Cuba Gooding Jr.: Για να αποφύγει τη φυλακή δήλωσε ένοχος στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Cuba Gooding Jr.: Για να αποφύγει τη φυλακή δήλωσε ένοχος στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Από το 2019 περίπου 20 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση - Τον Οκτώβριο ο ηθοποιός θα κανακάτσει στο εδώλιο - Η συμφωνία που έκανε με τους εισαγγελείς και οι όροι του δικαστηρίου

Cuba
O βραβευμένος με το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου Cuba Gooding Jr. κατηγορείται από τρεις γυναίκες ότι τις θώπευσε παρά τη θέλησή τους. Ο ηθοποιός η δίκη του οποίου έγινε χθες στο Μανχάταν δήλωσε ένοχος και έτσι θα αποφύγει τη φυλάκιση.

Ο 54χρονος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Jerry Maguire» - βρέθηκε αντιμέτωπος με έξι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και βίαιη επαφή.

O ηθοποιός είπε στον δικαστή ότι «φίλησε τη σερβιτόρα στα χείλη της» χωρίς τη συγκατάθεσή της στο νυχτερινό κέντρο LAVO της Νέας Υόρκης.

Όμως από το 2019 περίπου 20 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον 53χρονο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για πλημμέλημα στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν για το μη συναινετικό φιλί που έδωσε σε μια γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το 2018.

Μετά την απόφαση το δικαστήριο απαιτεί από τον ηθοποιό να συνεχίσει τη θεραπεία για να απεξαρτηθεί από το κατάχρηση αλκοόλ.

«Εκτιμούμε πλήρως και πιστεύουμε όλους όσους κατέθεσαν σε αυτήν την υπόθεση. Ευχαριστούμε επίσης τις γυναίκες και τους μάρτυρες που συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας», είπε η εισαγγελέας κατά την εμφάνιση του ηθοποιού στο δικαστήριο.

Κλείσιμο


Ο Gooding είχε βρεθεί αντιμέτωπος με έως και ένα χρόνο φυλάκισης με την κατηγορία ότι είχε θωπεύσει το στήθος τριών γυναικών χωρίς τη θέλησή τους.

Ο ηθοποιός συνελήφθη για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2019 σε ξενοδοχείο Moxy στη Νέα Υόρκη.

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε επίσης ότι τσίμπησε τους γλουτούς μιας άλλης γυναίκας και υπέβαλε μια γυναίκα σε «σεξουαλική επαφή χωρίς συγκατάθεση» σε νυχτερινό κέντρο.

Ο πρώην εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς Τζούνιορ είχε αρχικά αρνηθεί να δώσει στον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό μια συμφωνία που δεν συνεπαγόταν φυλάκιση. Αλλά διαπραγματεύτηκε μια πιο επιεική συμφωνία με τον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ.

Ο ηθοποιός έχει ιστορικό να ψηλαφίζει γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο Gooding είχε αρχικά δηλώσει αθώος για τα τρία ξεχωριστά περιστατικά και η δίκη του είχε αναβληθεί επανειλημμένα λόγω της πανδημίας.

Η συμφωνία επιτρέπει επίσης στις τρεις γυναίκες να μιλήσουν για τις οδυνηρές στιγμές που έζησαν.

Ο ηθοποιός είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Ira Judelson είναι ο άνθρωπος που κανόνισε την εγγύησή του και από το πελατόλόγιό του έχουν περάσει ήταν οι DMX, Ja Rule αλλά και ο Harvey Weinstein.

Η υπόθεση ήρθε στο φως χάρη στο κίνημα #MeToo που συγκλόνισε τη βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ.

Αντιδράσεις στο Twitter
Αρκετοί είναι πάντως οι χρήστες στο Twitter που υποστηρίζουν πως οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους φτωχούς και τους πλούσιους δεν τους αγγίζει κανείς.




Ειδήσεις σήμερα:

110 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού σε 16 φωτογραφίες

Κίνα: Τι τρέχει στα αλήθεια στη Σαγκάη - Γιατί είναι τόσο τρομοκρατημένοι οι Κινέζοι

Δολοφονία Καρολάιν: Στο βήμα του μάρτυρα σήμερα η σύμβουλος ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε το ζευγάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης