Ο Μπέκαμ παραχώρησε το Instagram του σε Ουκρανή παιδίατρο που εργάζεται σε μαιευτήριο - καταφύγιο στο Χάρκοβο

Ο Μπέκαμ παραχώρησε το Instagram του σε Ουκρανή παιδίατρο που εργάζεται σε μαιευτήριο - καταφύγιο στο Χάρκοβο

Η dr. Iryra δείχνει στους 71,5 εκατ. followers του ποδοσφαιριστή πως ζουν οι έγκυες και τα νεογέννητα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες μέσα από το καταφύγιο

David_Bechkam
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παραχώρησε σε μια Ουκρανή γιατρό τον λογαριασμό του στο Instagram, τον οποίο ακολουθούν 71,5 εκατομμύρια χρήστες, για να δείξει με τον πιο ρεαλισιτκό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές στα αυτοσχέδια νοσοκομεία. Ο πρεσβευτής της UNICEF και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παρέδωσε το Instagram του στην Dr. Iryna, η οποία είναι επικεφαλής ενός περιγεννητικού κέντρου στο Χάρκοβο. O σκοπός είναι ιερός καθώς θέλει να δείξει στους ακόλουθούς του τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί σε καθημερινή βάση αλλά και να ενθαρρύνει τις δωρεές.

Συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες δείχνουν νεογέννητα μωρά και ασθενείς να νοσηλεύονται σε ένα υπόγειο. Την ίδια ώρα η παιδίατρος και αναισθησιολόγος με το όνομα Iryna αλλά και άλλοι συνάδελφοί της βοηθούν τις εγκύους να γεννήσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες με ασφάλεια.

Μιλώντας σε ένα βίντεο στο Instagram, ο Μπέκαμ που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα λέει: «Γεια σε όλους, παραδίδω το Instagram μου στην Iryna, την επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας όπου βοηθά εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια. Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν φτάσει εδώ βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν κάτω από φρικτές συνθήκες».

Κλείσιμο

Δραματικά πλάνα από το καταφύγιο - αυτοσχέδιο μαιευτήριο δείχνουν την Iryna πώς είναι η μέρα της στην πρώτη γραμμή.

Katafygio
Πλάνο μέσα από το καταφύγιο

Giatrtos
Η dr. Iryna από την πρώτη μέρα του πολέμου βοηθάει εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια τα μωρά τους
Η Iryna είπε ότι τώρα εργάζεται νυχθημερόν από την πρώτη μέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία. Όλα τα μωράκια που γεννιούνται μπαίνουν στην εντατική για να μην κινδυνεύσουν καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν στο καταφύγιο.

Firts_Day
ypogeio


Γράφοντας στα Stories της η Iryna λέει: «Την πρώτη μέρα του πολέμου, όλες οι έγκυες γυναίκες και οι μητέρες μεταφέρθηκαν στο υπόγειο. Ήταν ένα τρομερό τρίωρο που περάσαμε μαζί. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πάμε τα μωρά που βρίσκονται σε εντατική θεραπεία στο υπόγειο. Οι πρώτες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Έπρεπε να μάθουμε πώς να δουλεύουμε με βομβαρδισμούς. Δουλεύω όλη μέρα».

Η Iryna μίλησε για τη βάναυση πραγματικότητα του πολέμου και πώς οι πόλεις τους έχουν καταστραφεί - αφήνοντας ευάλωτες και άστεγες ολόκληρες οικογένειες.

Και πρόσθεσε: «Τώρα, δεν είμαι μόνο επικεφαλής του κέντρου αλλά συνεχίζω να εργάζομαι ως παιδοαναισθησιολόγος. Εργάζομαι όπου μπορώ και προσφέρω συναισθηματική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη».

Gianna


Αυτή είναι η Yana και ο γιος της Mykhailo. Γεννήθηκε τη δεύτερη μέρα του πολέμου με αναπνευστικά προβλήματα. Είναι καλύτερα τώρα, αλλά το σπίτι της οικογένειάς του καταστράφηκε και δεν μπορούν να επιστρέψουν.

«Η υποστήριξη της UNICEF είναι πολύ σημαντική για εμάς, παραδίδουν προμήθειες στην Ουκρανία εδώ και χρόνια και έχουν καλή υλικοτεχνική υποστήριξη για να παραδώσουν έτοιμα προς χρήση κιτ στα μαιευτήρια. Οι γεννήτριες οξυγόνου που λάβαμε από τη UNICEF βοηθούν στην παροχή οξυγόνου για τα παιδιά που ζουν στο υπόγειο. Μάλλον διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας. Γιατροί και νοσοκόμες εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε αλλά κανείς μας δεν θα τα παρατήσει. Ευχαριστώ όλους όσους παρακολούθησαν την ιστορία μου σε όλους όσους βοηθούν τα παιδιά της Ουκρανίας. Κάθε δωρεά έχει μεγάλη σημασία για εμάς», είπε σε άλλο μήνυμά της η Iryna.

Doctors11
ucraine_support



Δείτε βίντεο μέσα από το καταφύγιο στο Χάρκοβο

Η προσπάθεια του ποδοσφαιριστή να συγκεντρώσει χρήματα φαίνεται πως έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση. Ο ίδιος και η σύζυγός του Βικτόρια έκαναν δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών για να βοηθήσουν τον λαό της Ουκρανίας.


Ειδήσεις σήμερα:

O Ζελένσκι ευχαρίστησε σε βιντεοκλήση το ζεύγος Κούνις-Κούτσερ για τη βοήθειά τους στους Ουκρανούς

Ο τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ που διαπρέπει στη Γερμανία -Δημιούργησε σημαντικό κώδικα για την επιστήμη

Ελένη Ράντου: Η δραματική έκκληση για φίλη της που χτυπήθηκε σε τροχαίο
















oa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης