκούνμπο από... ημίχρονο και οι Έλληνες του Fiserv Forum - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης