Κληρονομιά Τράγκα: Δεσμεύεται η περιουσία από το «Ξέπλυμα Χρήματος»

Κληρονομιά Τράγκα: Δεσμεύεται η περιουσία από το «Ξέπλυμα Χρήματος»

Θέμα λίγων ημερών η έκδοση του πορίσματος που θα βάζει μπλόκο σε ακίνητα και λογαριασμούς - Η έρευνα επικεντρώνεται στη σύζυγό του Μαρία Καρρά, η οποία θεωρείται ότι συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό - Δεν εμφανίστηκε στην τηλεδιάσκεψη για την αποδοχή της διαθήκης η χήρα

giwrgos-tragkas-22
Ο εκλιπών δημοσιογράφος, εκδότης και αρχηγός πολιτικού κόμματος Γιώργος Τράγκας αποδείχτηκε μετά θάνατον ένας σύγχρονος Μίδας του real estate, έχοντας επενδύσει σε «χρυσά» ακίνητα συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που αυτά ακριβώς τα «χρυσά» ακίνητα και όχι μόνο βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται το πόρισμα των ελεγκτών, που φέρεται να επικεντρώνεται κυρίως στη Μαρία Καρρά, τη χήρα του δημοσιογράφου και εκδότη. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις διαρροές, η τελευταία σύζυγος του «Θείου», όπως τον αποκαλούσαν, φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στο Μονακό και τις ΗΠΑ.
f1_264353
Η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας των Αρχών.

Αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν και ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των τραπεζικών ιδρυμάτων στους οποίους ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του διατηρούσαν κοινούς καταθετικούς λογαριασμούς. Την ίδια στιγμή, ελέγχονται εξονυχιστικά τα «πόθεν έσχες» και οι φορολογικές δηλώσεις του εκλιπόντος αλλά και της συζύγου του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επιτέλους από το εξωτερικό τα στοιχεία για τις εταιρείες και τους ισολογισμούς τους καθώς και αναλυτικές καταστάσεις των κινήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε από κοινού το ζεύγος.

Κατόπιν θα γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί αν συνάδουν και σε περίπτωση διαφοράς να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια φορολογικός κάτοικος του Μονακό, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα αποκαλύψουν τα στοιχεία που αναμένει η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για μία περιουσία η οποία αποτιμάται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ. Πηγές στενά προσκείμενες στην υπόθεση εικάζουν ότι μετά τη σύνταξη του πορίσματος και εφόσον προκύψουν τα στοιχεία, η αρμόδια ελεγκτική αρχή θα προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών.

Η Μαρία Καρρά εδώ και αρκετό καιρό κατοικεί πλέον στο εξωτερικό και από εκεί συντονίζει τις όποιες ενέργειες αφορούν τη μυθική κληρονομιά με τα 17 ακίνητα, τα εκατομμύρια ευρώ των καταθέσεων, τα αυτοκίνητα και τις θυρίδες σε τράπεζες του Μονακό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ράβδοι χρυσού στο εξωτερικό που φέρεται να αγοράστηκαν σχετικά πρόσφατα και ένα τουλάχιστον ίχνος «κίνησης» από τραπεζικό λογαριασμό, που έγινε μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Οπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών ζήτησε «συνδρομή σε έρευνα», σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε αποκλειστικά το «ΘΕΜΑ»: «Παρακαλούμε με κοινοποίηση της παρούσας στα μέλη σας, να λάβουμε αντίγραφα των οποιωνδήποτε εξωδίκων» που αντάλλαξαν η Μαρία Καρρά, ο Γιάννης Τράγκας και ο Φρειδερίκος Τράγκας από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.
f4_20211216151341_1D8A4223
Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας ακολουθούν πλέον κοινή γραμμή όσον αφορά στην κληρονομιά του πατέρα τους
Κλείσιμο

Η «συνάντηση» των απέναντι

Την Παρασκευή η χήρα του δημοσιογράφου θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνάντηση με τους δύο γιους του συζύγου της, προκειμένου να γίνει επιτέλους η αποδοχή της πολυσυζητημένης διαθήκης του. Τελικά επέλεξε να μην παραστεί και το ραντεβού να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού προτίμησε να μην ταξιδέψει στην Αθήνα, απόρροια ίσως των όσων έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο δεν πραγματοποίησε ούτε αυτή την παρουσία (μέσω τηλεδιάσκεψης) ώστε να συμφωνήσουν για την αποδοχή της διαθήκης.

Ο Γιάννης Τράγκας με τον οποίο συμπορευόταν αρχικά στο ζήτημα της κληρονομιάς έχει πλέον αποστασιοποιηθεί και με δικηγόρο τον Νίκο Αγαπηνό συμπλέει ουσιαστικά με τον αδελφό του Φρέντυ, τον οποίο εκπροσωπεί ο Θέμης Σοφός. Η κυρία Καρρά εκπροσωπείται από δύο τουλάχιστον δικηγορικά γραφεία, αφού ο Νίκος Αγαπηνός τής γνωστοποίησε με εξώδικη επιστολή ότι παραιτείται από δικηγόρος της. Της απέστειλε μάλιστα και τιμολόγιο, το οποίο μέχρι τις αρχές της εβδομάδας δεν είχε εξοφληθεί από τη Μαρία Καρρά, τη γυναίκα που έγινε σημείο αναφοράς στον ενδοοικογενειακό πόλεμο των Τράγκα.

Είναι η πολλοστή φορά άλλωστε που η χήρα του δημοσιογράφου άλλαξε το ραντεβού για την αποδοχή της περιώνυμης διαθήκης που συντάχθηκε ιδιοχείρως από τον εκλιπόντα στο Μονακό πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, πάντως, φέρεται να ήταν η εν γένει στάση της αυτή που έφερε μια θρυαλλίδα εξελίξεων τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση της τεράστιας περιουσίας του «θείου Γιώργου». «Σπίτια μου, σπιτάκια μου...» Μιας περιουσίας που άφησε άφωνη την ελληνική κοινωνία όταν αποκαλύφθηκε σε όλο της το εύρος, αφού πλην ελαχίστων πολύ δικών του ανθρώπων και της τελευταίας συζύγου του, ελάχιστοι ήξεραν τη real estate «αυτοκρατορία» που είχε στήσει. Αυτό που ήξεραν όλοι ήταν η περίφημη βίλα της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή, μια εντυπωσιακή κατοικία στην οποία είχε καλέσει αρκετές φορές φίλους και στενούς συνεργάτες του.

IMG_6117
Η χειρόγραφη διαθήκη που άφησε ο δημοσιογράφος

Ομως, όταν έγιναν γνωστά το επιβλητικό διαμέρισμα στο Παρίσι, τα δύο σπίτια στην Μύκονο, άλλα δύο στην Πολιτεία, ένα στην Ακρόπολη το οποίο «χάθηκε» μαζί με την προκαταβολή αφού η εξόφλησή του δεν έλαβε χώρα την ημέρα που έπρεπε σύμφωνα με το συμφωνητικό, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Σεν Τροπέ, το διαμέρισμα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, αυτό στο Λας Βέγκας, έτερο στο Μαϊάμι, άλλο ένα στο Μπέβερλι Χιλς και ένα στην Ουάσινγκτον, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Οχι όμως και η κυρία Καρρά, που ήξερε όλα τα ακίνητα αλλά επέμεινε να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για κάποια από αυτά, αφού οι γιοι του δημοσιογράφου έμαθαν εσχάτως για το Σεν Τροπέ, το Μπέβερλι Χιλς και την Ουάσινγκτον, μετά τις σχετικές έρευνες. Επίσης, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, η χήρα του δημοσιογράφου προέβη και σε μια άλλη κίνηση που, αν μη τι άλλο, προκάλεσε σχόλια στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Ζήτησε από τον εκτελεστή της διαθήκης στο Μονακό να ενημερώσει τον Ελληνα συμβολαιογράφο που είχε ορίσει ο άνδρας της εκτελεστή, ότι δεν θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του. Με λίγα λόγια, φέρεται να του ζήτησε να μείνει μακριά από την υπόθεση, κάτι που επίσης προκαλεί απορίες, ειδικά από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος συμβολαιογράφος ήταν άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του συζύγου της και έχει χειριστεί όλες τις υποθέσεις του.

Το Παρίσι και ο «Μίδας των ακινήτων»

Το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν η Μαρία Καρρά χάσει την εκπροσώπησή της από το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού, η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα, ειδικά μετά τα αποκαλυπτήρια της ιδιόχειρης διαθήκης. Η χήρα του δημοσιογράφου φέρεται μάλιστα να απαίτησε, προκειμένου να παραστεί σε μια συνάντηση των τριών, να κινηθούν δικαστικά σε κοινό μέτωπο κατά του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ».

Αιτία; Οι αποκαλύψεις που χάλασαν τις ήρεμες και πολυτελείς έναστρες νύχτες που ανέμενε να ζήσει στην Κυανή Ακτή, στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη και το Μπέβερλι Χιλς - για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα μυθικά σπίτια του Γιώργου Τράγκα. Αυτά που έκαναν την κοινή γνώμη να αναρωτιέται πώς αγοράστηκαν, όσο καλοπληρωμένος κι αν ήταν ο εκλιπών, αφού η αξία τους φαίνεται να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τα 60 εκατ. ευρώ. Γνώστης της αγοράς του real estate έλεγε προ ημερών ότι μόνο το διαμέρισμα στη Βικτόρ Ουγκό αξίζει περί τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή προστέθηκε άλλο ένα ακίνητο στον κατάλογο, το οποίο βρίσκεται στην Αράχωβα.

Μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, η οποία δεν τελεσφόρησε, Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο προκειμένου να ταξιδέψουν στη Γαλλία και το Μονακό για να ενημερωθούν για τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες που διατηρούσε ο πατέρας τους σε δύο τουλάχιστον χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα πάνε και στις ΗΠΑ προκειμένου να μάθουν για τα εκεί περιουσιακά στοιχεία του, καθώς και αν μετά τον θάνατό του υπήρξαν κινήσεις σε λογαριασμούς του.


Δείτε εδώ φωτογραφίες από ορισμένα ακίνητα της  περιουσίας του Γιώργου Τράγκα:


- Μονακό
du-Larvotto-1
Du Larvotto
monaco-eden-star
Monaco eden star
patio-palace-3
Έρευνες στο Μονακό Οι έρευνες στο Μονακό εστιάζονται στο ακίνητο που βρίσκεται στο Le Piato Palace (Hector Otto 41) και αναφέρεται ως έδρα της εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών Media Power Consulting, που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας. Ακόμη, ελέγχεται αν ανήκει στον δημοσιογράφο και επιχειρηματία διαμέρισμα σε ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Du Larvotto.Ο Γιώργος Τράγκας είχε δώσει ως διεύθυνση κατοικίας του στο Μονακό ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος πολυώροφων κυρίως κατοικιών Eden Star στο λιμάνι του Φοντβιέιγ

- Νίκαια Γαλλίας
Eνοικιαστήριο στη Rochebaron
villa_rochebaron
rochebaron
rochebaron2
rochebaron3
rochebaron4
rochebaron5
Η βίλα προσφέρεται για ενοικίαση από ιστότοπους ανάλογων υπηρεσιών και η τιμή ανά βραδιά ξεκινά από περίπου 700 ευρώ τον χειμώνα και φτάνει κοντά στα 1.000 ευρώ το καλοκαίρι. Εμφανίζεται ως «luxury pool villa» και προσφέρει, μεταξύ άλλων, «dreamlike sea view», τέσσερα υπνοδωμάτια και πριβέ πισίνα

- Πολιτεία
politeia
politeia2
politeia3
politeia4
Αναζητείται εσπευσμένα αγοραστής για τη βίλα Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να αναζητείται αγοραστής για μια έπαυλη στην Πολιτεία, πραγματικό κόσμημα, όπως φανερώνουν οι σχετικές φωτογραφίες. Η βίλα, εμβαδού 550 τ.μ. παρακαλώ, διαθέτει όλες τις ανέσεις και τις πολυτέλειες. Όπως αναφέρεται στο σχετικό υλικό που συνοδεύει τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, υπάρχει ένα master full bathroom en suite wardrobe, υπνοδωμάτια επισκεπτών με en suite μπάνια (with jacuzzi), ένα extra spare δωμάτιο (περπάτημα στην ντουλάπα / playroom!), μια σοφίτα (για δωμάτιο οικονόμου) και μια «open plan kitchen with dining area». Επίσης, από τα δυνατά σημεία που μπορούν να προσελκύσουν κάθε ενδιαφερόμενο με υψηλές απαιτήσεις, ροπή στην καλοπέραση και τη χαλάρωση είναι η εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με γυαλί και ανοιγόμενη οροφή, αλλά και το γυμναστήριο σε μια όμορφη γωνιά με θέα. Για να μην υπάρχουν έγνοιες, το σπίτι παρέχει μέχρι και δωμάτιο ασφαλείας (νυχτερινή φύλαξη με CCTV). Φυσικά, διαθέτει και κλειστό εσωτερικό πάρκινγκ, αλλά και δύο επιπλέον εξωτερικές θέσεις στάθμευσης μπροστά από το σπίτι. Αν και μπερδεύει το γεγονός ότι στη διπλανή Εκάλη ο Γιώργος Τράγκας διέθετε, ως κύρια κατοικία του στην Αθήνα, τη βίλα με την τραγική (προ)ιστορία, καθώς ανήκε πριν στην οικογένεια Χρυσαφίδη, τα μέλη της οποίας βρέθηκαν το 1991 δολοφονημένα, μετά από άγριο βασανισμό στο υπόγειο της οικίας, το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για το ίδιο σπίτι, αλλά για ένα ακόμα (άγνωστο μέχρι πριν από λίγο καιρό) της συλλογής του.
ΝΙΚΑΙΑ: Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur

TRAGAS_COTE_D_AZUR1
TRAGAS_COTE_D_AZUR2
TRAGAS_COTE_D_AZUR3
TRAGAS_COTE_D_AZUR4
TRAGAS_COTE_D_AZUR5
Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια. Εκεί όπου η λαχτάρα για ηρεμία συναντούσε τη μαγεία του γαλλικού Νότου και του επέτρεπε να είναι κοντά στην επιχειρηματική βάση που διατηρούσε στο διπλανό Μονακό.

ΗΠΑ: To «American dream» σε τρία ακίνητα
TRAGAS_USA
Το αμερικάνικο όνειρο σε τρία ακίνητα, που φέρεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών. Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ. Ολος ο παράδεισος σε μια γωνιά, έστω και με υγρασία. Το δεύτερο στην 5η Λεωφόρο στο Midtown της Νέας Υόρκης, ένας από τους πιο ακριβούς και ίσως ο πιο φημισμένος δρόμος του κόσμου. Και το τρίτο στο Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που στολίζουν τη Las Vegas Boulevard South, στο πιο πολυτελές σημείο της πόλης και στέκουν ακομπλεξάριστα ανάμεσα στο «Bellagio Hotel» και το «MGM Grand» - οι κοινοί θνητοί τα θυμούνται μόνο από την ταινία «Ocean’s Eleven».

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ακίνητο-κόσμημα με θέα στον Ιερό Βράχο
TRAGAS_ACROPOLIS_1
TRAGAS_ACROPOLIS_2
TRAGAS_ACROPOLIS_3
TRAGAS_ACROPOLIS_4
Και μόνο η θέα της Ακρόπολης από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος. Ακίνητο-κόσμημα στη συλλογή του εκδότη, προσθέτει κύρος και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο -καθώς το ακίνητο δινόταν και για βραχυχρόνια ενοικίαση- τη μοναδική εμπειρία να θαυμάζει τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα με την άνεση που προσφέρει η σπιτική θαλπωρή.ΠΑΡΙΣΙ: Σπίτι-έργο τέχνης κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου
TRAGAS_PARIS_1
TRAGAS_PARIS_2
TRAGAS_PARIS_3
TRAGAS_PARIS_4
TRAGAS_PARIS_5
Κομψοί πολυέλαιοι, ξύλινοι τοίχοι που κρύβουν μυστικά αιώνων, ζεστά χαλιά, επιβλητικοί καναπέδες που σε καλούν σαν σειρήνες κοντά τους, πίνακες για εκλεπτυσμένους θαυμαστές της υψηλής τέχνης και αρχοντικά μάρμαρα συνθέτουν το σκηνικό στη βίλα επί της οδού Βικτόρ Ουγκό, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι...


Δείτε βίντεο: Κληρονομιά Τράγκα: Έρευνα σε όλους από το «Ξέπλυμα Χρήματος» - Εντοπίστηκαν και ράβδοι χρυσού
Κληρονομιά Τράγκα: Έρευνα σε όλους από το «Ξέπλυμα Χρήματος» - Εντοπίστηκαν και ράβδοι χρυσούΕιδήσεις σήμερα

Αγωνία για 41χρονο στη Λάρισα - Αγνοείται για 12η ημέρα

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας

Τι λένε οι ειδικοί μετά την έξαρση των σεισμών στη Θήβα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης