Όλα για τη ζωή μας: Η πολύπλευρη λειτουργία της μνήμης και οι αγωνίες των σύγχρονων γονιών
Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 8:50, στο MEGA - Δείτε το τρέιλερ
Κάθε Σαββατοκύριακο στις 08:50, στο MEGA, η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μας δείχνει πώς να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να ζούμε με ισορροπία.
Το Σάββατο 19 Μαρτίου, κεντρικό θέμα της εκπομπής είναι η μνήμη και η πολύπλευρη λειτουργία της. Οι ειδικοί μιλούν για τα τέσσερα είδη μνήμης και τους παράγοντες που μας κάνουν να θυμόμαστε λιγότερο ή περισσότερο. Ακόμη, εξηγούν γιατί είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε κάποιες πληροφορίες όταν είμαστε αγχωμένοι.
Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννηείναι ο αθλητικογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζεται για την πολύ καλή μνήμη του.
Στις υπόλοιπες ενότητες της εκπομπής ενημερωνόμαστε για όλα τα νεότερα δεδομένα για τα λέιζερ αποτρίχωσης, για τη διατροφική αξία των θαλασσινών και τη θεραπευτική δράση του κουκλοθέατρου.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου, η εκπομπή αφουγκράζεται το άγχος και τις αγωνίες των σύγχρονων γονιών. Η ανατροφή των παιδιών είναι ένας δύσκολος γρίφος για τη μητέρα και τον πατέρα, που αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να μεγαλώσουν το παιδί τους και συχνά ανησυχούν αν όσα κάνουν για αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υποδέχεται στο στούντιο τη δημοσιογράφο Μαρία Ηλιάκη, η οποία μιλάει για το δικό της άγχος ως μαμά και για όσα κάνει στην προσπάθειά της να το περιορίσει.
Κλείσιμο
Επίσης, στην εκπομπή μαθαίνουμε πότε είναι καλό να μιλάμε στα παιδιά για το σεξ και τι ενδείκνυται να τους λέμε για το θέμα, παρακολουθούμε πρακτικές συμβουλές για τη στοματική υγιεινή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγιεινής και φτιάχνουμε μόνοι μας οικολογικές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.