Ουκρανία: Ξεκίνησε πρόβες για τη Eurovision, την ώρα που οι Kalush Orchestra έχουν ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο

Ουκρανία: Ξεκίνησε πρόβες για τη Eurovision, την ώρα που οι Kalush Orchestra έχουν ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο

Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, το “Stefania”, το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου - Ακούστε το τραγούδι της Ουκρανίας

Kalush_Orchestra
Δυο εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne ανέβασε μια ανάρτηση στο Instagram ανακοινώνοντας πως έχουν ξεκινήσει η προετοιμασίες για τη Eurovision 2022, που θα γίνει στις 14 Μαΐου στο Τορίνο.

Η Ουκρανία πρόκειται να εκπροσωπηθεί από τους Kalush Orchestra, με το επίσημο κανάλι της Eurovision να ανεβάζει στον λογαριασμό του την εμφάνιση του γκρουπ στο Vidbir 2022 . Το συγκρότημα επιλέχθηκε μετά από έναν αμφίρροπο εθνικό τελικό στον οποίο επικράτησε της  Alina Pash και του τραγουδιού της "Shadows of Forgotten Ancestors".



Από την έναρξη του πολέμου, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με τη συμμετοχή του, ενώ ο βομβαρδισμός του τηλεοπτικού πύργου του Κιέβου από τη Ρωσία που έριξε το τηλεοπτικό σήμα στην πρωτεύουσα προκάλεσε περισσότερες αμφιβολίες για τη συμμετοχή της χώρας στον μουσικό διαγωνισμό. Εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, μεταξύ των οποίων και η νικήτρια της Eurovision 2016 Jamala, η οποία αναζητάει καταφύγιο σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram που κοινοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέφερε τα εξής:

Κλείσιμο
«Η Ουκρανία προετοιμάζεται για συμμετοχή στη Eurovision 2022. Για την ομάδα Kalush Orchestra, η Eurovision είναι πολύ σημαντική. Παράλληλα, το συγκρότημα επικεντρώνεται στην κατάσταση στη χώρα μας. Έγιναν πιο δραστήριοι, προσφέρθηκαν εθελοντικά, στρατεύτηκαν στην εδαφική άμυνα και κάλεσαν όλους να βοηθήσουν την Ουκρανία και ζήτησαν από όλους όσους παρακολουθούσαν αυτό το βίντεο να μιλήσουν για τον πόλεμο και να ζητήσουν από [τους συμμάχους μας] να κλείσουν τους ουρανούς στη χώρα μας για να μην εκτοξευθούν οι ρωσικές βόμβες σκοτώνουν πια ανθρώπους.

Όλα θα είναι Ουκρανία! Όλα θα είναι Eurovision! ❤️🇺🇦”




Τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra που θα εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στη Eurovision 2022, έχουν ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο.




Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ αντήλλαξε τη σκηνή για να ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο, ενώ η σύντροφός του φτιάχνει βόμβες Μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.



Για τον Πσιουκ, η συμμετοχή του συγκροτήματός του στον διαγωνισμό αποτελεί μια ευκαιρία για αφύπνιση. «Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε.

«Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία».

Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, το “Stefania”, το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.



«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε.

Ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το συγκρότημα ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό.

Ακούστε το τραγούδι της Ουκρανίας

Το τραγούδι της Ουκρανίας για τη Eurovision: Stefania (Kalush Orchestra)


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη» με τα ΜΜΕ δηλώνει η οικογένεια με ανακοίνωσή της

Εμανουέλ Μακρόν: Το «ανθρώπινο» πρόσωπο του Γάλλου προέδρου - Aξύριστος, ανήσυχος, με μαύρους κύκλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης