«Λύγισε» ο Δημήτρης Παπανικολάου on air: Αποκάλυψε ότι η κόρη του είναι στο φάσμα του αυτισμού

«Λύγισε» ο Δημήτρης Παπανικολάου on air: Αποκάλυψε ότι η κόρη του είναι στο φάσμα του αυτισμού

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, αποφάσισε να μιλήσει και για όσα βιώνει το παιδί του προκειμένου να βοηθήσει και άλλες  οικογένειες

papanikolaou1
Την απόφαση να μιλήσει για την κόρη του και να αποκαλύψει ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου. 

Ο
 παλαίμαχος μπασκετμπολίστας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και ζήτησε να βοηθηθούν όλα τα παιδιά.  «Ο αυτισμός έχει διάφορες λειτουργικότητες και όλη αυτή την προσπάθεια με το UniquAll, την ξεκίνησα λόγω της κόρης μου. Είναι και η κόρη μου στο φάσμα του αυτισμού. Μας παρακολουθεί. Είναι ένα υπέροχο κορίτσι», είπε ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Δημήτρης Παπανικολάου και πρόσθεσε:

«Ρωτήσαμε την Άρια και τους σύμβουλους ψυχικής υγείας και είδαμε ότι για το καλό της αλλά και για το καλό όλων των παιδιών είναι καλύτερα να το μοιραστούμε. Η Άρια μου είπε ότι πρέπει να το πω. Παιδιά συγγνώμη χαλάω την εκπομπή», δήλωσε, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Έχω κάνει μεγάλη προετοιμασία, δεν ήθελα να κάνω επίκληση στο συναίσθημα… Ό,τι έχω πει για μένα είναι αλήθεια, ο λόγος που μίλησα είναι η Άρια και επειδή δεν μου αρέσει η λέξη “επώνυμος”, όλοι έχουν ένα επώνυμο. Όταν είδα ότι κάνουν αυτά τα πράγματα στην Άρια που ο μπαμπάς της έχει μια αναγνωρισιμότητα, σκέφτηκα “τι θα κάνουν σε κάποιον που δεν τον ξέρουν;”. Θέλω να πω στον κόσμο – δεν θέλω να παρουσιαστώ σαν Άγιος- είχα και έπαρση, και αλαζονεία, μπορεί και εγώ να προσέβαλα κάποιον. Όλοι κάνουμε λάθη, αρκεί να μην είναι τόσο σοβαρά.

Ρωτήσαμε την Άρια, γιατί όλοι οι γονείς έχουμε ένα άγχος για το μετά. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. O αυτισμός δεν είναι επιλογή, η συμπεριφορά απεναντί του είναι. Καλό είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, αλλά είμαστε στο μηδέν», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πλατό και ζητώντας συγγνώμη που δυσκολεύτηκε να το πει.

«Να πάρουν θάρρος σήμερα οι οικογένειες, και μετά θα βγούμε με χαμόγελο και θα τα καταφέρουμε!», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cizoboacfesx)


Η παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου εμφανώς συγκινημένη με τα λόγια του καλεσμένου της και το μεγαλείο ψυχής και ανθρωπιάς που έχει, δεν μπόρεσε να κρατήσει στο τέλος τα δάκρυά της και τον ευχαρίστησε που άνοιξε για άλλη μια φορά τη ψυχή του δημοσίως.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cizn5a47z97l)

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μαζί με τη σύζυγό του, Έλια Παπαηλίου, μετά την αποκάλυψή του, ότι διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ.

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας είχε εξηγήσει ότι βρισκόταν στο αρχικό στάδιο του αυτισμού, κάτι που ανακάλυψε μετά την επίσκεψή του σε ειδικό ψυχικής υγείας. «Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας. Όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα», ενώ πρόσθεσε επίσης, πως είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση: «Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο. Δεν μπορώ να χαλαρώσω, θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι».

Η σύζυγός του, Έλια Παπαηλίου, για την οποία ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε σήμερα ότι στέκεται δίπλα του «βράχος» από την πρώτη στιγμή, είχε μιλήσει παλαιότερα για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αγαπημένος της:  «Τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση. Μου είπε ότι ο σύζυγός μου μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα, όμως, γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια. Στην καθημερινότητα ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του. Τον κουράζει, όταν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός», εξήγησε.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Πλατανιά στο νότιο Πήλιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 3.000 άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το θέατρο της Ρούλας μετά την πρώτη απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης