Ο εκδότης του περιοδικού για την «προκλητική» φωτογράφιση του Καναράκη: «Η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα»

Ο εκδότης του περιοδικού για την «προκλητική» φωτογράφιση του Καναράκη: «Η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα»

Μετά τις κατηγορίες για ιεροσυλία και τη μήνυση, στην οποία προχώρησαν επτά ιερείς, το τεύχος με τη φωτογράφιση του ηθοποιού θα αποσυρθεί - Τι δήλωσε ο εκδότης

pantlis
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι φωτογραφίες του Παντελή Καναράκη ως άλλος Ιησούς, το εν λόγω τεύχος του γνωστού περιοδικού δεν πρόκειται τελικά, να κυκλοφορήσει.

Ο ηθοποιός πόζαρε με ακάνθινο στεφάνι ξεσηκώνοντας «θύελλα» αρνητικών αντιδράσεων στον εκκλησιαστικό χώρο. Στο πλαίσιο της φωτογράφισης μάλιστα, ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε και μαζί με τους συνεργάτες του, αναπαριστώντας τον Μυστικό Δείπνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται», επτά ιερείς προχώρησαν σε μήνυση εναντίον του Παντελή Καναράκη και του περιοδικού για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Όπως αποκαλύφθηκε το πρωινό της Δευτέρας, μέσα από την εκπομπή «Mega Καλημέρα», το περιοδικό ζήτησε συγγνώμη από τον εκκλησιαστικό χώρο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κι ανακοίνωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει, τελικά.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο εκδότης του περιοδικού «Κοίτα» δήλωσε: «Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτόν τον λόγο και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω επίσης, ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει. Η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cijde14xt7w9)

Πάνω στις συγκεκριμένες δηλώσεις «πάτησε» και ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του με την εν λόγω φωτογράφιση.

Αυτή τη φορά, τόνισε: «Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδρασή μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, βρίσκω υπερβολικό το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη. Από εκεί και πέρα, για εμένα προσωπικά, η θρησκεια δεν αγγίζεται».




Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,7 και 6,4 Ρίχτερ σε Ινδονησία και Φιλιππίνες

Γιάννης Ζουγανέλης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Διεκδικούσε τα πάντα με τρόπο που δεν συμφωνώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης